Обява

Свий
Няма добавени обяви.

отново закъсах ВЪВ вода

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: отново закъсах ВЪВ вода

Първоначално публикуван от PatrolGR Преглед на мнение
    отново закъсах в вода
    незнам вече аз ли неправя нещо както трябва
    оправиха блокажа на задния деференциял и аз да пробвам и докаде стигнах после пак трактор

...
    ваще джипки минават май а моита спира ??? дайте коментар съвет къде бъркам за метър не излезнха отдругата страна после трактора неможа д аме извади а като сложих задна и бавни блокаж само леко ме мрудна и излезе и сама си мърдаше из водата
    Ааааа, и наш'те спират. Мястото изглежда такова, че много джипки ще си останат в него. Там с блокаж най-много да се окопаеш по-качествено.

Както са ти казали колегите вече - ако ще караш на такива места - задължително подходящи гуми и минаване на скорост, доколкото е възможно.

Мой съвет е на такива места да не се пъхаш сам. Дори и да имаш лебедка пред тебе на доста разстояние не виждам нищо, на което да се закачиш. Така че, ако ще си правиш подобни експерименти, гледай наоколо да има някой достатъчно голям и тежък джип с лебедка.
    Измъкването на добре окопан Патрул не е лека задача и друг джип с дърпане едва ли ще те извади. Поне досега още не съм видял някой в България да използва динамично въже ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
      Поне досега още не съм видял някой в България да използва динамично въже ...
      Това ТУК (36 МВ) дето Соти го разтягаше, не беше ли динамично въже.

Коментар

"Динамично" въже за теглене си е голяма екстра и много полезно. Но поради цената тези въжета не са особено разпространени. Аз поне не съм виждал някой в България да ползва такова... Това не значи че няма... Нашия избор на такова въже е следния:

Препоръчвам го на всички, много добро и изключително здраво. Тези въжета са избор на пожарната в САЩ както и на много служби за цивилна и военна защита.

Между другото това въже е идеално и за теглене на аварирал автомобил.
        VPetrov.photography

Коментар

Остава да озвучиш и цената на въпроса. Сигурен съм че го има в интернет магазина, но в тази тема ще е на място мисля.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

колега, за твое успокоение мястото е такова дето някой въобще нада ли ще мине - пясък при това мокър . основният ти проблем са гумите (шарка и размер) . И още нещо на такъв терен блокажа те довършва .
            PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
            КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
            0899187766

Коментар

Да се коригирам - гледайки снимките виждам че по-голяма и агресивна гума ще се справи . Имам чувството , че от долу има твърд грунд , а отгоре е само рядка каша.Но ти все пак опитвай - ние не сме спрели да го правим.
              PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
              КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
              0899187766

Коментар

и по-меки гуми ще помогнат малко
                - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Откъде може да се купи динамичното въже, което препоръчва В. Петров?

И все пак колко струва?

Поздрави!
                  Искам България чиста!

Коментар

хубаво местенце за закъсване си намерил.........
                    само не забравяй че и кални гуми да сложиш пак ще си в затруднение
                    или най спокойно си е да си имаш лебедка и преди да се нябуташ да огледаш терена
                    дали има наблизо дървета да се издарпаш...
                    поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от PatrolGR Преглед на мнение
                      отново закъсах в вода
                      незнам вече аз ли неправя нещо както трябва
                      оправиха блокажа на задния деференциял и аз да пробвам и докаде стигнах после пак трактор
                      снимките са отдолу

а това е следите от първото закъсване самоче в тиня на друго място преди месец
                      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=13530

ваще джипки минават май а моита спира ??? дайте коментар съвет къде бъркам за метър не излезнха отдругата страна после трактора неможа д аме извади а като сложих задна и бавни блокаж само леко ме мрудна и излезе и сама си мърдаше из водата
                      гледаи да не киснеш дълго в реки , че да не ти се наложи да сменяваш ръждиви лагери , карета , и т,,на , т,,,,,
                      sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

До: отново закъсах в вода

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                        Блокировките помагат само ако грунта под двете колела е различен. И едното има за какво да се хване, а другото не. Във всички други случаи те само чупят полуоски. На изобщо слаб, но еднороден грунт топката е в гумите, лоста на скоростите и педала на газта. Никога не трябва да буксуваш на меко. От това само се заравяш. Хем колкото по-злобни гумите - толкова по-бързо и по-дълбоко.
                        Не се пищисвай и не се ядосвай. Като потренираш и събереш опит ще почне да минава само през тия места. Ама такъв е живота - отначало в ръцете лопата, чак после - копчетата на радиото. За отличниците - коляно вместо лост.
                        Е, ако щурманът е от другия пол де, не прибързвай, оглеждай се, питай Кво пие, друго не питай. Щурманите никога не знаят къде са.
                        бях тръгнал на театър' но като видях цитатите се спрях ' и си направих регистрация ТУК !

Коментар

Според мен за стоманеното въже всичко си е въпрос на дебелина!
                          Не може да тръгнеш да дърпаш 2 тона джип с 6мм иска си минимум 8 и нагоре,колкото по-дебело е едно въже,толкова по-малко се разтяга, по-тежко е и по-малко хвърчи като отпори планката,
                          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                            ...по-тежко е и по-малко хвърчи като отпори планката...
                            В това съвсем ли си сигурен?
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не съвсем но на теория би трябвало по-дебелото въже да хвърчи по-малко,до сега само веднъж съм късал планка и въжето цялото влезе под колата и си мисля че ако беше по-дебело нямаше да стане така.Иначе съм късал карабинер и не можах да му намеря частите, добре че нямаше хора наоколо от тогава само възел или шегел.
                              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Това място бих го тествал и смятам че с една голяма засилка ще го прелетя
                                SUZUKI SAMURAI
                                http://htftp.domainbg.com/icofresh/a...m/new-logo.jpg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X