Обява

Свий

Правила на форум "Продавам"

Уважаеми колеги,

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Писането на български език на кирилица е задължително. Всички теми и мнения в тях, написани на латиница ще бъдат изтривани без предупреждение, а авторите им ще бъдат санкционирани за нарушаване на правилата за правопис.

2. Осъществяването на търговска дейност се извършва по следните правила:
Правила на Форум "Търговски Партньори"
Правила на Форум "Търговски отстъпки за членовете на форума"
Във всички други случаи е забранено публикуването на обяви с цел осъществяване на търговска дейност. При опит за такава, темите ще бъдат изтривани, а авторът им ще получи временна или постоянна забрана за посещение в портала.

3.
Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

4.
За случаите на обяви за замени (бартери), обявите следва да се публикуват във форум "Продавам", а авторът трябва да посочи в заглавието "Заменям…" или "Бартер…".

5. Задължителни елементи на всяка обява за продажба:
- телефонен номер за връзка, а по възможност и други средства за контакт (e-mail, skype, icq и др.);
- цена (ако е твърда и не подлежи на договаряне, трябва да се упомене в обявата);
- актуални реални снимки на конкретно предлагания предмет, независимо дали е нов или употребяван (във формат не по-голям от 800х600 пиксела, без рекламни логота)

- населеното място, в което се намира предметът.

6. Темите следва да съдържат обява за продажба само на един предмет или брой артикули, които съставляват един комлект. Когато се касае за автомобили, АТВ или мотоциклети не повече от един брой в съответната тема, цял или на части. Ако се продава екипировка до един комплект (каска, панталон, ръкавици...) Обявите за продажби на гуми и джанти да се свеждат до един комплект за съответния вид превозно средство. При наличие на повече предмети, те следва да бъдат разделени в отделни теми. Разрешава се в темите да се продават повече предмети само в раздел "Гаражни разпродажби". Същият може да се използва за разпродажба на дребни неща, които не е уместно да се разделят на много теми.

7. Участниците, които публикуват обяви за продажби от името на друг човек, трябва изрично да го посочат, както и да напишат дали гарантират за продаваните предмети или само публикуват обявата, без личен ангажимент, с уговорката, че покупката на такъв предмет е с неясен изход за купувача. Непосочването, че се продават чужди предмети, се счита за нарушение, при установяване на което, обявата ще бъде изтрита, а авторът официално предупреден.

8. "Повдигане" или "Ъп" на теми се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. При приключване на сделки, пишете "продаден/а/о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и премествани в подфорум "Архив".

10. Без налични разрешителни документи е забранено предлагането за продажба на вещи, за които се изисква определен вид разрешение от компетентни органи - например огнестрелни оръжия, боеприпаси, акцизни стоки и др. Не се разрешава публикуването на обяви за предлагане и закупуване на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

11. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

12. Забранява се публикуване на обяви за продажба на МПС или други вещи с наложен запор или други обстоятелства, които пречат на продавача законно да се разпорежда с тях. Такива включват, но не се изчерпват с документи на чуждо име и всякакви "проблеми, не позволяващи прехвърляне" по нормативно установения ред. Съществуващи други тежести върху предлаганата стока (залог, неплатени данъци за минали периоди и подобни) следва да бъдат изрично посочени в обявата.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Продавам", няма да се отчитат от брояча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

Въпроси, свързани с изтрити обяви, може да се задават тук: Защо ми е изтрита темата?

За контакти с модераторите на форум "Продавам", ползвайте лични съобщения
до: Plamen Alexandrov, silverfox, STROILи Malkiya Rumba.

Пожелаваме Ви успешни сделки!

Вижте повече
Вижте по-малко

Продавам портативен спектрален анализатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Мишо, Мишо...
    Искаш да направиш нещо, но не знае как се прави и как трябва да се направи, а явно те мързи да четеш и го караш на усет...
    Какво общо има входния импеданс на уреда с това дали към него ще се включи кабел или антена?
    Според теб уредът прави ли разлика между едното и другото?
    Или понеже сигналът от антената е с малка амплитуда, не трябва да бъде тормозен с товари от порядъка на 50 или 75 ома?
    Терминиране на линия говори ли ти нещо?

Естетвено че не зная! Затова питах и се чуствам несигурен. Изобщо радиопредавателите не са ми сила.
    Терминиране на линия само съм го чувал ама не го знам какво е и нищо не ми говори!
    За разлика от форумните богове аз не съм толкоз знаещ и начетен - и не ме срам да си призная.
    Освен това не се знае Esper дали ще го задържи - ще сканира квото има там ще си позапуши дупката и после ще му мине мерака! И ще ми го даде или размени за чудесията дето ще му дам за дупката
    Това нещо може да е скъпо ама се включва - един път на 3 години! На времето си е било страхотия - ама сега с джобен анализатор ходят..Щото измерването е свързано и с мястото- сиреч трябва да мериш ама на различни места.И тоз джобен анализатор не е чак толкоз пари.Той Росен правилно е постъпил.Освен това никой не каза дали е възможно да измеря дали носещатата е 665.4 или 665.5 - ей тази разлика ме бърка...и не съм убеден че анализатор ще я хване...защото малка ми се вижда.А пък аз трябва да установя не дали излъчва ами дали има отклонение от излъчването.
    А и може и Esper да не събере сили за мизерниците и просто само да се обади по телефона да не отиде...Колко му е!!А може и да отиде и някой от мизерниците да му каже: "Сега за ко се домъкна" - и дотам беше
    А може и на партия бе Те хората жените си споделят - че за един уред дет се включва един път на година ли?!

В краен случай винаги мога на Анатолий да му отмъкна джобния! Абе има варианти...

Коментар

mishomishev
      Освен това никой не каза дали е възможно да измеря дали носещатата е 665.4 или 665.5 - ей тази разлика ме бърка...и не съм убеден че анализатор ще я хване...защото малка ми се вижда.А пък аз трябва да установя не дали излъчва ами дали има отклонение от излъчването.
      Уредът се нарича честотомер.
      В сравнение със спектралния анализатор е значиелно по-евтин.
      Не е проблем да си закупиш честотомер с 8 или 10 разряда. Ще оставя ти да пресметнеш с каква резолюция биха се визуализирали 800MHz...
      Последно редактирано от ittso; 04-02-21, 12:03.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1a.jpg
Прегледи:395
Размер:410.5 КБ
ID:6704396

Ето това е портативен спектроанализатор, а не това показано на снимката.

Отделно че това на снимката изглежда ужасно старо и даже не е с цветен дисплей.
        Ники

Коментар

Първоначално публикуван от infineon Преглед на мнение
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1a.jpg
Прегледи:395
Размер:410.5 КБ
ID:6704396

Каква е цената на този уред?
          Land Rover Discovery II, V8 4.0
          VW Golf VI variant
          Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

С развитието на технологиите понятието "портативен" също е претърпяло промяна...

Форума се бЪгна. Докато публикувах мнението се появи следното съобщение:
            Код:
            {"nodeId":6704420}

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение

Каква е цената на този уред?

За около 28 000 лева дойде мисля, модела е до 31 GHz.
              Ники

Коментар

Аз не виждам да има или да е имало спор около което и да било от тези неща.
                Или просто констатираш видими неща?
                И да, колко струва този уред?

Обаче по отношение на уреда и към сделката като цяло аз имам няколко забележки.
                Сега нямам достатъчно време за подробности и фотки, но:
                1. На дисплея има ясно изразен дефект. Не, не това, че е монохромен!
                  Има дефектни пиксели и ясно се виждат следи от пръсти точно върху въпросният участък.
                  За мен това означава, че продавача е знаел за него но го е премълчал.
                  При работа няма вид да пречи.
                2. Дръжката е пукната от едната страна.
                  Не изглежда да и пречи функционално.
                  И пак не е описано.
                3. Периферията е огъната в дясната част,
                4. Захранващият адаптер е напълно неподходящ.
                  12V/0.9A - точно толкова, колкото е консумацията на уреда.
                  Естествено грее и трябва да се смени.

Както казах нямах възможност да го тествам по-основно сега.
                Обаче ако намеря и най-малък проблем в тази насока този уред се връща.
                Не би било нещо особено ако обявата беше в ебалник но тук не мисля, че е нормално да се премълчават такива неща!
                Враг усраине

Коментар

За около 28 000 лева дойде мисля, модела е до 31 GHz.
                  Е сега виж цената на този.
                  Мисля, че при такава разлика бих игнорирал размера и дисплея.
                  Особено като става въпрос за хоби и запълване на дупка!
                  Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение

Аз не виждам да има или да е имало спор около което и да било от тези неща.
                    Или просто констатираш видими неща?
                    И да, колко струва този уред?

Обаче по отношение на уреда и към сделката като цяло аз имам няколко забележки.
                    Сега нямам достатъчно време за подробности и фотки, но:
                    1. На дисплея има ясно изразен дефект. Не, не това, че е монохромен!
                      Има дефектни пиксели и ясно се виждат следи от пръсти точно върху въпросният участък.
                      За мен това означава, че продавача е знаел за него но го е премълчал.
                      При работа няма вид да пречи.
                    2. Дръжката е пукната от едната страна.
                      Не изглежда да и пречи функционално.
                      И пак не е описано.
                    3. Периферията е огъната в дясната част,
                    4. Захранващият адаптер е напълно неподходящ.
                      12V/0.9A - точно толкова, колкото е консумацията на уреда.
                      Естествено грее и трябва да се смени.

Както казах нямах възможност да го тествам по-основно сега.
                    Обаче ако намеря и най-малък проблем в тази насока този уред се връща.
                    Не би било нещо особено ако обявата беше в ебалник но тук не мисля, че е нормално да се премълчават такива неща!
                    1. Oтносно повредените пикселите - забелязах ги в последния момент преди пакетиране но за мен не са повредени пиксели защото пикселите са видими отдолу и дефекта не се отразява на картината а е някакъв повърхностен слой който е леко увреден. Няма вид на сериозен дефект. Пуснал съм преглед при доставката, ако не ви харесва може да го върнете и сега.
                    2. Дръжката не беше пукната - поне не съм забелязал нищо. Периферията не беше огъната. Най вероятно е станало при транспорта. Уж го декларирах като чупливо.
                    3. Захранващия адаптер е това с което е работил 5-6 години поне на кораба, не мисля че ще му стане нещо да поработи още.
                    Land Rover Discovery II, V8 4.0
                    VW Golf VI variant
                    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Хуйкендът ще имам възможност да му обърна повече внимание, какво остава да го оглеждам при куриери.
                      Докато пред мен и зад мен мами чакат за да мерят парцали и налъми.
                      Въобще не съм го отварял на място!

Просто споделям негативни впечатления от сделката на първо четене.
                      Дори запазих опаковката.
                      Възможно е да са повърхностни но до сега не ми се е слузвало тук.

Враг усраине

Коментар

Ето малко снимки, каквито би трябвало да има в обявата.
                        Дръжката, не мисля, че се е потрошила при транспорт, кашонът няма следи от удари.

Дисплеят:

Изхглежда ми като да няма пиксели. И въпреки това не мисля, че е фатално.

Огъването по периферията на корпусът си я има в първите снимки на обявата, просто не съм обърнал внимание.
                        И те не са нещо фрапантно.

Това пък е AC/DC захранващият адаптор и реалната консумация на уреда.
                        Ако е работил години с него - евала към прозиводителят.
                        Това обаче не значи, че е ОК.

Все още не съм тествал целият уред доколко работи и е функционален.
                        Снимките са от няколко дни.

Ще пиша но горните неща не са ОК за обява тук.
                        Враг усраине

Коментар

Ако не си доволен от уреда, можеш да го изхвърлиш по всяко време когато минавам около местонахождението му.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                            Ако не си доволен от уреда, можеш да го изхвърлиш по всяко време когато минавам около местонахождението му.
                            Ааааа нареди се на опашката! Аз съм преди теб!
                            Не виждам проблем в захранването - просто навремето така са ги правили.Оригиналното и 1 ампер държи и не виждам проблем.Дръжката не е болка за умиране.Е дисплея вече малко дразни ама...
                            Изобщо за запушване на дупка необходимо ли е да работи уреда?! Все пак основната му идея е да краси лаболаторията и да създава самочуствие и настроение за работа а не за да мери нещо си.
                            Тъй де...
                            Щото всички са се хванали за дупки дръжки запушвания захранвания иииииииии нито един не каза дали може да измери това което искам!

Коментар

Дишай спокойно - опашка няма. Сам си на нея.
                              Ако съм искал да взема уреда, съм могъл да направя това в промеждутъка в който Еспер още се чудеше дали да го вземе, но все още не го беше запазил...

И коментаторите...

Коментар

Днес ми остана време да си поиграя с него по-обстойно.

Както вече писах нито един от проблемите по-горе не е фатален за работата му.
                                Днешните тестове го потвърдиха и не добавиха нови.
                                Просто се афектирах от това, че не бяха обявени в началото.
                                Това далеч не ми е първата "сделка" тук но е първата с подобен тип изненади!

Освен дисплеят може би и далеч не защото е монохромен.
                                Технологията: LCD е отвратителен, просто отвратителен.
                                Вероятно са го ползвали защото са нарочили уреда за портативен и са гонили ниска консумация.
                                Обаче тези дисплеи са ужасни за графика, сто пъти е за предпочитане CRT пред него.

Тествах с няколко радия, един дърт бауфенг търкалящ се не знам от къде и няколко FT-та.
                                Интересни резултати, естествено не в полза та бау-мау-то нито пък изненадващи.
                                Със сигнал генератор в долната част на банд-а, 4-5МHz е неизползваем или поне аз не можах да го накарам да покаже нещо смислено.

Възбуди се дори литиевият пакет, който включих в началото на тестовете в уреда, където е предвидено.
                                Направо ме стресна като изключих захранването а той продължи да свети.
                                Работи към 15 мин при положение, че напрежението му беше чиста нула преди това.
                                Интересно, не предполагах, че уреда изобщо има система за зареждането му докато е на външно захранване.
                                Ще го сменя, 3 елемента са но и неговият, колкото и да беше изпуснат и дърт - работи.

Изглежда, че ще си запазя уреда.
                                Въпреки, че ако го бях тествал някъде преди това - едва ли бих го купил.
                                И може би ще се наложи да потърся мануал все пак

Мишо, виждам, че ти направила впечатление обосновката с дупката.
                                Ама не го приемай чак толкова дословно - шегувах се.
                                Освен това ако го ползвах за афродизиак или фон за селфи ще си купя нов а не музеен експонат.

И да ти припомня, че преди няколко дни предложих директно да ти го препратя от куриера докато бях там.
                                Ти нищо не каза, са си стой на опашка за банани ако те влече - няма начин да ида отново.

Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X