Обява

Свий

Правила на форум "Продавам"



Уважаеми колеги,


Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Писането на български език на кирилица е задължително. Всички теми и мнения в тях, написани на латиница ще бъдат изтривани без предупреждение, а авторите им ще бъдат санкционирани за нарушаване на правилата за правопис.

2. Осъществяването на търговска дейност се извършва по следните правила:
Правила на Форум "Търговски Партньори"
Правила на Форум "Търговски отстъпки за членовете на форума"
Във всички други случаи е забранено публикуването на обяви с цел осъществяване на търговска дейност. При опит за такава, темите ще бъдат изтривани, а авторът им ще получи временна или постоянна забрана за посещение в портала.

3.
Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

4.
За случаите на обяви за замени (бартери), обявите следва да се публикуват във форум "Продавам", а авторът трябва да посочи в заглавието "Заменям…" или "Бартер…".

5. Задължителни елементи на всяка обява за продажба:
- телефонен номер за връзка, а по възможност и други средства за контакт (e-mail, skype, icq и др.);
- цена (ако е твърда и не подлежи на договаряне, трябва да се упомене в обявата);
- актуални реални снимки на конкретно предлагания предмет, независимо дали е нов или употребяван (във формат не по-голям от 800х600 пиксела, без рекламни логота)

- населеното място, в което се намира предметът.

6. Темите следва да съдържат обява за продажба само на един предмет или брой артикули, които съставляват един комлект. Когато се касае за автомобили, АТВ или мотоциклети не повече от един брой в съответната тема, цял или на части. Ако се продава екипировка до един комплект (каска, панталон, ръкавици...) Обявите за продажби на гуми и джанти да се свеждат до един комплект за съответния вид превозно средство. При наличие на повече предмети, те следва да бъдат разделени в отделни теми. Разрешава се в темите да се продават повече предмети само в раздел "Гаражни разпродажби". Същият може да се използва за разпродажба на дребни неща, които не е уместно да се разделят на много теми.

7. Участниците, които публикуват обяви за продажби от името на друг човек, трябва изрично да го посочат, както и да напишат дали гарантират за продаваните предмети или само публикуват обявата, без личен ангажимент, с уговорката, че покупката на такъв предмет е с неясен изход за купувача. Непосочването, че се продават чужди предмети, се счита за нарушение, при установяване на което, обявата ще бъде изтрита, а авторът официално предупреден.

8. "Повдигане" или "Ъп" на теми се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. При приключване на сделки, пишете "продаден/а/о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и премествани в подфорум "Архив".

10. Без налични разрешителни документи е забранено предлагането за продажба на вещи, за които се изисква определен вид разрешение от компетентни органи - например огнестрелни оръжия, боеприпаси, акцизни стоки и др. Не се разрешава публикуването на обяви за предлагане и закупуване на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

11. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

12. Забранява се публикуване на обяви за продажба на МПС или други вещи с наложен запор или други обстоятелства, които пречат на продавача законно да се разпорежда с тях. Такива включват, но не се изчерпват с документи на чуждо име и всякакви "проблеми, не позволяващи прехвърляне" по нормативно установения ред. Съществуващи други тежести върху предлаганата стока (залог, неплатени данъци за минали периоди и подобни) следва да бъдат изрично посочени в обявата.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Продавам", няма да се отчитат от брояча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

Въпроси, свързани с изтрити обяви, може да се задават тук: Защо ми е изтрита темата?

За контакти с модераторите на форум "Продавам", ползвайте лични съобщения
до: Plamen Alexandrov, silverfox, STROILи Malkiya Rumba.

Пожелаваме Ви успешни сделки!

Вижте повече
Вижте по-малко

Продавам Паджеро 3500 с перфектен двигател и рама без ръжди

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Продавам: Продавам Паджеро 3500 с перфектен двигател и рама без ръжди

    Здравейте, колеги!

    Продавам си Монтерото- вероятно някога е внесено от Щатите, но всъщност си е обикновено Паджеро.
    Произведено е 1996 год., автомат, фабричен блокаж. Пробега по километраж е около 170.000, но реалните километри са не много над 100.000 (!), защото преди малко повече от десетина години двигателя е сменен с чисто нов от завода. Колата е била пилотен автомобил на бос-а на Мулти****, и при едно бързо каране до морето са успели да пръснат двигателя. От "Рубин", които са внесли и самия автомобил, поръчват чисто нов, който пристига в запечатан в сандък. Промяна в обстановката :-) води до това, колата да се продаде на втори човек, който е официалният вносител на най- известните автомобилни крушки. Когато и следващият собственик успява да и се нарадва, попада в наши ръце. Приятел от сервиза ме уведоми, че автомобила е оставен за продажба при тях, и след няколко дни, през 2011 година попадна в ръцете на мой приятел. Ето и представянето му тук, във форума:

    https://offroad-bulgaria.com/forum/%...83%D0%B1%D0%B0

    Няколко години по- късно, през 2016 , след много мрънкане от моя страна, въпросният приятел склони да ми го продаде за 10.000 лева. Ето и моето представяне на придобивката тук:

    https://offroad-bulgaria.com/forum/%...86%D0%B8%D1%8F

    Към настоящия момент, така изглежда самият автомобил:
    ​​​​​
    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20171112_140531.jpg Прегледи:102 Размер:253.6 КБ ID:6524133​​​​​


    Причини за продажбата: банална липса на време за пътешествия, ползване само събота и неделя през лятото, която доведе до ръжди по покрива и гняв от моя страна да гледам, как бебчето се скапва пред очите ми... Предпочитам да попадне в човек с време и желание за пътешествия, вместо да гледам как гаргите го осират по цял ден. Нито го продавам на всяка цена, нито пък искам да се отърва от него.

    Понеже не съм автоджамбазин, дето се прехранва от препродажба на коли, директно описвам плюсовете и минусите на автомобила:

    Плюсове:

    1. Двигател в чудесна кондиция, на нереално малко километри, където съотношението мощност/ консумация на гориво е убийствена: колата е с газов инжекцион, и харчи толкова, с колкото караш. При 90 км/ час харча е 9/100 газ, при 120 е 12/100, при 180 е 19/100 газ. Ако някой се съмнява в написаното- качваме се на магистралата, заковаваме автопилота на 90 километра и автоматика на икономичен режим и в Пловдив зареждаме на газостанцията. На обратно правим същия експеримент със 130 км/час.

    2. Рама. Няма гнилоч никъде. В началото на лятото е почистена, намазана с "Вюрт" и после с някакво Боди. Никъде не е заварявано или кърпено.

    3. Грамотно поставен газов инжекцион , с бутилка под купето и система за омасляване на клапаните. Резервоара за бензин е отрязан и преправен на около 50 литров, бутилката за газ е 35 литрова. Цялото упражнение струва над 2000 лева.

    4. Гуми 31-ци BF Goodrich AT на два сезона. На три години задължително сменям гумите така, че ако колата не се продаде, тези гуми следващата зима ще се продават. Всеки може да провери каква е цената на комплекта.

    5. Тотално ревизиране на автомобила преди изминалия летен сезон (т.е. преди 1800 километра). Сменени са:

    - ангренажен ремък
    - водна помпа
    - 4 бр. дискове
    - 8 бр. накладки плюс барабанните
    - датчик за положението муфата на предния мост (включване и изключване на 4х4)
    - ляв датчик за ABS (цената на тая гадост беше като за айфон- втора употреба...)
    - ролки и ремъци на всякъде
    - зареден климатик, работещ чудесно

    6. Тотално ревизиране на автомобила преди настоящия зимен сезон. Преди две седмици са сменени:

    - 6 бр. свещи
    - 1 бобина (старата работи чудесно и я пазя, но майстора реши да се презастрахова)
    - всички гарнитури по смукателния колектор
    - всичките 3 оригинални кабела
    - масло на автоматика и полагащият му се филтър
    - филтри на двигател, изпарител и на изпарената газ към рейките
    - изцяло промита охладителна система и заредена с немски антифриз "hepu", сменена капачка на радиатора.

    7. Кожен салон в идеално състояние и на 7те седалки

    8. Оригинални радио, отделен усилвател с еквилайзер под радиото и CD- чейнджър

    9. Шито покривало против градушки, студ и пек по самото Паджеро. Покривалото има врати за лесна употреба. След N- броя проби и грешки и над 1000 лева, постигнах търсеният ефект.

    10. Правени по самия автомобил легло (дюшек) и сенници за всички прозорци. Два броя комарници за задните врати и един комарник за люка на покрива.

    11. Много приятно работещи автопилот и три режима на автоматика (икономичен, нормален и спортен). При последния режим имате възможност да се надбягвате с да речем стандартен Голф 5ца, а при първия да си мерите разхода на гориво, отново със същия, примерен автомобил.


    Минуси:

    1.Поради липса на време за каране и висене зимата на паркинга пред работа се появиха ръжди на покрива- явно преди време гъзорък майстор си е оставил ръцете там, но защо е поправяно- нямам си никаква идея. Със сигурност не е удряна или пък обръщана по покрив- ръждата е около люка на покрива. На гредите около челното стъкло, също се появиха язви, но това вероятно е от камъчета някоя зима.

    2. Примигваща лампа на предния мост. Въпреки смяната на двата датчика- този на предния мост, и този за левия ABS, преди месец, след обилна пароструйка по дъното на колата, пак светна, а цяло лято не се беше обаждала... Явно някъде водата дава ядове, защото ефекта се случва само, когато се намокри.

    3. След същата обилна пароструйка блокажите на централния и задния диференциал не искат да се включат. Чистенето беше провокирано от прахта, лятото по гръцките плажове и предстоящото обслужване на автомобила за зимата. Сега си давам сметка, че е било грешка, но едва ли е нещо сериозно, понеже цяло лято по горите на Ситония всичко работеше перфектно!

    4. Неработещ CD чейнджър. След закупуването на автомобила от мен, реших да разкарам имобилайзера (понеже по чужбинските плажове, ако реши да се бъзика, става весело). След отстраняването му, CD-то спря да работи.

    5. Клатещо се дясно огледало

    6. Дрънкащи, а лятото свирещи предни накладки


    Цената, която търся за автомобила с всичкото допълнително оборудване е 11.000 лева. Ясно е, че към настоящия момент парите, които съм вложил само за последните, няма и две години, надвишават цената, на която съм придобил самия автомобил.


    Ето и повече снимки:

    Въпросното покривало, с което лятото на плажа няма пек, зимата и в най- студеното време през нощта се спи уютно, а градушките нямат никакъв шанс. На покрива е с 10 мм. подложки, а отстрани са 5 мм. От горната страна е промазан плат, по средата са подложките, от долу е мек брезент. Вратите могат да се навият отгоре, или както е на снимката да служат за навес.

    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20170617_152233.jpg Прегледи:91 Размер:437.4 КБ ID:6524135
    ​​​​​

    Двигателят: Класически 24 клапанов змей. В дясно се вижда системата за омасляване на клапаните.

    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20171112_140701.jpg Прегледи:91 Размер:174.9 КБ ID:6524134​​​​​

    Предни седалки, волан и табло:

    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_1066.jpg Прегледи:91 Размер:480.6 КБ ID:6524136​​​​​

    Спалното помещение, снимано от шофьорската седалка. Големия плюс е предостатъчното място, осигуряващо възможност докато единия спи на спалнята (по- голяма от леглото у дома), другия да си шофира без да мести седалки и пр.

    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20170702_100554.jpg Прегледи:91 Размер:321.7 КБ ID:6524137
    ​​​​​
    Ето спалнята, снимана отзад:

    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:image_887019.jpeg Прегледи:91 Размер:99.8 КБ ID:6524138​​​​​

    Джипо- кемпера в пълна бойна готовност. По този начин успяхме това лято да изкараме три седмици по Гръцките плажове.


    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:image_887016.jpeg Прегледи:91 Размер:119.8 КБ ID:6524139​​

    Кафявата гостенка. Снимал съм максимално от близо и изглежда сякаш има дупка (няма такава), на живо съвсем не е толкова страшно :-) :

    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_1070.jpg Прегледи:91 Размер:451.8 КБ ID:6524140

    Кафявата гостенка по предната колонка:

    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_1564.jpg Прегледи:91 Размер:170.4 КБ ID:6524141


    Нямам нужда спешно да продавам Монтерото, така че ако не се намери желаещ да го вземе и да дооправи кусурите му тук- там, ще ги оправя аз, съответно с промяна в текущата му цена или ще продължа да си го карам. Иска ми се да попадне в читави ръце, които ще му се радват така, както и аз му се радвам. Телефонът за връзка е 0876515134, но понеже от 07.00 до 19.00 съм плътно зает, може да не отговарям веднага- звънете след 19.00, пишете, или бъдете по- настойчиви :-)
    Последно редактирано от Вальо; 07-11-19, 21:13.
    08седемшест5едно513четири

  • #2
    Не се виждат снимките колега .
    Който търси , намира !
    Човекът е човек, когато е на път !

    Коментар


    • #3
      Снимките не се виждат.
      Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
      Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
      Враца

      Коментар


      • #4
        Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение
        Не се виждат снимките колега .
        Странна работа... Аз ги виждам перфектно.
        Моля, модератор да помогне или да пише къде съм сгрешил...
        08седемшест5едно513четири

        Коментар


        • #5
          Колеги, а сега снимка/ снимки виждат ли се?
          08седемшест5едно513четири

          Коментар


          • #6
            Сега се виждат. При първото писане на обявата случайно да се е налагало да възстановяваш това, което си написал ?
            Ние не сме неутрални!

            Коментар


            • #7
              Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              Сега се виждат. При първото писане на обявата случайно да се е налагало да възстановяваш това, което си написал ?
              Да, наложи се да възстановя даже не веднъж, а няколко пъти написаното... Виждат се снимките в първия пост или тези, които закачих пробно после?
              Благодаря за намесата, Чавдаре!
              08седемшест5едно513четири

              Коментар


              • #8
                Първоначалните не ги виждам, допълнителните се виждат.
                За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                0878 79 20 61 Борис

                Коментар


                • #9
                  Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                  Първоначалните не ги виждам, допълнителните се виждат.
                  Хм... Тогава качвам всички снимки допълнително за тези, които не ги виждат:
                  08седемшест5едно513четири

                  Коментар


                  • #10
                    Първоначално публикуван от Валентин Стоилов Преглед на мнение

                    Да, наложи се да възстановя даже не веднъж, а няколко пъти написаното...
                    Имаше и друг подобен случай. При възстановяване текста се объркват адресите на снимките и не се показват.
                    Ние не сме неутрални!

                    Коментар


                    • #11
                      Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение

                      Имаше и друг подобен случай. При възстановяване текста се объркват адресите на снимките и не се показват.
                      Колегите, обаче казват, че пак не виждат снимки. Ако не се виждат, освен да опитам да ги кача на ново в първия пост, но не зная дали редакцията ще даде ефект или отново няма да са видими.
                      08седемшест5едно513четири

                      Коментар


                      • #12
                        Виждам всичките 11 снимки от пост 9.

                        Коментар


                        • #13
                          Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                          Виждам всичките 11 снимки от пост 9.
                          Благодаря за обратната информация! А, дали се виждат снимките от пост 1- качих ги наново всичките?
                          08седемшест5едно513четири

                          Коментар


                          • #14
                            9 бр. се виждат, но как да ти посоча кои са не се сещам.
                            O888 749-O86
                            C20LET 4x4 198 kW 370 Nm - любимата
                            NC 750

                            Коментар


                            • #15
                              Първоначално публикуван от Валентин Стоилов Преглед на мнение

                              Благодаря за обратната информация! А, дали се виждат снимките от пост 1- качих ги наново всичките?
                              Вече се виждат снимките и от първи пост, така че ако искаш помоли мод да разчисти обявата ти, успех с продажбата на хубавата джипка, който я купи ще я оцени.

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X