Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Служебна де регистрация от кат при липса на гражданска ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Да ползвам темата - имам една кола ,която от известно време не се кара. Гражданската и се плаща ,но не е платен годишния данък и съответно не е минала технически преглед ( изтече миналия месец). Ще имам ли приблем с дерегистрация или подобни при положение,че продължа да си плащам гражданската ,но за момента не платя данъка и не мине ГТП ?

Коментар

Първоначално публикуван от DaGa Преглед на мнение
      Да ползвам темата - имам една кола ,която от известно време не се кара. Гражданската и се плаща ,но не е платен годишния данък и съответно не е минала технически преглед ( изтече миналия месец). Ще имам ли приблем с дерегистрация или подобни при положение,че продължа да си плащам гражданската ,но за момента не платя данъка и не мине ГТП ?
      Ако седи на общински терен без преглед може да ти сложат лепенка, че ще я вдигнат, ако не я преместиш ти. Имам туристическо ремарке, което рядко ползвам, то дори гражданска не му трябва, та две години не бях го минавал на преглед. Закачих го на колата и го закарах на пункта, мина преглед без проблем.

Коментар

Няма да я дерегистрират ако ГО се плаща.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Данъка и ГТП ще се платят и съответно мине след нова година . Няма намерение колата да седи месеци на място.

Значи няма да има проблем. Благодаря.

Коментар

Проблем с дерегистрацията няма, но данък е дължим за старо време. До 5 години.
            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Чух, че вече за кола без гражданска се сменяли номера и се ходело на Технотест... Дали е вярно? Имам две коли дето не са имали гражданска и преглед от над 15 години, и се чудя дали да не ги пусна за малко в движение....
            0-

Коментар

• ctef
              ctef коментира
              Редактиране на коментар
              ..

• IvanIvanovi
              IvanIvanovi коментира
              Редактиране на коментар
              къде я срещате тази информация? нещо наредба, закон.....

• trapper
              trapper коментира
              Редактиране на коментар
              Първо пусни за проба колата с по-евтините сметки.

Лошото е,че май и номера се сменят... Чудя се дали има смисъл да им направя гражданска за по няколко месеца, или вече са оттекли...
            0-

Коментар

Зависи още колко смяташ да не ги караш, и кое ще натежи като цена във времето

Друго интересно е, ако тази новина е вярна,
              Дали колата може да се продаде в това състояние?

Коментар

• martiob
                martiob коментира
                Редактиране на коментар
                Може, може
                https://www.haskovo.net/news/599865/...ez-zastrahovka

• ctef
                ctef коментира
                Редактиране на коментар
                Ами тогава, има ли начин да се провери предварително, дали колата вече не е свалена от регистрация в КАТ?

Ще пробвам другата седмица да отида до кат София, да видим какъв е статуса на мойте поне.... ако вече са ги отписали, да не давам излишни пари поне.
              0-

Коментар

• ctef
                ctef коментира
                Редактиране на коментар
                Дерегистрирана кола, означава ли автоматично спиране на плащане на данък?

• trapper
                trapper коментира
                Редактиране на коментар
                Ако не е бракувана - не.

Е то каква е разликата? Ако след това искат нови номера и технотест? Това на практика си е бракувана кола...
              0-

Коментар

• ctef
                ctef коментира
                Редактиране на коментар
                Разлика, разлика... че се правят на ощипани и ти събират пари по всевъзможен начин.

И друго ми е интересно.
                Талони, номера са останали в тебе. Платил си данъка. Продаваш колата, може дори наистина да не знаеш че е дерегисрирана, и после клиента реве на умряло, като в онзи случай.

П.п.
                вълнувам се толкова, защото и аз пазя един олдтаймер. И между другото, навремето го регистрирах в КАТ, 10г. след нотариалния договор, чак след като го отремонтирах и приведох в движение.

Нещо официално по казуса има ли, освен хасковския сайт? Нещо не намирам промени в наредбата, а само предложения за такива. Пък и в Държавен вестник не ми излиза нищо, пък аз само на инфо от там вярвам.
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

Мойте двете, след проверка в Кат са дерегистрирани още преди няколко години. Данъци си плащам и до днес, на въпроса дали ще ми възстановят автоматично регистрацията, ако платя гражданска отговорност не получих ясен отговор... Това е от този следобед, в КАТ София....
                0-

Коментар

Някой с повче яснота.Вчера ми звъннаха и ми предложиха една кола,която искам да възстановя,не и е плащана застраховката години,и е деригистрирана-от познат разбрах че трябва да се мине технотест за да се пусне в движение.След като мина нотариус,не мога да я прехвърля на мое име в КАТ,защото е дерегистрирана,а има бая работа по нея,което пък означава че не мога да спазя едномесечния срок за минаване на каналите в КАТ.
                  Yamaha Yz450F
                  Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
                  Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

• ctef
                    ctef коментира
                    Редактиране на коментар
                    Ако колата си заслужава, взимай я. Стига да е документално изрядна със собствеността.
                    Всичко друго се оправя с повече или по малко формалности или пари.

До миналата година плащаш ГО и възстановяват регистрацията, нашия КАТ още същия ден го правят. Освен в онази хасковска медия на друго място не видях информация, най-вече в държавен вестник, но набързо претърсих из интернет. Има внесено предложение за изменение на наредбата, но не и да е гласувано и влязло в сила. Гледах клип с въпросния случай в Хасково, но там инфото е много постно и не казват всички обстоятелства, още повече как приключва казуса. Най-добре питай в КАТ, но по-добре писмено, че на тяхното казъл-рекъл не вярвам.
                  Ford Maverick II 2.3 XLT
                  Ford Mondeo MK5

Коментар

Наистина ги деригестрират,понеже миналата седмица един човек ходи да минава технотест на един пасат двойка в Габрово,защото след като го купува,му прави застраховка и отива в КАТ,където му казват че не може да мине канал.Та,с пътна помощ до Габрово и там минал технотест.
                    Yamaha Yz450F
                    Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
                    Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X