Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Снимките от пътешествия и присъствието на хора в тях

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Снимките от пътешествия и присъствието на хора в тях

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
    Сега ще публикувам само няколко, които са направени с поглед към историята и архитектурата, а не за "увековечаване" на разходка
    ...
    За да запазим смисъла на темата, моля iiiopo да подмени снимките си със снимки на самия Перперикон, или модераторът да премести мнението му в друга тема "снимки за спомен".
    Това прозвуча доста претенциозно ...
    Горе-долу толкова, колкото и евентуално мнение администраторите да отстранят всички теми, които не са свързани с офроуда. Не за друго, ами за да запазим смисъла на форума, който се нарича Offroad-...
    Ние не сме неутрални!

До: Крепостите в Югоизточна България

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
    Това прозвуча доста претенциозно ...
    Горе-долу толкова, колкото и евентуално мнение администраторите да отстранят всички теми, които не са свързани с офроуда. Не за друго, ами за да запазим смисъла на форума, който се нарича Offroad-...
    Ами не става въпрос за форума, а за една отделна тема.
    Иначе си прав - претенциозно е. И няма как да е друго. Отворихме темата с ясната мисъл, че много хора съвместно ще напишем репортажи по същество и без спам. Изненадата ми да видя снимки на хора на фона на това, което би трябвало да е главното, беше неприятна. Както и реплики, с нищо недопринасящи за темата.
    НО, отчитам факта, че iiioro е искал да сподели нещо и е сложил снимките, които е имал. iiioro, извинявай, не съм искала да те засегна.
    Само че темата е нашата история. И да се снимаш ухилен в празен гроб вече изкривява цялото въздействие на мястото. На такива места са се принасяли жертвоприношения, водели са се кръвопролитни битки, защитавани са границите на родината ни, жрици са определяли бъдещето чрез предсказанията си....
    Има си теми за любителски снимки, теми "хумор, сатира и забава", теми разходки на разни места...тази тема е за историята. Повечето от нас не познаваме историята си, защото открай време политиците ни са я преиначавали заради съмнителна полза в нечие име Макар и по този лаишки и малко хаотичен начин, но се стараем да напишем за места, които са били важни за възхода или оцеляването ни като нация. Нация, която днес не сме
    НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
    Omnia vincit amor !

Коментар

Ами не става въпрос за форума, а за една отделна тема. Иначе си прав - претенциозно е. И няма как да е друго.
      Разликата е само в мащаба. И със сигурност има хора, свързани и интересуващи се от офроуда, които се дразнят от това, че във офроуд форума се пише за какво ли не и от кого ли не. Само че във форума има толерантност и никой не забранява на никого да пише, дори когато мненията не са професионално издържани и не са тясно свързани със спецификата.

Ако я нямаше тази толерантност, форумът щеше да бъде място за среща на съвсем тесен кръг хора, увлечени от съответната тематика и притежаващи съответните технически познания. И в това място със сигурност нямаше да се допускат хора, които се докосват до джип само ако някой ги повози.

Като имате претенции какви снимки да се пускат в темата - бъдете така добри да напишете ясно и разбрано какви са изискванията, та да знаят хората да не Ви "спамят"!
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз съм съгласен с Петя. Въпрос на лично разбиране е да разделиш снимките за "спомен" от тези които имат някъква стойност за другите. В случая не става със забрана а с някъква етика от съфорумниците. И аз призовавам снимки които се тип "Я сега ме снимай тука" да не се качват в сериозно теми. Разводняват се нещата!
        Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
        Drag Grand Canyon Daily
        Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
        LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
          Разликата е само в мащаба. И със сигурност има хора, свързани и интересуващи се от офроуда, които се дразнят от това, че във офроуд форума се пише за какво ли не и от кого ли не. Само че във форума има толерантност и никой не забранява на никого да пише, дори когато мненията не са професионално издържани и не са тясно свързани със спецификата.

Ако я нямаше тази толерантност, форумът щеше да бъде място за среща на съвсем тесен кръг хора, увлечени от съответната тематика и притежаващи съответните технически познания. И в това място със сигурност нямаше да се допускат хора, които се докосват до джип само ако някой ги повози.

Като имате претенции какви снимки да се пускат в темата - бъдете така добри да напишете ясно и разбрано какви са изискванията, та да знаят хората да не Ви "спамят"!
          Аз лично влязох във форума поради интерес към джипките, не защото имам излишно време да си чеша езика в нета. И ако мислиш, че нямам място тук, понеже съм в групата на тези, дето ги возят, кажи си го направо. Мразя някой да ми се натрапва и в обратна връзка и аз никога не го правя. Само кажи и ще се съобразя.

По отношение на снимките. Ти самият пишеш страхотни репортажи и ги чета с удоволствие. Защо на твоите снимки никъде не са снимани целенасочено участниците? Много пъти ми е е искало да го направиш, защото лично познавам много малко хора от форума и ми се иска като се видим да се разпознаем...
          Във фотофрафията има различни раздели: документални, спортни, художествени, паспортни снимки, както и така наречените "снимки за спомен" - най-масовата може би група. Мисля, че не е трудно за никой да прецени какво е искал да снима, кое е на преден план, кое е важното във снимката и да я включи в съответния раздел. Ако трябва да направиш снимка на приятелката си, нали няма да снимаш някое историческо място, а тя да се вижда в някой ъгъл на кадъра??
          При мен разбира се е професионална деформация - на моите снимки почти никога няма хора. Дори от пътуванията си в чужбина имам едва няколко снимки, на които аз да присъствам. Но да ти кажа, когато майка ми и сестра ми се върнаха от Перу и видях снимките, които сестра ми доволна ми показа, за малко щях да се разплача от разочарование - почти на всички имаше хора от групата им и така няма как да ги използвам. Затова не съм написала още репортажа.

Започнахме темата с много ентусиазъм и вълнение, че правим нещо едновременно приятно, полезно, познавателно....не е чудно, че се разстроих, като видях как тя внезапно се разводни и смарангяса
          Мисля, че е ПРЕДЕЛНО ЯСНО какви трябва да са снимките - на самите места+коментарии и обяснения. Ако има хора или други допълващи елементи, те трябва да изпълняват спомагателна функция - примерно за мащаб.

Много, много моля модераторите да отделят в друга тема всичките мнения, които нямат пряка връзка със заглавието, за да можем да продължим с разказите.
          НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
          Omnia vincit amor !

Коментар

До: Снимките от пътешествия и присъствието на хора в тях

Петя, аз пък чета с удоволствие и твоите и на V93 пътеписи а и на много други хора.
            Не намирам за толкова и изключително важно присъствието или отсъствието на хора в кадъра. Разбирам вашите аргументи но е прекалено да се специализираме дотолкова че и да изискваме от другите подобно отношение.

Да вие сте права по принцип когато говорим за правенето на пътепис или публикация в National Geographic... но тук едно от предимствата е точно факта че хората са свободни да споделят СВОЕТО преживяване и СВОЯ пътепис. Кой както го вижда и както му харесва... Това от една страна улеснява нещата от друга ги затруднява защото личното виждане винаги се сблъсква с възприятието и усещането на много други личности... Нека бъдем толерантни в достатъчна степен така че да ни е възможно да общуваме по този начин... Защото ако възприемем задължителни подобни изисквания то рискуваме да останем да си пишем пътеписи двама трима... А и пътеписа на iiiopo
            нямаше да го има въобще... което за вас явно няма да е загуба но за мен да, пък и мисля за още хора също...

Но написаното по-горе не означава вие да не повдигате въпроса. Затова и го отделих в нарочна тема. Така лека полека може би "стилът" за в бъдеще ще се променя...
            VPetrov.photography

Коментар

... ако мислиш, че нямам място тук, понеже съм в групата на тези, дето ги возят, кажи си го направо. Мразя някой да ми се натрапва и в обратна връзка и аз никога не го правя. Само кажи и ще се съобразя.

По отношение на снимките. Ти самият пишеш страхотни репортажи и ги чета с удоволствие. Защо на твоите снимки никъде не са снимани целенасочено участниците? Много пъти ми е е искало да го направиш, защото лично познавам много малко хора от форума и ми се иска като се видим да се разпознаем...
              Много съм далеч от тази мисъл. Просто дадох пример какво би било, ако във форума се постави една много висока летва и започнат да се предявяват претенции темите да са тясно свързани със спецификата на форума и написаното да отговаря на някакви професионални изисквания. В този случай и аз самият нямаше да имам място тук, тъй като съм много далеч от техническата грамотност, която би била необходима ...

За моите снимки няма да се съглася. Просто в случая става дума за репортажна фотография, като много пъти се снима и в движение, през прозореца на джипа. Твърде често, когато става нещо интересно, в епицентъра на действието хората не се виждат, просто защото са вътре в джипките.

Т.е. евентуалната липса на хора в кадър не се определя от някакво мое съзнателно желание за някаква "чистота" на снимките. Дори напротив - от едно известно време се старая, когато е възможно, целенасочено да снимам и хората, за да няма на снимките само джипки. Макар че последните са много по-благодарен обект за снимане, защото няма начин после да ти предявят претенции, че не си харесват "моментната физиономия" ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Съжелявам, колеги, но тази тема много ми прилича на тема от ранните години на ФотоФорум.

Все си мислех, че тук е форум за оффроуд и другите неща, като фотография и политиката са за допълнително забавление. В този ред на мисли не виждам нищо лошо в снимките за семейният албум. Те поне за мен не са по различни от тези в темата Макро и другите подобни. Ако подходим по същият критичен начин към Макрото например, повярвайте ми ще има да ми се сърдите доста време. . Едно нещо е или аматьорско или професионално, и понеже второто няма да стане, предлагам да не се хлъзгаме по наклонената плоскост.

Също така, по мое мнение (и не само) разбирането, че снимките без хора, участници и т.н. са много професионални е точно толкова погрешно, колкото и да смятаме семейните снимки за професионални. Въобще снимките без хора в пътешственическата фотография са някаква заблуда - преден/заден план - въобще къде отивате?
                Никой професионалист не снима така и никой редактор не одобрява такива снимки. Освен тези, които нямат избор.

Като доказателство, ви пускам, няколко пътешественически снимки с участниците в тях:

Коментар

Петя, позволи ми да не се съглася с тебе.Всяка една снимка изразява моментното състояние на нещата-природа,участници и т.н.и именно в това е ценното на фотографията.За всички светлината изглежда различно и е само въпрос на личен избор е какво да се представи пред хората.А интернет е свободна медия стига да не се нарушават добрите нрави.

Коментар

Тоя спор ми звучи все едно художници да спорят за диференциално масло, или нещо от сорта.
                    Аз пък настоявам от сега на татък като се снима барбекюто в темите за софт да няма никакви хора на снимката за да не се намалява кулинарната стойност на фотографията.

Коментар

Макар че последните са много по-благодарен обект за снимане, защото няма начин после да ти предявят претенции, че не си харесват "моментната физиономия" ...
                      +1. А го има и момента ако снимащия не храни особени симпатии към обекта, съвсем умишлено да се напъне да покаже т.н. "моментна физиономия" в кумична или "разкривена" ситуация.

Коментар

Първоначално публикуван от Victor Преглед на мнение
                        А го има и момента ако снимащия не храни особени симпатии към обекта, съвсем умишлено да се напъне да покаже т.н. "моментна физиономия" в кумична или "разкривена" ситуация.
                        Принципно не е невъзможно, но на практика би било доста трудно за постигане съзнателно да уцелиш разкривена физиономия.
                        А пък що се отнася до комичните ситуации - то те са си част от купона.
                        И обикновено никой не се вживява дотолкова в накърненото си самолюбиие, че да се докача от това, че, примерно, е сниман с въже в ръка на фона на закъсалия си джип, като например ей така, или така ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Тука хората не са професионалисти фотографи.Всеки снима така както намери за добре.Така и трябва да бъде според мен , все пак това не е фото форум.
                          0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                          Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                          Суперскан България www.decbg.com
                          Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Този форум си има правила и там нищо не пише за това как да смимаме и как не. По просто от това не мога да го кажа.

Коментар

Преди няколко месеца тук във форума се разигра една лека интрига,в резултат на която се забелязва липса на оповестяване в раздел разходки.Всеки кара самостоятелно или в групички от 2-3-4-5 джипа уговаряйки се по телефона.В темата разходки останаха само публикациите и снимките от самите разходки. Сега като гледам какво сте заформили тук май и това няма да ни остане.
                              ------------------------------------
                              тел. O878 9ЧЧ 999

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X