Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сигнализиране за наличие на пътни полицаи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Сигнализиране за наличие на пътни полицаи

Първоначално публикуван от Pretor Преглед на мнение
    .... И може би ще се оправим, но едно от нещата, които трябва да оправим в себе си е да спрем да възприемаме катаджиите като врагове на шофьорите. Не, не съм им фен, тъкмо напротив в съда ги разпъвам на кръст, обаче е добре и ние, шофьорите да си налягаме парцалите и да започнем да укротяваме по малко вроденото ни чувство за скорост.
    За съжаление ти го виждаш като враг, а той като 100 лв. нацяло... нали се сещаш, че за сближаване на позициите трябва и другата страна да промени ъгъла на погледът?
    Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Първоначално публикуван от Танасе Преглед на мнение
      За съжаление ти го виждаш като враг, а той като 100 лв. нацяло... нали се сещаш, че за сближаване на позициите трябва и другата страна да промени ъгъла на погледът?
      Работим по въпроса
      за мен пътната полиция се случва на другите хора.

Коментар

Грозна картинка! Днес се прибирах от Албена мигам си на отсрещно движещите се,а оворковците с баш лъскавите и мултискоростните дори не си мръдват пръста за поздрав. Спирам да им премигвам и аз нека си им вземат точиците заслужено.
        Камен Механджиев

Коментар

Първоначално публикуван от Pretor Преглед на мнение
          Е няма да се оправим.
          Aми няма...Лично Вие,никога ли не сте попадал в засада?!Не го вярвам...Както че спазвате винаги правилника.Нека хвърли камък който е безгрешен...
          П.П:и май не сте схванали мисълта в първия ми пост(който цитирате в червено).Не е решение на пътната обстановка знака,,40''.Той е само предпоставка за ,,присветкане''.На проблемния участък се изгражда естакада(която струва 1000 пъти повече от знака) и се решава проблема ,,ПТП''...Ама шъ съ опраим като не се предупреждаваме...Хората с купените книжки продъжават да ,,спонсорират компетентните органи'',а пък ние обикновените балъци няма да се предупреждаваме за явни капани...ОК..
          Последно редактирано от бат'Марто; 13-07-09, 22:26. Причина: допълнение...
          Виден столичен ихтиолог

Коментар

Струва ми се, че в момента сме като в приказката за двете козлета. Седим си на моста, мерим си рогата и ината и чакаме другият да отстъпи за да минем. И защо винаги трябва да оправдаваме собствените си действия/бездействия с чуждите такива. Не можем ли просто да направим каквото е нормално без да очакваме насрещна престация. И да, много пъти съм попадал на засади.И съм се спасявал от такива, когато са ме предупреждавали.И аз съм спасявал колеги по същия начин. А въпроса ми не беше за катаджийските засади. Не те са причината за джигитските изпълнения по пътищата. Мислите ли, че ако спрат да застават на гюме, гъзенцата ще се кротнат по пътищата?
            ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
            LZ1YBB

Коментар

Здравейте, върти ми се в главата въпрос: Дали в "белите" държави също си присвяткват за предупреждения?
              Предполагам НЕ.
              Ами то ще излезе, че е много лесно, само трябва да спазваме правилата и готово , няма да ви плашат КАТ-аджии. Е да ама ние се надскачаме кой е по-по-най тарикат и всеки кара както си знае и гледа да мине по тънката лайсна, я с оборудване я да спести гориво и т.н.

Аз ако присветна на някой ще е, че полицайте са застанали на ...кофти място, на хранилката както казвате, т.е. по скоро за подкупи отколкото да следят за реда. В населено място май не съм присветквал скоро, струва ми се по-рисково да се кара с по-висока скорост от ограничената, отделно, че сега е топло и има доста деца по улиците.

А полицайте, че в много (да не кажа повечето) случай дебнат и да захлебят нещичко е така, но пък аз не съм спиран от .... не помня вече колко време, да не излъжа ама май от миналото лято и това е защото си спазвам правилат и ограниченията, не че няма катаджий по пътищата, и не че не пътувам.

И честно казано за 10-15мин по-рано май не си заслужава риска. Позволявам си да карам с до 10км/ч над разрешеното, като в повечето случай километража на колата лъже малко, т.е. ако ми показва 100км/ч на радара сигурно е 93-4 км/ч.

В последно време и аз на някои нисколетящи се опитвам да им присвяткам лъжливо, поне да намалят, казвам опитвам понеже често докато се сетя и вече са ме подминали.
              Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
              И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
              вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

В белите държави не си светкат.Причини много.Само че аз като карам в бяла държава,като видя знак ,,40'' знам че наистина трябва да огранича скоростта си.А тук на трилентов еднопосочен прав път трябва да се влача...Вижте темата:
                http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E7%ED%E0%F6%E8
                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                  ...Само че аз като карам в бяла държава,като видя знак ,,40'' знам че наистина трябва да огранича скоростта си.А тук на трилентов еднопосочен прав път трябва да се влача...
                  С една дума - ще спазвам само правила, които ми харесват, другите - не. Жителите на Столипиново и Факултето са точно толкова законопослушни.

На жителите на белите държави и през ум не им минава да разсъждават насред пътя над необходимостта от дадено ограничение, защото от такива разсъждения следват незабавни и неизбежни глоби. Т.е. сигурно разсъждават понякога, но в резултат на разсъждението пращат писмо до местните власти, а ограничението все едно спазват.

п.с. и колко точно време се губи от спазването на всички ограничения от София до Русе?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    С една дума - ще спазвам само правила, които ми харесват, другите - не. Жителите на Столипиново и Факултето са точно толкова законопослушни.

На жителите на белите държави и през ум не им минава да разсъждават насред пътя над необходимостта от дадено ограничение, защото от такива разсъждения следват незабавни и неизбежни глоби. Т.е. сигурно разсъждават понякога, но в резултат на разсъждението пращат писмо до местните власти, а ограничението все едно спазват.

п.с. и колко точно време се губи от спазването на всички ограничения от София до Русе?
                    Не е точно така.И незнам защо така грешно тълкувате написаното.Както и да е,спирам да пиша в темата.Аз ще си присветкам,вие както решите...
                    Виден столичен ихтиолог

Коментар

С присветкане на "дългите" се съобщава и за препятствие и възниканала опасност на пътя, също и за ПТП.
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Добър или лош закона трябва да се спазва. Като не спазваме идиотските знаци, не значи че ги няма или помагаме за тяхното премахване. И не този е начина да изразим несъгласието си с тях.
                        Последно редактирано от Pretor; 14-07-09, 10:52.
                        ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                        LZ1YBB

Коментар

В белите държави не си светкат.Причини много.Само че аз като карам в бяла държава,като видя знак ,,40'' знам че наистина трябва да огранича скоростта си.А тук на трилентов еднопосочен прав път трябва да се влача...Вижте темата:
                          http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E7%ED%E0%F6%E8
                          Да, темата е уместна и необходима.Но това е друга тема.Тук просто се опитах да провокирам мнения за и против предупреждаването за наличие на полицаи на пътя. Не дали е необходимо и колегиално да предупредиш, че има препятствие на пътя, катастрофа и т.н., а дали да помагаме на джигитите да се отървават леко и да продължават да си карат като че са единствени на пътя.
                          ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                          LZ1YBB

Коментар

За мен щом има произшествие, препятствие или някакъв друг проблем на пътя трябва, дори е задължително от морална гледна точка да бъдат предупреждавани водачите. Полицаите трябва да бъдат на тези места, а не по хранилките, така че щом има полицаи на пътя значи има проблем и трябва да се присветква.
                            В Австрия и Германия също са ми присветвали.
                            "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

В белите държави не си светкат.Причини много.Само че аз като карам в бяла държава,като видя знак ,,40'' знам че наистина трябва да огранича скоростта си.А тук на трилентов еднопосочен прав път трябва да се влача...
                              Ето за това:

Първоначално публикуван от dhx Преглед на мнение
                              най-скорошното на което бях свидетел на един от разклоните от двете страни на подбалканския идват съответно зил самосвал пълен със пясък и тир. само видях от около 200 метра как тира въпреки ограничението от 50 там въобще не намали а чичката със самосвала с костенурска скорост излизаше на подбалканския и какво последва не повярвах- тира удари натоварения зил отзад в легена и ако искайте вярвайте направо го подметна.....
                              Над двеста метра прав път(щом колегата е имал видимост), а ограничение само 50 км/ч... Защо ли?! Най-вероятно, за да не стават неща като гореописаното, когато някой реши, че правия път е достатъчно само по себе си условие, за да се движи с повече от 40-50 км/ч, дори там да има отбивка или редовно да излиза селстостопанска техника от нивите.

Иначе много отдавна не присветвам, по причините описани от автора на темата. И от много време не ме е хващала засада, поне не и след като осъзнах, че правилата са за спазване. Не е трудно.
                              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

И аз сигнализирах доскоро, но смятам, че това не е услуга на безразсъдните шофьори, които карат с превишена скорост. По този начим толерираме неспазването на закона и нещата могат да се обърнат срещу нас в определени ситуации.
                                Определено вече съм против и всеки , който нарушава закона, трябва да си понесе наказанието.
                                LZ1PPR, 0 (Rh+)
                                Suzuki Vitara 1998, 1,6 - 8V, бензин
                                За мен: https://goo.gl/8SebdR

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X