Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как е възможно? (блокиране на колелата при спускане)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Стефан
    )))))))))))) Нов лаф!
    Такова ли:

ако не беше емблематата на тайота на волана, щях да помисля че е някой сааб, те нали с тяхното самолетно минало...
    Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
    http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
    http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Колко му е да го смениш с кво да е, може например Чавдар. Той фотошопа може всичко Я виж само лоста на щурмана))
      А па Сааб би трябвало да има и самолетно бъдеще. Ако тука има барем грам разум трябва да купят Грипен а не Ф-16.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
        Колко му е да го смениш с кво да е, може например Чавдар. Той фотошопа може всичко Я виж само лоста на щурмана))
        А па Сааб би трябвало да има и самолетно бъдеще. Ако тука има барем грам разум трябва да купят Грипен а не Ф-16.
        това последното не го разбрах, съжалявам ,има ли някаква връзка с 4х4? все пак от доста време не съм в бг.
        Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
        http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
        http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

За ABS-a

ABS е най-глупавата система заради която щех да умра два пати и понеже Бог ми е навигатор оцелевам! Представете си нисан 200 сх 169 коня на 950 кила! Набирам го по една къса градска отсечка на пален мах, километража показваше 120км когато аз трябваше да натисна спирачката и да спра на стоп! Да обаче на платното беше разлята вода точно в тази част,в която аз трябваше да спра! В улицата пред мен идваше тролея! ААз натиснах до долу и педала ме риташе така, че колата въобще нямаше шанс да спре другаде освен в тролея! ABS-а просто исключи и колата тръгна още по бързо! Без да мисля направих десен завой, но за нещастие троеля го испреварваше едно такси... Как съм минал със тия 100 км на тоя 90 градосов завой не е истина! Адреналина беше ....
          Джипа даже и серво нямаше така бех свикнал на спираяката, че като натисна само леко скърцане на гумите се чува без да ги блокирам! Ако си познаваш колата и си свикнал с нея няма нищо по съвършено от човешкия мозък!
          Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

така е, но когато зад волана има жена, а не шофйор трябва малко помощ, зада може поне някой да оцелее
            drive alive

Коментар

Хм. Тогава хич и да не мисля да се женя, щом ще хлътвам и с АБС ...

Картинката е фотошопска) Сигурно е от някоя конференция на тойотаджиите, и те си имат хумор. На картинката от самолета са лепнали волан, и готово. Като го гледам, или е снимка на тренажор, или от някоя игра, ама за тях не знам нищо

Коментар

DINI, ABS'a си е много хуаво нещо (НО НЕ и за OffRoad) а за твоя случаи си мисля че със 120 на мокро и 90 градуса завой няма значение със или без ABS си бил. А за ползата ще цитирам по памет един пилот (автомобилен) "...Аз мога да държа колата по-добре от всякаква електроника, НО това означава да се занимавам само с това, а докато карам съм зает с хиляди други задачи като да гледам пътя, другите коли и т.н. та електрониката ми оказва БЕЗЦЕННА помощ в карането..." не гарантирам за точността на цитата но за смисъла гарантирам и съм съгласен с него за пътя, за извън пътя все още няма подходяща система която да помага повече от колкото ПРЕЧИ

Коментар

това че АБС пречи на спирането е пълна щуротия... всъщност донякъде разбирам тези изказвания, особено за по-стари коли - когато спирачките не държат равномерно, АБС пощурява...
                  При пълно блокиране на гумите спирачния път се увеличава - всеки опитен шофьор го знае и особено при по-висока скорост не се и опитва да ги блокира...
                  АБС /особено в комбинация със система за аварийно спиране/ гарантира максимален спирачен ефект... Дори при рязко натискане на спирачката, компютъра сам я натиска докрай и ефекта е такъв, че ако не си с колан може да си разбиеш носа...
                  Повечето АБС системи работят докъм скорост от 5кмч и при по-ниска скорост колелата вече може да се блокират...

Не на последно място трябва да се отбележи, че АБС-а има за цел да помага при високи скорости, а не при "траял"... Колко души годишно /макар и с джипове/ катастрофират тежко на пътя и колко на тежък офроуд? Поне аз не знам за втория вариант... Освен ако не броиме преобръщането /странично, или по дължина тип "Самурай"/ за катастрофа - но тя каква връзка има със спирачките?
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

И аз мисля че за кола ABS има голяма полза.Имам точни впечетления от него.Просто кара колата да спре по нормално.Вярно че на електроника голямо доверие не трябва да се има!
                    https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Дайте...

Дайте ми кола с "АБС" и ще ви докажа, че нестава чеп за зеле от системата! На сух терен без грам локва ще фрасна спирачката с пална сила като жена и ако неми исклиючи да несе казвам ДИНИ! Гледал съм много филми по дискавари за системата! Супер много хора я одричат напално като една несъвършена система и понякога опасна! Наистина ако свикнеш да караш с "АБС" можеш да постигаш почти максималния ефект на спиране, но затова се иска бая тренировка! Там даваха така натискаш мошно спирачката в първиа момент, и вднага отпускаш леко - ако пропуснеш втората точка (тип жена) се узоваваш точно в катастрофата! А зимата на лед несе кара направо кола с такава система! Не случайно всички таксиметрови пилоти каращи коли с АБС вадят предпазитела на електрониката зимата!
                      И се пак системата е подходяща за сликови гуми на супер чист и сух терен даже е върховна....
                      4ао

Коментар

no comment
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Карам коли с ABS от много години и не съм имал никакви, АМА НИКАКВИ проблеми! Даже единия от Land Rover-ите е с ABS и не сме имали никакви проблеми с него. Според мен, ABS-a е точно за шофьор тип "току-що получила книжка".

Дини, приятелю, поглеждай си текстовете. Не можеш да ме убедиш, че така си говориш и на живо!

Всичко добро

Т.
                          Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Аз съм от Враца..

От ВРАЦА съм повече за говора ми нема кво да коментирам, ясно е! На живо така си говора не, ами още по-зле, но немисла, че тука е школа за правилно говорене на БГ! Се пак ако е така ще спра да говора :x, въпреки, мога и по другия начин! Иначе за колите с АБС незнам, но от каране до каране има много голяма разлика! И баща ми твърдеше същото за неговата кола, но след едно рали тука из града което му направих и му показах, че системата губи давност, и след едно вкарване в леда зимата от негова страна, и незавиване в улицата повече немислеше така! Неискам да спора всеики си има свое мнение, но мисла че на новите коли вече несе смонтира такава система! Следователно е негодна! Кола с АБС сам карал от 16 годишен! Сега съм на 21, но съм се возил в такава от както съм роден така, че знам от каде изгрева слънцето! Се пак на моя личен автомобил системата ми работи в пална исправност ако искам да си хваля колата нямаше да говора така, но действителността е различна и немога да кажа на черното бяло!
                            4ао

Коментар

Първоначално публикуван от Turbozmej
                              Карам коли с ABS от много години и не съм имал никакви, АМА НИКАКВИ проблеми! Даже единия от Land Rover-ите е с ABS и не сме имали никакви проблеми с него. Според мен, ABS-a е точно за шофьор тип "току-що получила книжка".

Дини, приятелю, поглеждай си текстовете. Не можеш да ме убедиш, че така си говориш и на живо!

Всичко добро

Т.

Турбозмей ти нещо против хората взели книжка скоро ли имаш!
                              Дини
                              Като кажеш че можеш да покажеш че не става за чеп за зеле мислиш ли че обедиш хората че ABS-а не става за нищо.От както взех книжка което е не от много време за карък или просто лош късмет бях в лоши ситуаций.Та тази просфолута система си е показвала какво струва и че помага до някаква степен.
                              Ти тръгваш да спориш с сумати заводи на сумати марки че от него нямало смисъл.Те за такова каране книжка не дават.Ако тръгнеш да се правиш на герой като тия "ГОЛФАДЖИЙТЕ" тогава да!Тогава и 100 различни системи не могат да ти помогнат.Доказано е човек трябва да кара така че да му е приятно и да не застрашава другите около и с него!В софия за такива бързаци който смятат че сички тия системи са безполезни се направи писта Божуриште да ходят да си дават газ и да се "бягат" както те го наричат.
                              Малко се поотнесох но с целия роман искам просто да ти кажа че ако човек не знае какво прави то каквато и да е машина да е няма да му помогне!
                              По голяма грешка от човека няма!От луд по луд.
                              https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

АБС прави колата да прощава много грешки в пилотажа, в такъв смисъл е отлично нещо за неопитни и донякъде при екстремално каране на асфалта. При конкретен екстремизъм и защитно каране помага само на мокро, във всички останали случаи съм давал половината си душа да го няма. Става дума за асфалт, и поколението коли до днес. Също така става дума за реално подготвен шофьор а не стрийтрейсърски глупости.
                                Перспективните модели на немците ги чух, разговарях с хора, без да съм опитал се въздържам от мнение. В джиповете от реално разпространените конструкции е откровено глупаво и опасно. ИМХО, разбира се.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X