Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каране с вериги

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: Каране с вериги

    Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
    П.П. Като ще ходиш сам, за всеки случай си имай на разположение номерата на хора, които могат да помогнат, ако нещо закъсаш.
    Аз не искам да ходя сам, ако на някой му се идва е добре дошъл
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

    Коментар


    • #17
      До: Каране с вериги

      Първоначално публикуван от stariat Преглед на мнение
      Да умееш да сложиш правилно веригите задължително умение за всеки шофьор първо разплиташ веригата и я слагаш пред гумата изпъваш гънките другата верига по същия начин пред другата гума потегляш напред да дойде гумата в средата на веригата спираш слизаш и прехвърляш двете части отгоре закачаш кукичката отзад а в предния край закачаш колкото можеш да я опънеш опъваш тънкото синджирче и закачаш ластика. Повтаряш от другата страна същото, потегляш и след триста метра спираш и притягаш отново... и караш.
      Или пък поставяш зад гумата, заключваш отгоре и отзад, после стягаш и заключваш отпред.Номера сминаването на няколко метра и стягането е същият.
      Grand Cherokee WJ 4.7 V8
      Това е положението.

      Коментар


      • #18
        До: Каране с вериги

        Най-здрави са веригите за ванове и за 4х4 те задължително се слагат като на камионите със стъпване на единия край на веригата и със прехвърляне и закопчаване.С добре опънати вериги можеш да караш докъм 40 см сняг.Номерът е да не забоксуваш някъде. Когато усетиш, че губиш мошност или колелетата превъртат даваш назад и после пак напред със засилване и така докато избуташ тежкия участък.Важно е колата да не спира да се движи- дори и малка, но инерцията помага.На малка предавка на близко около макс въртящ момент обороти.Успех.

        Коментар


        • #19
          До: Каране с вериги

          Според мен е доста важно, каквото и да правиш да се стремиш да не позволяваш на гумите да превъртат, въпреки че понякога е по-добре да пилиш на място, докато стигнеш здрава почва, то пък така се окопаваш и изчистеното място е твърде малко за засилка пък и пред гумите е същия ад, който е бил причнина да закъсаш. Така че, както каза колегата по-горе - важно е колата да не спира - инерцията помага доста.
          Максималния вътящ момент по- добре го остатви за драг на сух асфалт, въпреки че дори и там по-скоро пречи ако е в повече от необходимото. Изключи си музиката и вентилаторите на парното и слушай какво става с колелата. Можеш да си отвориш и прозореца за малко. Стреми се да бъдеш като динамометричен ключ с автоматичен изклювач. Поддържай момента в диапазона в който е почти достатъчен, че да преодолее триенето и да приплъзне. Това на ниска предавка е по-трудно, но съединителя прави чудеса. Търси сцепление с волана. С лекично газ и бавно вътрене на волана гледай къде кабината прави най-голям ход напред, преди да се върне в капана.Използвай ефекта на люлката, когато попаднеш в дупка или се окопаеш.С лашкане напред-назад чрез подаване и отнемане на газта в точния момент, докато амплитудата стане достатъчна да излезеш.

          Не знам дали съм бил полезен. Джип нямам (засега ), и може би при 4х4, блокажи, автоматици и т.н. има още доста пинизи и особености.

          Коментар


          • #20
            До: Каране с вериги

            Оправих се, не ми се наложи да слагам вериги, качих се само на двойно. Всъщност се наложи да слагам вериги, но на кола закъсала пред мен (форд фиеста). Съветите и сухите тренировки на паркинга имаха резултат - за 5 минути се справихме със ситуацията. Той човека не беше слагал вериги от както си продал москвича преди 15 години. Когато го застигнах почти беше свалил предните гуми, въпреки че комплекта вериги, които имаше бяха за бърз монтаж. Комплекта беше с вакуумирания найлон от магазинана, не беше отварян дори за да проверка дали въобще има вериги вътре. На всичко отгоре размера не отговаряше - вместо 165/65/13 му бяха дали 165/65/14.

            Моят съвет е който има вериги и смята да ги използва някога да прегледа комплекта, да сравни размерите, да се запознае с инструкциите за монтаж и да пробва. Не изглежда голяма философия, при -10 градуса на наклон при една педя сняг под който е лед и дори ходенето е трудно, монтажа се превръща в малко мъчение.
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

            Коментар


            • #21
              До: Каране с вериги

              Ето и моето скромно мнение: Купете си вериги с плетка (някои им казват "меча стъпка") и то с точния размер. Купете ги преди да ви потрябват. По възможност монтирайте на чифт колела предварително и ги вземете в багажника при пътуване, при което би ви се наложило да ги използвате. Самият монтаж (предварителен) се извършва по инструкциите на изделието при спаднати гуми. Проверява се да няма незатегнати връзки и висящи синджири. След това се напомпват гумите и сте готови за приключения. Имам вериги монтирани от преди 5 години карал съм ги при различни условия и още са годни за употреба. Успех на авантюристите.
              Приятели не се печелят - губят се завинаги.
              УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
              Времето е ценно, само ако не бързаш.
              0889623098

              Коментар


              • #22
                До: Каране с вериги

                ЗАДЪЛЖИТЕЛНО МЕЧА СТЪПКА а не прави редове хем са по яки хем са все едно с повече полезна площ Като им свикнеш се слагат много лесно Фасулска работа .И задължително кирка и лопата плюс ръкавици .Защото лед сняг и кал като ти се полепи по ръцете една каша ше намразиш не само веригите .А може да се наложи в един ден да ги качваш исваляш по няколко пъти
                К мирной жизни не пригоден.
                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X