Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нужен ми е съвет за плажа на Каваците

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нужен ми е съвет за плажа на Каваците

Миналата година там имаше едни юнаци, дето през цялото време се разкарваха с един Нисан Терано. Един път само ги видях да копаят , защото някой от компанията им реши да се прави на пилот и да върти гуми на пясъка .... Докато собственика на джипа му викне "Не!!!" и беше легнал на шкембе . А преди години вадих един умник с Рено 19 от пясъка. Бухнал се докъдето стигнал, зарязал колата и цял ден на плажа. В 9 вечерта се сетил и зор.... Гледах го, гледах го как се бори като прасе с блажен вестник, пък накрая ми дожаля, че имаше жена и дете с него и отидох и го дръпнах.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от hamilton Преглед на мнение
      .170кс автоматик.
      С тия коне би трябвало да нямаш проблем да караш и на 4Н. С автоматик е най-лесно на пясъка, много важен елемент е тръгването от пясъка. След като подадеш газ не много до 1000 - 1200 оборота колата завърта гумите и потъва малко. Неопитните тогава се шашкат и връщат газста, а това е грешка, задържаш на тия обороти и колата след като потъне малко тръгва...
      И по леко с педала на газста, не ритай кикдауна защото ще се окопаеш.
      LZ1RED

Коментар

Мои приятел и съдружник държи плажа на Каваците. Ако искаш ще те свържа да те разведе и да ти покаже. Фен е на офроуда , само че пилотира атв.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          Миналата година там имаше едни юнаци, дето през цялото време се разкарваха с един Нисан Терано. Един път само ги видях да копаят , защото някой от компанията им реши да се прави на пилот и да върти гуми на пясъка .... Докато собственика на джипа му викне "Не!!!" и беше легнал на шкембе . А преди години вадих един умник с Рено 19 от пясъка. Бухнал се докъдето стигнал, зарязал колата и цял ден на плажа. В 9 вечерта се сетил и зор.... Гледах го, гледах го как се бори като прасе с блажен вестник, пък накрая ми дожаля, че имаше жена и дете с него и отидох и го дръпнах.
          .Този Нисан Терано зареждаше кафенето на плажа,но не сам го виждал да спада или да помпи гуми,не съм знаел,че това се препорачва

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
            С тия коне би трябвало да нямаш проблем да караш и на 4Н. С автоматик е най-лесно на пясъка, много важен елемент е тръгването от пясъка. След като подадеш газ не много до 1000 - 1200 оборота колата завърта гумите и потъва малко. Неопитните тогава се шашкат и връщат газста, а това е грешка, задържаш на тия обороти и колата след като потъне малко тръгва...
            И по леко с педала на газста, не ритай кикдауна защото ще се окопаеш.
            .Това беше ценен съвет,благодаря ти.

Коментар

Първоначално публикуван от zbytsam Преглед на мнение
              Мои приятел и съдружник държи плажа на Каваците. Ако искаш ще те свържа да те разведе и да ти покаже. Фен е на офроуда , само че пилотира атв.
              .Идеята е много добра определено знае тънкостите на този плаж,ако и някой от вас който чете тази тема бъде там по същото време ще се радвам да се запознаем,ние в сряда заминаваме и ще искараме до неделя

Коментар

Ако решиш да спускаш гумите:
                1. не върти волана на място
                2. не прави резки завои (особено ако си понабрал инерция)
                Тези действия могат да разбортират гумата (а тогава при по-слаб компресор, "хурката" е голяма)
                Ако имаш лебедка ще ти е от полза и котва, ако ли не -скари за пясък.(но ако бъдеш внимателен смятам че няма да ти се наложат такива)
                Приятна почивка и дано всичко да е наред.
                [B][U]NISSAN PATROL Y61 II 3.0TD[/U][/B]

Коментар

Дано да си изкарате добре и нищо от това което са писали колегите да не ви сполети. Аз ще кажа само че от опит знам има такова превозно средство което ще те изкара от пясъка без проблем, пак е 4х4 но се задвижва с биодизел и камшично запалване и има само една магарешка сила, а задкормилното устройство бай мангал винаги е готов да помага с бутане поне от любопитство или за една бира. пробвано е работи
                  Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Пък ако и това не помогне, на Смокиня има 2 Беларуса, дето дърпат караваните по пясъка ....
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от donia Преглед на мнение
                      Дано да си изкарате добре и нищо от това което са писали колегите да не ви сполети. Аз ще кажа само че от опит знам има такова превозно средство което ще те изкара от пясъка без проблем, пак е 4х4 но се задвижва с биодизел и камшично запалване и има само една магарешка сила, а задкормилното устройство бай мангал винаги е готов да помага с бутане поне от любопитство или за една бира. пробвано е работи
                      .Бая ячко трябва да е магарето.

Коментар

Защо не отидете да покарате из Странджа, а сте решили да орете каквото е останало от плажа? То и без това почти всичко е осрано, кусур са му на плажа и джипове. Само виж на южния край на плажа на к-г Веселие какъв "хотел-красавец" са струпали на пясъка и скалите. Било "земеделска земя"!? Учудиха и берберите с това понятие за "земеделие".
                        Не ме разбирай грешно- аз много харесвам да карам по плаж, но на океанско крайбрежие. Пясъка е много по-ситен и плътен, а по нашия край е от едри частици и лесно се окопаваш ако не можеш да "четеш" терена. На правата отсечка южно от в-с "Дюни" сме вадили мераклии за плажни приключения с джип. Що ли не ги оставихме да ги вземе морето, ама нали са бедстващи...
                        Малко дюни и хубави кътчета ни останаха- нека не ги затриваме само за да си правим кефа за кратко.
                        There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                        No wahalla.

Коментар

Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнение
                          Защо не отидете да покарате из Странджа, а сте решили да орете каквото е останало от плажа? То и без това почти всичко е осрано, кусур са му на плажа и джипове. Само виж на южния край на плажа на к-г Веселие какъв "хотел-красавец" са струпали на пясъка и скалите. Било "земеделска земя"!? Учудиха и берберите с това понятие за "земеделие".
                          Не ме разбирай грешно- аз много харесвам да карам по плаж, но на океанско крайбрежие. Пясъка е много по-ситен и плътен, а по нашия край е от едри частици и лесно се окопаваш ако не можеш да "четеш" терена. На правата отсечка южно от в-с "Дюни" сме вадили мераклии за плажни приключения с джип. Що ли не ги оставихме да ги вземе морето, ама нали са бедстващи...
                          Малко дюни и хубави кътчета ни останаха- нека не ги затриваме само за да си правим кефа за кратко.
                          .
                          Бях написал и по нагоре,НЕУТИВАМ ДА КАРАМ на плажа.

Коментар

При нас около Варна нямаме дюни, а и не мисля че гумите на джипа ще разрушат нещо, по скоро хората пристигнали с джип могат да помогнат повече за разрушаването на природата от минаването на джип по пясъка.
                            Колкото до Магарето е само няма да се справи ако джипа не работи и ако няма друго магаре или магарица (както в нашия случай) зад волана му и с подходящата газ и на подходяща предавка със включени всички екстри по двойно бавни така нататък се излиза Та едно магаре 4х4 две магарета 2х2 една магарица и джипа е на твърдо.
                            Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Първоначално публикуван от donia Преглед на мнение
                              При нас около Варна нямаме дюни, а и не мисля че гумите на джипа ще разрушат нещо, по скоро хората пристигнали с джип могат да помогнат повече за разрушаването на природата от минаването на джип по пясъка.
                              Колкото до Магарето е само няма да се справи ако джипа не работи и ако няма друго магаре или магарица (както в нашия случай) зад волана му и с подходящата газ и на подходяща предавка със включени всички екстри по двойно бавни така нататък се излиза Та едно магаре 4х4 две магарета 2х2 една магарица и джипа е на твърдо.
                              Мислех,че ме бъзикаш за магаретата,но наистина има две,слава богу не се наложи,нямаше проблеми,както си влезнах,така и излезнах,благодаря на всички за съветите.поздрави

Коментар

Е не е чак толкова страшно на песъка

Аз съм минавал с ауди-куатро през пясъци - важното е гумите да нямат сериозен грайфер

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X