Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лов, риболов, ловци и лебедки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

[VPetrov]

И аз не съм особен почитател на лова в общоприетия му вид. Смятам че няма нищо достойно във факта един човек да убие животно което няма никакъв реален шанс срещу него. Оправдавам наличието на ловци само защото понякога се налага изкуствена регулация (отстрел) на определени животни, за да може да се запази и без това силно нарушения от човека природен баланс.

Но не виждам никакво мъжество или смелост в убиването на животно с огнестрелно оръжие. Който смята себе си за истински мъж да излезе на лов пеша, с лък или още по-добре с нож. И да повали 300 кг. глиган. Този човек ще спечели моето уважение и адмирации. А иначе знаете ли колко животни наведнъж може да убие един капитан на ядрена подводница като излезе на лов и каква е разликата с обикновения ловец освен в мащаба?
    АДМИНИСТРАЦИЯ

Коментар

[Valentin Dobrev]

Не можеш да го убиеш защото проявяваш слабост! Точно затова питам/може би не разбирам правилно ситуацията, но за мен истински оффроуд е наистина извън пътя, абсолютно сам и ако успееш да се нахраниш сам в истинската гора / не в рибешкия развъдник в Бистрица, където пращи от кебапчета и мацки /, без никой да разбере, значи наистина си оффроудист!

Коментар

Това с лова с лък е интересно. Но по повод шансовете за глигански зъби в задника... Знам за един във Видин че гората му се е видела тесна след като глиган му е минал между краката. На мен малко трудно ми се вижда възрастен глиган да може да мине така за това си го обяснявам като глиган юноша, ако мога така да се изразя. Та въпросния авджия останал без прасци на краката след тая среща с дивото. А за убиването на глиган с лък не знам как става само си представям стрелите какви са, като се има предвид бреникетата. Ще се радвам да споделиш малко повече информация за този вид лов защото, трябва да отбележа, нямам никаква представа (а сигурен съм и доста от колегите) за какво става въпрос. Става въпрос за оръжието, вида на стрелите, има ли значение кои за какво са, има ли различни видове, техники за обстрелване с такова оръжие и каквото още се сетиш.
        Ain't no party like an OFFROAD party, cause an OFFROAD party don't stop...

Коментар

Не можеш да го убиеш защото проявяваш слабост!

Понеже и друг път сме спорили по въпроса с много хора имах неудоволствието/неблагоразумието да направя демонстрация пред около 20 човека все ловци кой от кой по-добри. На всичките им паднаха ченетата, когато след като си изстреляха патроните без особен резултат - и то намиращи се много по-близо от мен, аз последен, с един изстрел в главата, повалих бягаща сърна от около 80 метра. След края на лова вещите ловци заявиха, че е случайност, та трябваше да сваля и още малко порцеланови чашки от един неработещ далекопровод, за да се убедят в предсказуемостта на моята стрелба. Това беше и моя последен лов. На всеки, който почне да ми обяснява, че не мога и не знам мога да му уредя съответната демонстрация. (По порцеланови чашки например или картонени кутийки) Животните в гората с нищо не са ми виновни. Отново твърдя няма нищо достойно в това един по-силен да убие немощния... Обратното е геройство...
          VPetrov.photography

Коментар

Може демонстрацията да се състои като желащия сложи ябълка на главата си, а демонстриращия пробва точната си стрелба Само ще добавя че всеки си решава за себе си. Това да се каже че на някой не му стиска не е редно. Може и така да е но може и просто човека да не иска да го прави. Както каза някой по горе стрелбища бол. Като искаш да "пуцаш" ходиш и се кефиш. Никой не може да убеди другия, че това правилното щото той така го чувства. Оф, заплеснах се... В крайна сметка всеки има право да прави каквото му доставя удоволствие, от друсането с боклуци до OFFROAD и STREETRACING. Както беше казал Стефан в една друга тема, човека е странно същество склонно към различни пристрастявания.

Коментар

С лък си цяло изкувство да повалиш глиган, собено по-едър. Гледал съм как почти бебе глиган изяде 2 стрели които минаха през тялото му от другата страна и си отиде без никакво суетене. Та както казват в един филм:" и господа и дявола не биха могли да създадат по ужасно същество-те просто нямат нервна система, те не усещат болка"
              УАЗ - Where I go there are no roads!!!

Коментар

[Valentin Dobrev]

В. Петров, уважавам твоя изстрел, аз просто искам да върна мъжете в това шоу към основата на екстремизма! Всеки мъж има нужда от някаква демонстрация и всички момчета ,които четат това ще го потвърдят /Вътре в себе си!/. Момчета, няма по-сериозни мъже от тези,които наистина са готови да влезнат през ноща в гората сами, абсолютно сами, и ако изкарат 3 денонощия без никакъв контакт, за мен ще бъдат истински оффроудисти!...

Коментар

Как ще видя вълка в гората бе) Най много да чуя как ми троши крака. Той все едно ще ме надуши пръв и скача отзад, па и аз не мога да тичам непрекъснато 30 километра като него
                  Има си разни плешиви хълмове. Като трябва да минеш хоризонтално по стръмното все ще се намери къде да закъсаш. И след време те започват да идват, и сядат наоколо, като кучетата. След малко - по близо. И после пак по-близо, и ... Мда.
                  Глигана не се трепе с лък, ами с рогатина, като мечката. Едно дърво, дълго колкото човека, който го носи. От едната страна е чатал, заострен, и от другата също е остро. С чатала се удря като с копие, ама отдолу нагоре. И веднага задния край се забива в земятя, за да удържи звяра, щото иначе смачква човека. Не съм виждал толкова ербап мутра, да тръгне в ръкопашен със стадото...)

Коментар

Момчета, няма по-сериозни мъже от тези,които наистина са готови да влезнат през ноща в гората сами, абсолютно сами, и ако изкарат 3 денонощия без никакъв контакт, за мен ще бъдат истински оффроудисти!...
                    Три дни в гората без никаква помощ и без запас храна ще е доста трудно изпитание за много хора. Проблема в България е, че няма много такива места.

Веднъж с жена ми решихме, че ще отидем на бивак на най-дивото и недостъпно място (Родопите) - и то си беше много диво до сутринта, когато ни събудиха весела група туристи, които после ни обясниха, че палатката ни е точно на туристическата пътека... Въобще смях си беше... А иначе отиването дотам беше екшън отвсякъде...
                    VPetrov.photography

Коментар

Ъхъ, нови времена. Ако искаш да пробваш оцеляване, тури си скъсани дрехи, махни си парите от джобовете, полей се с едно шише ракия, няма нужда да го пиеш, и пробвай да минеш два километра през някой голям град ...
                      Вече нямам и сантиметър нерви, а отдавна не съм ъпдейтвал базата. Обаче по тия земи живота на клошарите не е баш като по Сена, и си е повече от достоен за тема в тая конференция ...

Коментар

[Valentin Dobrev]

Момчета, забелязвам че всъщност вашия оффроуд се състои в това да осигурим няколко руски, японски и т.н. машини да се качат на едно дере и да оберат овациите на публиката! Хлапета, на някой от Вас замръзвали са му краката такa че да си да си ги постави пред устата за да диша топъл въздух?

Коментар

diavol koleda

Първоначално публикуван от Valentin Dobrev
                          Момчета, забелязвам че всъщност вашия оффроуд се състои в това да осигурим няколко руски, японски и т.н. машини да се качат на едно дере и да оберат овациите на публиката! Хлапета, на някой от Вас замръзвали са му краката так че да си да си ги постави пред устата за да диша топъл въздух?
                          Приятелю ще те светна кво е оффроуд. Това е всичко това, което се свързва с тръпката извън пътя в това число и лова също си е вид оффроуд, защото още не съм чувал за лов на средата на магистрала. Вече това, което отделните хора смятат за оффроуд си е съвсем друго това твоето на мен ми прилича по скоро на сафари. Незнам какво толкова имаш против организираните мероприятия в оффроуда, ако така можем да наречем ралитата и преходите? Не забравяй, че не всеки харесва лова и не всеки го приема като мъжкарско занимание. Ако наистина се смяташ за толкоз ербап ми пробвай се в някоя джунгла, па дано има някоя мацка да те види... Ама да знаеш, че с пушка и Индиана Джоунс може да не се заяждам. Просто ти казвам, че всеки си избира какво да нарече оффроуд. За едни това е ловът, за други разходка в гората, за трети състезания както и пара и делта планеризъм, а също и планинско колоездене.

Не си мисли, че само на теб са ти замръзвали краката до посиняване. Лично на мен така са ми замръзвали че не можех кубинките да си сваля, които между другото също бяха като ледени блокчета,а колкото до обръщението „хлапета” - ами добре мене ме приемай като такъв, ма малко помисли щото нито Венци нито брат му Пламен нито да рече Събин или Стефан са хлапета напротив бая мъже са си да ти кажа
                          ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                          тел.088четири 9едно9 4нула4
                          -------------------------------------------------------

Коментар

Стефане, това което каза за големия колец е много интересно, само едно не ми е ясно с такава голема "сопа" и тежка на сичко отгоре, що за здравеняк трябва да е тоя че да може толкова бързо да наръга звяра, щото тия гадини са доста бързи и опасни.

По един друг въпрос. Верно случки има хиляди за убииства на всякакви животни по всякакъв начин. Преди време и по новините го даваха оня дедка дето удушил вълк. За друго обаче забравих да пиша. Наистина в повечето случаи човека е с надмощие. Но не са рядкост случаите като онзи който описах по-горе. Ако ще тежка картечница да има един глиган да мине през него, или вълк да го изненада, нищо няма да му помогне, освен ако не са повече хора.

Коментар

Момчета, забелязвам че всъщност вашия оффроуд се състои в това да осигурим няколко руски, японски и т.н. машини да се качат на едно дере и да оберат овациите на публиката!
                              Всъщност много пъти точно така е ставало и не забелязвам нищо лошо в това, особено като се отчете факта, че малко хора умеят да го правят...

Хлапета, на някой от Вас замръзвали са му краката так че да си да си ги постави пред устата за да диша топъл въздух?
                              Не разбрах точно идеята на това гимнастическо упражнение, но със сигурност тук има достатъчно хора, които са студували някъде и някога.

Уважаеми г-н Добрев,

В този портал участват много хора, някои, от които имам удоволствието да познавам лично, други не. Една не малка част от тези участници е на позиции в нашето общество, които са достатъчно високо, а също и определящи живота и битието на много други хора. Тук всеки следва се отнася с уважение и респект към останалите, без значение кои са и какви са, ако иска да се отнасят и към него по същият начин.

Аз съм на 40 години, имам както обществено така и съответното материално положение което съчетано със 105-те ми килограма, изключва възможността който и да е, да се обърне към мен по начина, по който си позволявате тук за втори път!

Израза "хлапета", неговите подобни и въобще този стил го забравете при писането тук! При последващо повторение на подобно неуважително отношение към участниците тук, ще ви забраня достъпа до портала за вечни времена!
                              И един съвет: никога не си позволявайте фриволничене, когато не познавате събеседника си! За да не останете неприятно изненадан някой ден..
                              .
                              VPetrov.photography

Коментар

Е, то понеже човека е много хитър, затова и е станал господстващ вид на планетата. Какви ти тигри, даже и насекомите които били незнам си кви гигантски милиарди повече тонове от нас не успяват да ни изядат, а ние - всички ...((( Най-накрая сами ще си изядем главите.

Стефане, това което каза за големия колец е много интересно, само едно не ми е ясно с такава голема "сопа" и тежка на сичко отгоре, що за здравеняк трябва да е тоя че да може толкова бързо да наръга звяра, щото тия гадини са доста бързи и опасни.
                                А, с това се удря от упор, като танка с граната. Чакаш да те връхлети, и в последния момент го спираш така, нерви да имаш. То като се замислиш, и няма особено как иначе. Или капан или пушка. От пистолетен куршум само озверява. А е къде по-силно от гол човек.

Ех хора, не се карайте бе! Аз съм още по-стар, и на аванта ви го казвам - не си струва. По света има толкоз повече ядове ... Ей го, даже "приятелски огън". И мани педерастията на тия дето насаждат идиотски евфемизми измислени от гузност, ами вярно ей те тия са ни "приятелите" ... А па студ и жега, и страх, и кво да е - уууу колко е имало, и живи да сме, още ще има...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X