Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква е причината за това ПТП ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Лека им пръст на загиналите. За мъртвите или добро, или нищо.
    Вярвам, че са свестни и съвестни, но водача постъпва малоумно. Автобуса няма достатъчно дистанция да спре, а ако се опита да ги заобиколи ще се обърне.
    Бях свидетел как по същия начин спряха неспрял мотоциклетист в Слънчев бряг. Пресекоха му пътя, като изкочиха точно пред него, мотоциклета се удари в гумата на патрулката, прелетя над предния капак и падна на кръстовището. Макар че виеше като пребито куче и не можеше да стои прав му бяха сложили белезници и чакаха линейка.
    Изводите са ясни, нали?
    Последно редактирано от s_s1; 26-08-22, 12:21.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

• piron45
      piron45 коментира
      Редактиране на коментар
      Явно някой им е казал да правят така на полицаите. Преди 4г си карам с мотора през едно село и срещу мен идва патрулка. Като наближиха изведнъж ми пресякоха пътя и спряха напряко на пътя пред мен, добре че не карах бързо та успях да спра.Искали да ми проверят документите тъпаците, само ги питах ако се бях пребил какво щяха да ми искат.

• s_s1
      s_s1 коментира
      Редактиране на коментар
      За случая за който пиша момчето беше сериозно контузено, а мотоциклета беше за скрап. Коментирахме, че действията на ченгетата биха били оправдани само ако моториста е застрелял някой и бяга.

• Juiced
      Juiced коментира
      Редактиране на коментар
      piron45 коментира
      Вчера, 20:21
      Явно някой им е казал да правят така на полицаите. Преди 4г си карам с мотора през едно село и срещу мен идва патрулка. Като наближиха изведнъж ми пресякоха пътя и спряха напряко на пътя пред мен, добре че не карах бързо та успях да спра.Искали да ми проверят документите тъпаците, само ги питах ако се бях пребил какво щяха да ми искат.

Така преди 2 зими на заледен участък от пътя бяха пресекли 2 от 3 платна да спират коли нощем, предполага се за алкохол. Пробвали да спрат братовчед ми, той казва едва успях да мина между двете коли ,за да не ги блъсна. Това за мен са безразсъдни самоубийци. Такова беше и действието на шофьора на патрулката от Бургас. Той се показа на пътя ,видя че идва автобуса и тръгна срещу него, явно е искал да го насочи в дясното платно, това обаче не е лека кола.

Трудно обяснима поредица от неадекватни и необясними действия на полицията, която неизбежно води до жестокия резултат, а кои са причините, действията да ѝм са такива ?
    ILLEGITIMI NON CARBORUNDUM

Коментар

Много е лесно да се критикуват действията постфактум. А ,че държавата не си пази границите и мигрантите могат да си минават свободно и се чустват защитени от "европейски директиви",корумпирани чиновници и гранични служители.
      Защо изобщо има граница и заплатаджии за охраната ? А когато се критикуват полицайте, които изгубиха живота си при изпълнение на разпореждане, не е зле да се види с каква техника и екипировка разполагат за подобни акции.
      Рабирам и напълно подкрепям колегата Ronnin в споделеното.
      При "пестоя" в системата, преди тридесетина години при акция в тъмната част на деня след подаден сигнал, лека кола Голф не ни отрази .
      След 4--6 км. преследване ,колега направи откос с калашника през страничното стъкло и само по случайност нямаше жертви (а надупчена задница , пробит резервоар и стресирани цигани) в колата.
      Пс.Като ръководител на групата трябваше после да "писателствам" ,а шеф на регионалната дирекция, тогава беше "любимеца" на някой- А.Атанасов.

Коментар

• cecoa1
        cecoa1 коментира
        Редактиране на коментар
        Напротив, трудно е да се критикуват загинали хора, макар че може би имат вина за непредпазливостта си.
        А "може би", защото голяма роля има и системата...
        Мой роднина преди време, докато работеше в НСО, се опита да спре движението на натоварен път, препречвайки го с цивилна кола, цивилни дрехи, и размахвайки някаква служебна карта... Познай колко му се получи...добре, че все пак се размина без катастрофи, но си беше до голяма степен късмет. А дори не беше нещо заради някакъв спешен случай...
        Бих казал, че мисленето на хората от системата на МВР се изкривява в кофти посока, но щом си от тях, едва ли ще споделиш наблюденията ми, дори да знаеш, че не са съвсем неоснователни.

• petkov_bb
        petkov_bb коментира
        Редактиране на коментар
        Всяка работа (дейност) оставя своя отпечатък и деформация във възприятията и оценката . Това в пълна сила важи и за хората работещи над 10г. в дадена система. Някой толкова се вживяват ,че губят представа за реалността- както в примера който давате.
        От тази гледна точка сте прав,а аз не се почуствах "комфортно" в тази система - подадох документи за "шивач" ,а ме преназначиха, като "обущар"- ( образно казано- ст. л-т районен инспектор) , заради политическа калинака (от СДС).
        Тази врътка, я задейства Атанасов чрез "препоръка" към нашият ( на РПУ), под политическата диктовка на израстващ тогава ( удобен етнически представител) СДС лидер.
        - Аз им теглих една..........

Първоначално публикуван от old tramp Преглед на мнение
      Трудно обяснима поредица от неадекватни и необясними действия на полицията, която неизбежно води до жестокия резултат, а кои са причините, действията да ѝм са такива ?
      Кои да са?
      Виждам че копАш упорито в посока мигранти, знам каква ти е позицията за това, ма на грешно място търсиш причините. Не са им виновни мигрантите, пъпчив тинейджър, откраднал ключовете на баща си, ще ги направи същите поразии. Ами ако е някой, решил да се продаде скъпо и да отнесе колкото докопа със себе си?

пп И дежурния Пет/сков се включи с бисери и спомени. С мисъл - някой друг път

Коментар

• petkov_bb
        petkov_bb коментира
        Редактиране на коментар
        Не разбирам, защо си затваряте очите за причинно- следствената ситуация и разглеждате само отрязъка с неудачното изпълнение на заповедта.
        Правите го целенасочено и провокативно и в други случаи и понеже не сте "елементарен" ,явно имате някаква цел? Да се прилага "стила" на уважаваният Гагич?
        Пс. А да се ръководите в подобни дискусии от провокативните правила на К. Вонегът или манипулациите от Й. Киршнер не ми се вярва.
        Защо го правите?

• сто
        сто коментира
        Редактиране на коментар
        Каква заповед, Пет/сков? Има ли я някъде или главата ти ги ражда такива?
        Недей за Вонегът, моля. Едва ли го четем по един и същ начин

• petkov_bb
        petkov_bb коментира
        Редактиране на коментар
        Жалко, не стоЯн,а стоИн.

Жалко за загиналите и близките им.
      ​​​Само аз ли не виждам искания за оставка на министър, минпредседател и тн? Някакъв зам на някаква гранична полиция... . Къде е профсъюза, нали на него са му гласували доверие да защитава интересите им. Държавата била крива, че някой не знае къде е площада и урната
      А тези простотии се правят от името на всички ни.
      Даника
      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

• сто
        сто коментира
        Редактиране на коментар
        Не са моите в момента, ма не виждам основание да си ходи министър за нещо, дето поне дузина преди това не са намерили начин да си научат подопечните шерифи.

• veskov
        veskov коментира
        Редактиране на коментар
        Аз виждам, нищо че ни тия, ни ония са от ,,моите", но да не я затваряме и тази. Като не можеш-друм
        https://www.google.com/amp/s/trud.bg...ticle-4642393/

• сто
        сто коментира
        Редактиране на коментар
        Ще е затвори който може и си е повярвал, не ние
        И все пак - каква отговорност носи за малоумни изпълнения на полицаи министър на няма месец време?

Защо не са блокирали пътя още преди Маринка? Как са минали през Маринка, там има бая легнали полицаи. И кой е наредил на тия момчета, лека им пръст, да извършат тая откровенна глупост?

Не знам, това е трагедия, трагедия на глупостта, царяща в тая "държава".

Коментар

• MM1980
        MM1980 коментира
        Редактиране на коментар
        Или на включването в пътя Бургас - Созопол. Истината е, че като се обърне каруцата, пътища много...

• #18.2
        petkov_bb коментира
        Днес, 21:44
        Всяка работа (дейност) оставя своя отпечатък и деформация във възприятията и оценката . Това в пълна сила важи и за хората работещи над 10г. в дадена система. Някой толкова се вживяват ,че губят представа за реалността- както в примера който давате.
        От тази гледна точка сте прав,а аз не се почуствах "комфортно" в тази система - подадох документи за "шивач" ,а ме преназначиха, като "обущар"- ( образно казано- ст. л-т районен инспектор) , заради политическа калинака (от СДС).
        Тази врътка, я задейства Атанасов чрез "препоръка" към нашият ( на РПУ), под политическата диктовка на израстващ тогава ( удобен етнически представител) СДС лидер.
        - Аз им теглих една..........
        • Уведоми
      • Така кажи, бе Пет/сков, да не се чудя кой ти е бръкнал непредпазливо в дупката, та ги каканижеш такива
      • Впрочем - десет години направи ли ги или неможа?

Коментар

Умът ми продължава да не го побира (може пък аз да съм си тъп).

Значи засичат ги на пост на Босна. От там към Бургас има един единствен път - пътя е със завои, нагоре, надолу, скали отстрани, гора. Стигат до горепосочената Маринка, там има 2 варианта - на ляво към Меден Рудник и направо към пътя Бургас - Созопол. Левия завой към Меден Рудник, с лека кола, максимум с 30 да го вземеш. С автобус, 10.

Продължават напред към Бургас - Созопол, надлеза над пътя, с лека кола макс 40-50, с автобус, 20-30.

Защо не са ги спрели на едно от тия места? В Маринка има легнали полицаи през 50 метра, през които с лека кола не може да минеш с повече от 30-40.

Пътя го знам, защото съм ходил до Младежко много пъти. Поне 30 минути с лека кола. Имали са достатъчно време да предупредят.

Бургазлии да коментират...

Коментар

• old tramp
          old tramp коментира
          Редактиране на коментар
          Топло,топло..

Жалко за момчетата !
        Според мен просто са поредните жертви на системата ! А системата е част от държавата и това което се случва в нея.
        Чудя се в МВР дали въобще се минава някакво обучение, което да казва точно как се действа в подобна ситуация ?
        Който търси , намира !
        Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Много ми е интересно от Малко Търново до Бургас няма ли кой да им опъне едни шипове , че трябва самопожертвователни действия ,за да бъде спрян един автобус?
          Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
          Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Ето тук са описани доста добре истинските причини за това трагично, но и знаменателно ПТП :

...Не че мигрантска вълна няма. Точно преди година предупредихме за нея, както и че тя хваща и тази власт по бели гащи. Така обаче не става ясно обаче защо всички, които трябва да се справят с нея, стоят някак безучастно и само от време на време припалват и сипят закани.

А на този фон имаме нагли каналджии, които вече не прекарват с коли по двама-трима, не и с бусове по 10-15, а направо с тирове и автобуси по 50-100 човека едновременно. На тях изобщо не им пука и за това може да има едно единствено обяснение - ползват се с протекция, от горе до долу. Щото тази работа с влизането и прекарването през стотици километри из цялата страна няма как да стане само с протекцията някой постови. Очевадно става дума за стройни вериги...

https://www.segabg.com/category-obse...vamata-policai
            ILLEGITIMI NON CARBORUNDUM

Коментар

• old tramp
              old tramp коментира
              Редактиране на коментар
              pan_rt
              Утвърден участник
              | +ПЛ |
              Днес, 11:49

.... Излезе инфо че шофьора е 15 годишен. Тоя въобще не е знаел нито за поведението на рейса с тая скорост, нито е имал усещането какво извършва с тази скорост. Нито пък е имал усет за самосъхранение. ..
              =================================

Този автобус се е движил преследван с висока скорост от Босна до Трапезица, а пътят хич не е лек - завои, виражи и т.н. и нещо не се връзва с шофьорските умения на 15-годишно хлапе...А че са могли да го спрат принудително и по-друг начин извън града, в този ранен час е извън съмнение, въпроса е защо не са го направили, а са сътворили ужасяващ сценарий в най-невралгичното кръстовище/колело в центъра на Бургас, за което две читави момчета са платили жестока цена? Дали някой от тези, дето служебно леят крокодилски сълзи ще признае вина ?

За какво им е да спират автобуса, за тая беля ли?. Тия в автобуса няма къде да се скрият. Подозирам че полицаите въобще са успели да преценят скороста на автобуса. Излезе инфо че шофьора е 15 годишен. Тоя въобще не е знаел нито за поведението на рейса с тая скорост, нито е имал усещането какво извършва с тази скорост. Нито пък е имал усет за самосъхранение. Малоумник накратко

Коментар

• ивайло
              ивайло коментира
              Редактиране на коментар
              Ако наистина той е бил шофьора , а не е посочен за такъв заради възрастта си и вероятността да се отърве по-леко. Как си го представяте автобус с десетки мигранти , организирани от каналджии , да се оставят да ги вози 15-годишен пикльо. Ми той и без да го преследват ще направи поразии.

Първоначално публикуван от old tramp Преглед на мнение
            Ето тук са описани доста добре истинските причини за това трагично, но и знаменателно ПТП :
            ...

https://www.segabg.com/category-obse...vamata-policai
            Описани - грънци. Пълни глупости, нямащи общо с причините.
            Смъртта на всеки е трагедия, даже на самоубийците. Действията на полицая, шофирал служебната кола, са напълно неадекватни и той е виновен за смъртта на другия полицай.
            Не мигрантите, не корупцията, не боко или служебния министър.

Коментар

Значи, посред нощ, в района на Звездец, се мотка автобус с холандски номера и това не прави впечатление на никого? Да беше направило впечатление поне на ТОЛ-аджиите, щото тия едва ли имат винетка. Не прави впечатление и на граничните полицаи. На скоро минавах от Бургас до Приморско през Ясна Поляна. Върнах се през Созопол. Ами не е като да нямаше патрули на гранична полиция. И по двете шосета. Значи движи си се автобус с неизвестен произход и никой не го вижда. Ами поне да му бяха проверили документите. На другата полиция също не им е направило впечатление. Не говорим за кола или микробус. За цял голям, бял автобус става дума.
              И да не ми излизат с номера, че го е карал някакъв 15 годишен - няма как човек да мине от село Маринка до Бургас с такова голямо возило, ако няма обучение. А в случая даже бил бягал от преследване на полицията - значи карал е с газтта настъпана до долу и се е носил като баба Яга на метлата си. И е успял да вземе пътния възел без да продължи към Крайморие, ами все пак взел посока Бургас? Значи автобуса е каран от човек дето не просто знае пътя, ами го познава до степен да знае с каква пределна скорост могат да се вземат завоите по него с автобус. Карал го е някой местен или поне карал автобус в района дълго време. Пътния възел с който се слиза от пътя за Малко Търново към Бургас е изключително зачукан. Може и да се мине през насрещното и тогава е по право, но там платната са разделени с мантинела в средата и този щеше да си кара в насрещното къде до Бургас.
              Кръговото, къде става удара е изхвърлящо. Там наклона на пътя е навънка и това кръгово се взима изключително трудно със скорост 40. Говоря за лека кола. За автобус нямам идея как е.
              А кой е виновен - шофьора на автобуса. Идва от път без предимство, кара с превишена скорост и не се подчинява на сигнал на контролен орган. Това са само три нарушения, дето е извършил и аз ги виждам "от космоса". Според писаниците още е неправоспособен (ако въобще водача е това хлапе) и кара ПМС без технически преглед. И повярвайте ми - ще се окаже, че е и откраднато. А колко още нарушения ще му намерят при следствието - бедна ви е фантазията. Ще се окаже и пиян.
              А професионализма на полицаите щеше да се сътои в това да спрат автобуса без да загине никой. Ако има загинали хора, с техния живот е платен нечий непрофесионализъм.

Коментар

• cecoa1
                cecoa1 коментира
                Редактиране на коментар
                Още повече прави впечатление, че автобуса е стар, което също не се връзва с холандските регистрационни табели. Организирано е малоумно. Още по-малоумно е да бягаш с автобус от полицията - просто няма къде да отидеш, дори да те следват съвсем мирно и тихо докато си спреш сам.
                Е, факт е, и че нашите служители на реда не са постъпили по най-подходящия начин, но за такива ситуации трябва обучение, подходяща техника, добра координация на действията, и съответно достатъчно умни хора за да организират последното. Кое от тия неща го е имало въобще, а пък за да станат нещата са нужни почти всичките, плюс доза късмет.
                За толкова разстояние просто да му бяха пробили радиатора, и щеше до няколко километра да прегрее и да спре. Има и други цели, с поразяването на които мотора би изгаснал почти веднага, но хайде - за тях се иска и техническа грамотност, и доза късмет. Макар че(чисто теоритично), както бързо установиха, че автобуса се е продавал бракуван, и обявата му със снимки (включително с отворен заден капак) все още стоеше...не е голяма философия да се видят къде са му филтрите за нафта, и да се изпразни половин пистолетен пълнител към тях през капака. Отделно, пукането на гуми със стрелба също не е толкова лош вариант.

• Alexr
                Alexr коментира
                Редактиране на коментар
                Интересно дали автобус може да продължи "по капли" - тоест ако му спукат двете задни гуми, даже и от едната страна, ще може да продължи. Втория въпрос е дали полицаите ни са обучавани да уцелят точно гума на движещо се МПС и да не пострадат самите те или някой наоколо. Но в 5 сутринта едва ли е имало много хора наоколо.

• cecoa1
                cecoa1 коментира
                Редактиране на коментар
                Със сигурност няма да може да продължи със спукани гуми, дори от едната страна само. Или ако все пак някак продължи, то няма да е със скорост, с която да убие някой... Да не говорим, че рязко ще им се изпари ентусиазма да бягат с 20км/ч...ще е очевидно, че няма да стигнат до никъде.
                Обаче за такива действия, е нужно някой да вземе решение и да носи отговорност... Отделно, че тоя автобус си понавървява, и при опитен водач трудно ще му мине някой отстрани(без да бъде засечен), особено с астматична полицейска Астра...
                Как си ги представям нещата, че биха могли да се случат в цивилизацията - обучени хора, действат по протокол за такива случаи. Имат техниката, знанията, и необходимия съпорт и ръководство. Действат решително, умно, и в екип... Не и без рискове, но премерени, и рискуващи повече намачкана ламарина, отколкото собствената им кожа. Ако пък съпорта в централата бързо намери слабото място на преследването превозно средство, то се предприемат действия за спирането му евентуално и по достатъчно умен и безопасен начин, след съответното решение на ръководител. А у нас нещо дори за ръководител/координатор май не се споменава...

Ето още една група от 7 човека....днес преди обед.Мястото е малко след Средец.......

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2022-08-26-19-12-48-682_com.banyac.midrive.app.intl.jpg
Прегледи:226
Размер:434.3 КБ
ID:6887574

ОБадих се на 112 ....гранична ги погна.....4 километра по надолу спрях жандармерията и те тръгнаха след тях.
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X