Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Коя конструкция на автомобила е по безопасна

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Коя конструкция на автомобила е по безопасна

Работил съм в сервиз на Мерцедес 4 години !
    Нека да съм ги виждъл
    Някой хора тук невярваха , че ML_а има и 190 ампера алтернатор ама .............
    Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=cPwja9Eejvw

Абе все пак някакси предпочитам да съм в жипу

Коментар

Да,де ама пълно щастие,както знаеш няма-по-високото не винаги е по-безопасно... http://www.youtube.com/watch?v=PExML...eature=related
        08седемшест5едно513четири

Коментар

Удари от този вид неса опасни ( до колкото може една катастрофа да е безопасна де )
          аз съм горд член на клуб таркалан и ми се е случвало няколко пъти !
          в катастрофата убива рязкото спиране ( най-вече ) а когато се таркаля колата постепенно се намалява скороста ( стига кратуната ти да не излезе навъм де

Коментар

Всичко е въпрос на скорост ,на този от клипа дори не му мръдна предната колонка http://www.youtube.com/watch?v=tb8bb...eature=related
            Транспортирал съм TLC-Prado което се бе забило в дърво и колонката му беше до средата на седалката а шофьора беше като жив.Е дървото още си е там но вече на него има два некролога.
            Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
            Дий Снайдер

Коментар

Мама им и дървета несе научиха .........
              Вижда , че се блъскаш в него и несе дърпа ! Как може таквоз безобразие неми е ясно !

Коментар

На мен пък ми е интересно, ей така принципно, в кой случай човек ще е по-невредим:
                - съвременен автомобил със всякакви там зони за деформиране и всякакви въздушни възглавници
                или
                - автомобил, направен като състезателните с клетка вътре, спортна седалка и шофьора стегнат с хубав 4/5 точков колан?

От много време споря по този въпрос с познати и ме учудва, как хората залагат на първия вариант...?
                Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от nick_todorov Преглед на мнение
                  На мен пък ми е интересно, ей така принципно, в кой случай човек ще е по-невредим:
                  - съвременен автомобил със всякакви там зони за деформиране и всякакви въздушни възглавници
                  или
                  - автомобил, направен като състезателните с клетка вътре, спортна седалка и шофьора стегнат с хубав 4/5 точков колан?

От много време споря по този въпрос с познати и ме учудва, как хората залагат на първия вариант...?
                  Интересен въпрос... Но има няколко "но".

Първият вариант е тестван и пуснат за масов потребител. На поносима цена - максимална безопасност.
                  Вторият ако се направи както и от когото трябва струва много скъпо, а и да не забравяме, че задължително се кара с каска и специално облекло.
                  И да - според мен е много по-сигурен!

Коментар

Повече от това е само и да закопчееш каската за възглавницата отзад. Ама джипа не е Ф-1, няма да може да го караш та ще се обърнеш.

Коментар

Говорех само от гледна точка на опазване на шофьора.
                      Без да засягаме цена, практичност за всекидневно каране и т.н.

Сега се сетих и за нещо друго.
                      Както вече се коментира по-нагоре в темата, в даден момент движението органите в тялото става най-големия проблем. И от тази гледна точка, варианта с нормален колан (който първо поддава малко преди да затегне) и въздушна възглавница, която пак до някаква степен омекотява движението напред при удара, не е ли по-добре от фиксираното положение в спортна седалка със затегнат колан? Във втория случай нищо не компенсира движението на органите напред...
                      Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                      Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Против това не помага нищо. ППК на изтребителите ги осигуряват уж до -3g, ама те сапрофесионалисти, от това пак се разболяват млади, и колко са работоспособни в такова състояние е отделен въпрос. При +5 ... 6 g са.
                        Забрави. Главата се откъсва от гръбнака по Атласа при -25g, за това и каските се закопчават за седалките. Измисли ключалка с вирбел или с инерционно въженце. Някаква полза може и да има.

Коментар

Eто най-страшният удар, за който се сещам последните години - катастрофата на Кубица в Канада миналата година. Някой казват, че е отнесъл към 75 g!
                          Спасили са го според мен здравият кокпит и коланите, най-вече този на главата, за който говори Стефан...
                          1, 2, 3.

Коментар

Освен това целия болид е голяма деформируема зона .
                            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Колата не е деформируема зона. Навесното оборудване се откъсва от недеформируемата клетка също недеформирано. Вижда се напълно еластичното отражение от всички препятствия. Нищо не гаси ударите за сметка на пластичната си деформация и/или разрушаването си, в това число в меките пряпятствия. Обтекателите са практически картонени, резервоарите се откъсват веднага и цели. Подрамникът на агрегата видимо е общо шаси с клетката.
                              Мда. Още някакви мнения за рамните джипове? Желание за еърбекове, самосмачкващи се каляски, сини габарити може би?
                              Не видях също червена фирмена боя по спирачките. Тиа и за ено брембо немат, мизерници.

Коментар

Абе, според конструктурите им, ги правят така че да абсорбират доста голяма част от силата на ударите... ама щом казваш друго . Те все пак само ги измислят и правят, нищо чудно да нямат идея...
                                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X