Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво рискуваме като караме сами ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Моето мнение е, че това не трябва да се прави!
    Като имаш връзка и си на някое било, каква работа ще свършиш - трябва да си с ГПС и да имаш на половин час път друг човек с ГПС, иначе може само да му разказваш как си!

Мойта например е друга, ако съм с нормален кон просто трябва да легна на седлото и ще ме прибере /проверено след злоупотреба с напитки/, вие с тия железа сте в много по-неизгодна позиция!
    А и незнам дали има нещо по костотрошещо от ендурото!

dragomir 68 - в клуба си, ще ти запазим карта, а и Хънтъра май има някакви полуоски в колената - вече сме бройка за маса!

Коментар

Нямате проблеми картата я взимам и свиркайте за масата краката не ни пречат за ракията и бирата само трябва да си намерим готино местенце и готина сервитьорка!
      ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
      Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

На пострадалите бързо оздравяване!
        Основен принцип на планинарството: "НИКОГА САМ И С ПОДХОДЯЩА ЕКИПИРОВКА!"

Коментар

Здравеите колеги!Аз винаги карам сам заштото в нашият град няма много ендура а пак и тези които имат неискат да карат офф роуд!няколко пати сам зимал сас мен един приятел ама 2ма 4овека не един мотор не варви.грешките които правя са 4е винаги си оставям телефона вкъшти и никога не казвам на никого каде отивам и кога штесе прибера!преди около месец извадих голям касмет!Ве4е бях на около 15км о града и както си карах патеката сварши а пред мен беше една бара широка около 10-15 метра беше далбока около 60-70см и реших 4е 6те мога да стигна до другия бряг тръгнах аз и то4но на средата мотора се вкопа яко и дшигатела потпре в тинята а водата беше по4ти до седалката мотора не угасна аз реших да слезна и да му помагам и докато стапих в вав водата ве4е бях потанал до краста.извадих си крака от тинята ама без обувка опитах се да бутна малко ама и предната гума потана.доста време се мъ4их да го извадя ама немаше никакъв резултат накрая вклиу4их на контакт и бибках яко акомулатора ми падна и между 7-8 горските ме видяха и ме извадиха после 1 4ас неможах да запала 4а ауспуха се бе6е напълнил с вода след това запалих караь около 5 мин и спуках гума реших 4е ми стига за деня и нема да бутам караь си така стигнах си до унас като си прибирах мотора видях 4е сам искривил каплата на няколко места ама вобште несе ядосвах този ден ми сакрати живота доста и неше много карашки и от тогава несам излизал на офф-роуд[/b

Коментар

темата започва да става интересна

сега на бузлуджа емине Брандау си бе донесъл сателитен телефон от австрия човека явно няма вера на нашите гсм оператори

мисля че сателитните телефони по лека лека стават все по достъпна технология особенно за доста от хората във форума
            с такъв можете и от зимбабве да се обадите в къщи
            минута разговор мисля че е около долар и нещо ...ама ако сте закъсали нейде щте сте съгласни и на 100 долара за минута

Коментар

Митков кажи нещо повече за тези телефони, намират ли се цена За тарифата си прав подобре 100долара отколкото да те ръфат чакалите

Коментар

Много хубава и поучителна дискусия се получава.
                Има офроудъри които не са имали "удоволствието" да им се случи нещо отвратително и страшно докато са сами из горите и е трудно да си представиш нещо такова докато не разбереш за някои деиствителни случай и да се чукнеш в главата.

Коментар

Митков кажи нещо повече за тези телефони, намират ли се цена За тарифата си прав подобре 100долара отколкото да те ръфат чакалите

не знам точно но мисля че струват колкото топ модел на нокия горе долу,може би и малко отгоре

освен това има и поставки към които можеш да си включиш стандартният гсм и да стане сателитен

Коментар

Тези, които участваха сега на Бузлуджа-Емине знаят между Елешница и Дъскотна какви джунгли бяха. Там трасето го "разнообразявах" сам заради многото асфалт, по който минаваше маршрита Ком-Емине, като не знаех нито къде ще изляза, нито ако стане много стръмно дали ще мога да се върна, ако се наложи. Хубаво, че беше GPS-а, та проверявах от време на време колко далеч има черни пътища. Особено имаше един участък дето БАЯ ме достраша в тоя джандем сам. Представях си ако ме срещне в тоя момент мечка или манекенка как ще се оправям След като излязох долу на черния път си отдъхнах и си обещах повече никога да не правя така.
                    Ендурото и сексът не са шега работа !
                    -------------
                    Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                    http://crazy-job.com

Коментар

Най-минималното необходимо е чантичка НА КРЪСТА , за да е с теб а не с мотора или коня, в която да има:

- зареден докрай телефон

- футболна свирка /или нещо друго издаващо силен шум/

- турникет / за спиране на кръвта при външни фрактури /

- запалка

- няколко ивици по 1 см. вътрешна гума / за да се запали лесно огън /

- ГПС е много полезен, ама горските и овчарите не го ползват често, а форума е далече..

- сгъваем нож

Целия този коплект е не по голям от вафла морена, обаче може отърве човек!

А, има и едни станиоли по западните аптечки - сгънати са колкото дамска превръзка, обаче може да се завиеш и да си спиш идеално в гората..
                      Като казах дамска превръзка - няма нищо по-подходящо да сложиш върху рана при полеви условия - най-добре от тия с крилца, че имат и лепенки!

Коментар

наскоро и в дирт райдър бях чел подобна статия
                        "изгубен" май се казваше
                        много интересно беше като я пуснат на сайта им ще дам линк

Коментар

Преди 2 години на една позната брат й тръгнал с байк да се катери по Рила..
                          Намерили са чак сега долната челюст на момчето и колелото в някаква урва, много далече от пътеките, най-вероятно само е бил потрошен тук таме и си е лежал дни наред, отвратителна смърт, абе гадна работа!
                          С това шега не бива!

Коментар

GPSи, GSMи и т.н. са добре, обаче винаги трябва някой да знае кога и по какъв маршрут тръгваш, а ти да не се отклоняваш много от него. Това съм го научил от планинарите. Общо взето - всичко, що е техника, не е достатъчно сигурно, за да висиш на него и ще се скапе по най-невероятния начин точно когато ти е фатално. Друго си е като знаеш, че някой ще тръгне да те издирва и то не на грешното място.

Коментар

Моето виждане за тези ситуации е подобно на това на Обера. Не трябва да се разчита на техниката, когато от това ще зависи живота ти, но все пак е добре да я имаш

За мен най-важното нещо от което зависи да оцелееш сам в пущинака сте го пропуснали да го споменете. Според мен това е предпазливостта. Е, вярно. Така се губи част от адреналина.
                              2010 CRF 250 R

Коментар

Аз два месеца в легнало положение умувах дали да пусна тази тема. Не ми се щеше да плаша тези които не са патили още,защото на някой може никога да не се случи.Да ама както казва Библията /мъдър е този, който се учи от грешките надругите / Пък и още като отворим форума сме насърчени да споделяме добрия и лошия си опит в полза на другите.Ето,че четем много полезни мисли и се радвам,че всички имаме полза от това Шокиращо е и това,че заради сравнително поправима травма в нормални условия ,сам без помощ може да си отидеш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X