Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сигнализиране за наличие на пътни полицаи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сигнализиране за наличие на пътни полицаи

Отварям темата, защото не открих сродна, а и за да изразя мнението си за този вид сигнализация, ползите и вредите от нея.
    Та накратко: всички знаете за значението на краткото премигване с фарове към насрещно движещите се - "внимавай има полиция". Убеден съм, че повечето от нас го правят или са го правили. До преди няколко дни и аз го правех с ясното съзнание, че трябва да върна жеста на колегите, които предупреждават мен. Да, ама не. След поредното идиотско пътуване от София към Бургас (за добро или лошо този маршрут го пътувам доста често) реших: ВЕЧЕ НЯМА ДА СИГНАЛИЗИРАМ С ФАРОВЕТЕ!!! И защо ли? Защото пътищата се напълниха с абсолютни кретенчета. Момченца с подарени от татковците мощни автомобили, други момченца, завъртели по някоя далавера и си купили колица, трети взели "на заем" семейната кола, качили по някое наборче и тръгнали на някъде си, пък и не начина на придобиване на автомобила в случая е важен. Нагледал съм се на всякакви идиотски изпреварвания и други джигитски изпълнения. Понякога като тръгна на път и ми настръхва косата.
    Е как, викам си да продължа да ги предупреждавам за катаджии, като са абсолютни диванета и докато не се опарят няколко пъти няма да се успокоят. То и това не е гаранция, че ще се кротнат, но поне аз ще съм спокоен, че не им помагам да си вършат пътните простотии. Е вярно, че и колеги, които карат по-нормално ще бъдат "засегнати" от това мое решение. Но пък правилата са за всички и ако ги спазваме, няма защо да се притесняваме от това, че няма да знаем за засадата още преди да сме влезли в обсега на радара.
    Те това е мнението ми. Стига съм толерирал с криворазбраната си шофьорска колегиалност наглото и безмозъчно шофиране на пътните хулигани.
    ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
    LZ1YBB

До: Сигнализиране за наличие на пътни полицаи

май имам подобен подход. живея си на вилата на подбалканския и разбира се много често карам по него. подбалканския и особено селото до което ми е вилата (саранци) като цяло според мен е ''златна мина" за полицайте. само че и на мен ми писна от ненормални водачи. през селото минават със над 100 (а в самото село полицайте си имат няколко ''стоянки'') по пътя масово малоумни изпреварвания , като най-скорошното на което бях свидетел на един от разклоните от двете страни на подбалканския идват съответно зил самосвал пълен със пясък и тир. само видях от около 200 метра как тира въпреки ограничението от 50 там въобще не намали а чичката със самосвала с костенурска скорост излизаше на подбалканския и какво последва не повярвах- тира удари натоварения зил отзад в легена и ако искайте вярвайте направо го подметна.....
    за щастие след обръщането на зила водача излезе само охлузен и много уплашен. за водача на тира какво да кажа, сигурно има много обидни думи ама с такава огромна машина по този начин..... преди светках на камионджийте имах респект към тях- професионалисти и т.н.... ама след тая случка вече освен на засилените ''кредитни'' лимузини вече не светкам и на засилени тирове. абе май светкам само на коли които се държат нормално на пътя , не че им трябва сигурно да ги предупреждавам такива ама само те заслужават..... другите да плащат, да им зимат книжките (де тоя късмет) и т.н...... като нищо не се подобрява и всеки си вика тия правила не са за мен......
    и моля лично всички които карат по подбалканския като стигнете саранци намалете..... адски стресират ''аз съм най-добрия на волана'' водачи. понякога не мога да си изкарам колата на пътя от тях. идва ми да мятам камъни и май ще почна.... ;-)
    п.с. аз имам златен талон и го имам защото спазвам правилника..... и не ме е срам.
    висете отпуснато

Коментар

Пак нерационално мислене.

Самото стояне на сиводрешковците на пътя в превенция срещу малоумниците, когато им присвяткате ги карате да се съобразяват с ППЗДП. Май не бяхте го погледнали от тази посока....

Ами сигнализирайте им дори, когато няма патрул... ефекта е същият.
      Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Първоначално публикуван от Танасе Преглед на мнение
        ...
        А, това го правя. Не изглежда да има пряк ефект. Ама то кое ли има пряк ефект, освен разбиването в дебела скала...

п.с. правилник за прилагане на ЗДП вече няма.

Коментар

Има, Ясене, има, но няма кой да го спазва

ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

В сила от 01.06.1996 г.
          Приет с ПМС № 36 от 05.03.1996 г.
          Обн. ДВ. бр.25 от 22 Март 1996г., попр. ДВ. бр.72 от 23 Август 1996г., изм. ДВ. бр.32 от 18 Април 2006г., изм. ДВ. бр.46 от 12 Юни 2007г., изм. ДВ. бр.34 от 1 Април 2008г., изм. ДВ. бр.44 от 9 Май 2008г., изм. ДВ. бр.53 от 10 Юни 2008г., изм. ДВ. бр.45 от 16 Юни 2009г.
          ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
          LZ1YBB

Коментар

Не сигнализирам на никого. А Катаджиите трябва и да се движат , а не само да залагат капани.
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Хубаво ще бъде и КАТ да не се крият толкова из храстите.

Коментар

Първоначално публикуван от Танасе Преглед на мнение
                Случвало ми се е няколко пъти да ми ,,сигнализират" от насрещното без да има полиция по-надолу по пътя. Дали защото съм с ,,черен жип" - не знам... Според мен не това е начина някой да си налага собствените си критерии за ,,правилно" шофиране...
                Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                LZ1EMS

Коментар

Ех, Ясен ми е взел патента. Като пътувам/особено "на дълго" и с приятели/ често премигвам на някои състезатели идващи срещу мен. Ефекта почти винаги е намаляване на скоростта, което е добре. Даже някой път се забавлявам с това, защото като пътуваме общо взето е купон в колата. Също така правя добре отработени движение - махане с ръка на примерните водачи на автобуси/който е запознат знае какво представлява/, което значи че е чисто Ако някой обаче кара бързичко пак мигане и жестове да намали. Не знам дали помагам на някой по някакъв начин, но поне повечето се стряскат, като се надявам, че стреса им трае повече от няколко километра.
                  http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                  http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Аз винаги предупреждавам, защото повечето от кат са мишмуроци, които застават добре прикрити, на безумни места, с цел да сложат некой лев в джоба. Превенция по пътищата на България няма! При нас има само санкции.

Коментар

Винаги сигнализирам,когато има засада.А мамините синчета-рацери и да ги хванат,си плащат ,,откупа''-със или без моите предупреждения.И ще спра да присвяткам едва когато се махнат нелепите ограничения и дебнещите зад тях койоти.Така е създадена системата...Те се крият,ние си присветкаме.Днес заради грабежа в Своге,тарашеха почти всеки 'жип...И познайте защо,след като извършителите вече бяха заловени...Искам естакади на опасните кръстовища и безпристрасти камери!И ще се оправим....
                      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Аз честно казано, предпочитам да спра да сигнализирам. И знаете ли защо? Защото "да си върна" на полицаите затова, че стоят на безумни засади ми се струва по-маловажно от безопастността по пътищата. И може би ще се оправим, но едно от нещата, които трябва да оправим в себе си е да спрем да възприемаме катаджиите като врагове на шофьорите. Не, не съм им фен, тъкмо напротив в съда ги разпъвам на кръст, обаче е добре и ние, шофьорите да си налягаме парцалите и да започнем да укротяваме по малко вроденото ни чувство за скорост.
                        ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                        LZ1YBB

Коментар

Първоначално публикуван от Pretor Преглед на мнение
                          ... Да, ама не. След поредното идиотско пътуване от София към Бургас (за добро или лошо този маршрут го пътувам доста често) реших: ВЕЧЕ НЯМА ДА СИГНАЛИЗИРАМ С ФАРОВЕТЕ!!! И защо ли? Защото пътищата се напълниха с абсолютни кретенчета. Момченца с подарени от татковците мощни автомобили, други момченца, завъртели по някоя далавера и си купили колица, трети взели "на заем" семейната кола, качили по някое наборче и тръгнали на някъде си, пък и не начина на придобиване на автомобила в случая е важен. Нагледал съм се на всякакви идиотски изпреварвания и други джигитски изпълнения. Понякога като тръгна на път и ми настръхва косата.
                          Е как, викам си да продължа да ги предупреждавам за катаджии, като са абсолютни диванета и докато не се опарят няколко пъти няма да се успокоят. То и това не е гаранция, че ще се кротнат, но поне аз ще съм спокоен, че не им помагам да си вършат пътните простотии ...
                          И аз от известно време не примигвам. В крайна сметка правилата са създадени за спазване. Който не ги спазва да му мисли. Писна ми от малоумници зад волана. Единствения начин да накараш някой да спазва равилата е да му бръкнеш в джоба, както и да го разкарваш 5 месеца по опашките пред гишетата на КАТ и да му губиш времето. Вярно че много си плащат на място, но номера не винаги минава.
                          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Всички пак сте света вода ненапита...Само че дано да ви присветнат на поредната хранилка...Защото ако човек не познава пътя,и нормално да си кара идва знак ,,40''...А зад него-изненада.Приятно спиране на ръчна...Ако можете...
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                              Винаги сигнализирам,когато има засада.А мамините синчета-рацери и да ги хванат,си плащат ,,откупа''-със или без моите предупреждения.И ще спра да присвяткам едва когато се махнат нелепите ограничения и дебнещите зад тях койоти.Така е създадена системата...Те се крият,ние си присветкаме.Днес заради грабежа в Своге,тарашеха почти всеки 'жип...И познайте защо,след като извършителите вече бяха заловени...Искам естакади на опасните кръстовища и безпристрасти камери!И ще се оправим....

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                              Всички пак сте света вода ненапита...Само че дано да ви присветнат на поредната хранилка...Защото ако човек не познава пътя,и нормално да си кара идва знак ,,40''...А зад него-изненада.Приятно спиране на ръчна...Ако можете...
                              Е няма да се оправим.
                              ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                              LZ1YBB

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X