Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пияни Шофьори НОН СТОП !!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пияни Шофьори НОН СТОП !!!

Не ме разбра. Идеята е като убиеш някого и си с алкохол над 0.5 да си лежиш 25 годинки на топло. А не както е досега 2.5 г. условно.
    Нека е такъв закона, а пък ти си карай и пии.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Определено съм ЗА да си понесеш последствията от постъпките и те да бъдат подобаващи.
      Именно затова казвам, че системата в България е доста измислена - бутнеш или не бутнеш някого - разлика почти няма!
      Чух за хора, които са влезли в затвора само с проба, а Ставински хич не - доста нелогично ми идва!

Коментар

Първоначално публикуван от karviola Преглед на мнение
        Чух за хора, които са влезли в затвора само с проба, а Ставински хич не - доста нелогично ми идва!
        Колега, с каква проба алкохол в кръвта, са влезнали в затвора били споделил.

Коментар

О незнам - сигурно бая!
          Но пък не са направили произшествие!!!
          Това го чух от един приятел адвокат, бяха два три случая.
          Казано иначе има реална опастност ако те хванат два пъти с над 1,2% да влезеш в затвора без да си катастрофирал въобще.
          Последно редактирано от karviola; 26-08-09, 12:50.

Коментар

Toлкоз алкохолета има в таз държава, че трябва да се преосмисли пиенето като национален спорт, това е и в основата на тоз проблем... Аз лично съм виждал доста, дето ако не са пили са по-зле и неадекватни, отколкото на 2 бири... Незнам де, изтърван е народа...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
              Toлкоз алкохолета има в таз държава, че трябва да се преосмисли пиенето като национален спорт, това е и в основата на тоз проблем.
              Според мен няма как да стане.Всеки си е свикнал след работа ракийката със салатката,дали в къщи или навън.Това е друг въпрос.Явно,че много хора предпочитат навън с колите,и щом сядат да пият при положение,че са с кола естественно е сигурен в себеси или има на кого да разчита,което въобще неги увинява.Има някой ще каже,че пие и кара бавно и внимателно,но закона е ясен!Тук можем да дискутираме какво ли не,полза няма да има!Верно много народ има който без да пие поземята не може да върви те му дали кола!Затова ще има толкова много изтрепани Българи!

Коментар

Е след работа ракийката, то 1-2 ракийки за отмора е едно, пък запой дорде не можеш да ходиш, друго ... Но все пак тук е силно алкохолистична държава, та няма как да се справим с последствията, едно от които е карането пиян, докато не се преборим с корените на "заразата"... Та докато тук се пие поголовно, нищо няма да се промени преди това да се промени!!!

Коментар

така е - крайно време е да минеме на по-модерна дрога... хем за нея няма и дрегери...
                  Пиянството е някак си банално вече...
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Има си дрегери за всичко, но не мисля е там ключа от бараката...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                      +1.
                      Дрегера далеч не е толкова съвършен уред.

Наказанията за шофиране в пияно състояние и сега ги има в закона, включително и до затвор. Въпроса е кой, къде и как го прилага тоя закон...
                      Като дрегера лъже има кръвни проби. Винаги можеш да поискаш такава.

Не вярвам обаче някой изпил половин шише шльокавица + 3 бири като кара и дрегера покаже 2 промила да иска кръвна проба. Ако обаче не съм пил от 3 дни и ми покаже 0.6(0.2 от храна + 0.2 от бирата миналата седмица + 0.2 от грешката) веднага ще изискам кръвна проба.

Иначе съм твърдо "ЗА" всеки идиот качил се на 4 крака в колата да го прибират на топло за доста време. Иначе оправия няма...
                      LZ1DWW

Коментар

Първоначално публикуван от karviola Преглед на мнение
                        ако те хванат два пъти с над 1,2% да влезеш в затвора без да си катастрофирал въобще.
                        Така и трябва
                        Щом си алкохолик е само въпрос на време да почерниш някое семейство
                        Щом има такава грешка да го направят на 0,3 промила,защото има хора на които и 3-4 бири не се отразяват,но има и такива,които от една се насвяткват като за световно
                        SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
                        0878299791

Коментар

Тук стана малко лов на вещици... 0.5 промила е съвсем адекватна мярка, 1 година условна присъда предостатъчно наказание за първо хваща над 1.2, предвид факта, че следващия път няма да е условна, а тази 1 година ще трябва да си по-нисък от тревата... 25 години за непредумишлено убийство, било то и след употреба на алкохол, безсмислено наказание, дори една ефективно стига. Стига разбира се преди това да не си хващан с алкохол. Все пак основната им идея е да превъзпитават.
                          Не търсете проблема там където го няма - в законите. Те предвиждат доста адекватни граници и наказания. Проблем има единствено в прилагането им. Най-вече в липсата на неизбежност. Заплахата от отнемане на книжка след 0.5 промила и 1 година затвор(за първо нарушение условно, за второ ефективно) за над 1.2 промила, е достатъчно голяма, за да спира хората да се качат зад волана, ако не могат да бъдат избегнати лесно... Проблемът е, че в момента се качваш пил и знаеш, че 100-200 лева на проверяващия полицай или 1000-2000 на някой от шефовете им, ще ти спестят проблемите с 99.9% сигурност. Всъщност дори тези рушвети биха спрели много хора, но още по-голям проблем е, че страната е малка и голяма част от хората имат близък роднина или приятел в системата и знаят, че документите им ще се "загубят"... и проверяващите полицаи също го знаят. Всъщност по мои наблюдения, точно това са хората, които най-често(буквално почти всяка вечер) карат пили... съответно и често ги спират, но ефект нулев... Та на тях ще им е все тая, ако ще и наказанието за 0.1 промил да е 150 години тежка каторга. Така или иначе няма да се случи...
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Закона определено е доста адекватен, но както каза колегата - прилагането му е проблема!
                            А онази част със затвора единствено за проба не мога да я разбера!
                            Аз исках да наблегна на факта, че тук те спират по всевъзможни начини, най-често без нарушение, след това ти прилагат набор от хватки и т.н, което другаде не е така - т.е. ако си караш съвсем нормално и адекватно, какво значение има дали си пил бира?
                            Или тука развиваме теорията, че щом си пил - задължително ще катастрофираш и добре че те спряха щото колко хора щяха да умрат!

ПП. Казвам адекватно състояние, защото ти може да си неадекватен по страшно много начини освен алкохола, но само за него ще те вкарат в затвора!

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                              Тук стана малко лов на вещици... 0.5 промила е съвсем адекватна мярка...
                              За българина където е 0.5, там е и 1.5. Като добавиш и "близките роднини" и вече е ясно...Затова 0 промила! Няма да сме единствените. Как на хората системите показват точно, а у нас не може?! И, разбира се, безусловна и сигурна санкция. И кой ще спре нееднократно наказваните за алкохол? Ами затворът! Все си мисля, като изгорят няколко и българинът ще се замисли.
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Добре де не разбрахте ли че технически 0 промила е невъзможно и ще доведе до множество спекулаци??? По-скоро 0,5 е като 0, а не като 1.5. А това, че има хора каращи си колите с 1500000 промила не зависи от ограничението ами от куп други неща, като например стриктното му спазване от морална потбуда, страх или просто липсата на гаменски манталитет у висок % шофЕри свикнали да минават м/у капките. Или само аз съм чувал този лаф: "аз мога да карам бързо, имам документи за бързо каране" и вади 20 кинта ... Само незнам още как не е станало традиция да се лепАт с плюнка на чЕлото на органите...
                                Затвор незнам, зависи от много неща, но безусловни и солени глоби за 1-во нарушение и много по-сериозни санкции за 2-ро. И преди всичко наистина да се случва. БългаринО мож да е секф, но е стаден елемент и като плъзне слух, че фърчат глави образно казано се променя и нагажда...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X