Да ползвам темата - имам една кола ,която от известно време не се кара. Гражданската и се плаща ,но не е платен годишния данък и съответно не е минала технически преглед ( изтече миналия месец). Ще имам ли приблем с дерегистрация или подобни при положение,че продължа да си плащам гражданската ,но за момента не платя данъка и не мине ГТП ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Служебна де регистрация от кат при липса на гражданска ?
Свий
X
-
Ако седи на общински терен без преглед може да ти сложат лепенка, че ще я вдигнат, ако не я преместиш ти. Имам туристическо ремарке, което рядко ползвам, то дори гражданска не му трябва, та две години не бях го минавал на преглед. Закачих го на колата и го закарах на пункта, мина преглед без проблем.Първоначално публикуван от DaGa Преглед на мнениеДа ползвам темата - имам една кола ,която от известно време не се кара. Гражданската и се плаща ,но не е платен годишния данък и съответно не е минала технически преглед ( изтече миналия месец). Ще имам ли приблем с дерегистрация или подобни при положение,че продължа да си плащам гражданската ,но за момента не платя данъка и не мине ГТП ?
Коментар
-
Няма да я дерегистрират ако ГО се плаща.Първоначално публикуван от DaGa Преглед на мнениеДа ползвам темата - имам една кола ,която от известно време не се кара. Гражданската и се плаща ,но не е платен годишния данък и съответно не е минала технически преглед ( изтече миналия месец). Ще имам ли приблем с дерегистрация или подобни при положение,че продължа да си плащам гражданската ,но за момента не платя данъка и не мине ГТП ?Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Проблем с дерегистрацията няма, но данък е дължим за старо време. До 5 години.Първоначално публикуван от DaGa Преглед на мнениеДа ползвам темата - имам една кола ,която от известно време не се кара. Гражданската и се плаща ,но не е платен годишния данък и съответно не е минала технически преглед ( изтече миналия месец). Ще имам ли приблем с дерегистрация или подобни при положение,че продължа да си плащам гражданската ,но за момента не платя данъка и не мине ГТП ?Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
-
Това за данъка е малко по-сложно, но не е по темата. Все пак ето част от особеностите: https://www.pariteni.bg/novini/danyc...-danyci-213393
-
-
Чух, че вече за кола без гражданска се сменяли номера и се ходело на Технотест... Дали е вярно? Имам две коли дето не са имали гражданска и преглед от над 15 години, и се чудя дали да не ги пусна за малко в движение....0-
Коментар
-
Зависи още колко смяташ да не ги караш, и кое ще натежи като цена във времето
Друго интересно е, ако тази новина е вярна,
Дали колата може да се продаде в това състояние?
Коментар
-
Ще пробвам другата седмица да отида до кат София, да видим какъв е статуса на мойте поне.... ако вече са ги отписали, да не давам излишни пари поне.0-
Коментар
-
Е то каква е разликата? Ако след това искат нови номера и технотест? Това на практика си е бракувана кола...0-
Коментар
-
Разлика, разлика... че се правят на ощипани и ти събират пари по всевъзможен начин.
И друго ми е интересно.
Талони, номера са останали в тебе. Платил си данъка. Продаваш колата, може дори наистина да не знаеш че е дерегисрирана, и после клиента реве на умряло, като в онзи случай.
П.п.
вълнувам се толкова, защото и аз пазя един олдтаймер. И между другото, навремето го регистрирах в КАТ, 10г. след нотариалния договор, чак след като го отремонтирах и приведох в движение.
-
-
Мойте двете, след проверка в Кат са дерегистрирани още преди няколко години. Данъци си плащам и до днес, на въпроса дали ще ми възстановят автоматично регистрацията, ако платя гражданска отговорност не получих ясен отговор... Това е от този следобед, в КАТ София....0-
Коментар
-
Някой с повче яснота.Вчера ми звъннаха и ми предложиха една кола,която искам да възстановя,не и е плащана застраховката години,и е деригистрирана-от познат разбрах че трябва да се мине технотест за да се пусне в движение.След като мина нотариус,не мога да я прехвърля на мое име в КАТ,защото е дерегистрирана,а има бая работа по нея,което пък означава че не мога да спазя едномесечния срок за минаване на каналите в КАТ.Yamaha Yz450F
Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
Всичко с ''рошави''гуми!
Коментар
-
До миналата година плащаш ГО и възстановяват регистрацията, нашия КАТ още същия ден го правят. Освен в онази хасковска медия на друго място не видях информация, най-вече в държавен вестник, но набързо претърсих из интернет. Има внесено предложение за изменение на наредбата, но не и да е гласувано и влязло в сила. Гледах клип с въпросния случай в Хасково, но там инфото е много постно и не казват всички обстоятелства, още повече как приключва казуса. Най-добре питай в КАТ, но по-добре писмено, че на тяхното казъл-рекъл не вярвам.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
- 1 like
Коментар
-
Наистина ги деригестрират,понеже миналата седмица един човек ходи да минава технотест на един пасат двойка в Габрово,защото след като го купува,му прави застраховка и отива в КАТ,където му казват че не може да мине канал.Та,с пътна помощ до Габрово и там минал технотест.Yamaha Yz450F
Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
Всичко с ''рошави''гуми!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар