Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Караме на фарове през цялата година!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Караме на фарове през цялата година!

Отдавна си мисля да пусна тема "Помагат или пречат технологиите", но...Немукает.
    За дневните светлини може да се издокара доста сериозна схема. Щадяща акумулатор и гориво, без да пропускаме и застраховка от забравяне за включване. Абе, високи технологии! Въпросът е дали си заслужава. Иначе, схемно, ми е ясно, но ме мързи за прототипа...
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Както преди бях писал в тази тема, една голяма част от шофьорите карат вечер без включени фарове. Тази вечер между 21:00 и 21:30 преброих поне 5 МПС-та без светлини. Единият беше професионален шофьор - автобус на градския травспорт. Друг беше с черен явтомобил и се сливаше с околната среда чудесно.
      Та, проблемът "Ми то е светло! Аз нали виждам!?!" остава и доста хора продължават по здрач с неразбиране на ситуацията да карат без фарове. И точно това, според мен, изисква въвеждането на превантивна мярка да караме винаги на фарове.
      Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
        ...И точно това, според мен, изисква въвеждането на превантивна мярка да караме винаги на фарове.
        Мда, това че някой има изчекната преценка за това какво трябва и не, автоматично да дава право на едни зелени калинки да ме глобят щото не съм си пуснал фаровете в 14:00 посред лято в най-големия пек.

И какво впрочем те кара да мислиш че точно тия същите щяха да са с пуснати фарове ако това вече го имаше в закона? Аз например съм попадал и на доволно количество индивиди дето и посред нощ в градски условия въобще не са пуснали фарове, особено на места където уличното осветление е достатъчно силно. Какъв закон да се напише за такива?

Това заради 5 оФчи мозъци да приравняваш всички останали на блеещо стадо никога не е била смислена политика по никакви критерии. А точно това се случва все по-често.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Карането без светлини привечер е съвсем различна тема. Няма нищо общо с дневното светене.

@Алекс-щом искаш всичко да е разписано в закон-може да се приеме такъв който казва, че фаровете трябва да се светват не по-късно от залеза на слънцето.
          А кога залязва то-в нета не може да няма информация конкретно за всеки ден. Разпечатваш си списъка, и си готов.

@ Спарки-Създаването на стадо, а не на мислещи линости е цел на всяка управа. Така се командва много по-лесно, иска се само чобанин...
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            ...
            Това заради 5 оФчи мозъци да приравняваш всички останали на блеещо стадо никога не е била смислена политика по никакви критерии. А точно това се случва все по-често.
            В големия пек, вариантите да ти трябват фарове за да си видим, са доста, и е доста по-рисково точно щото имаш нагласа че всичко се вижда.

За блеещото стадо си е от повече то 10000 години, религиите са точно това. И при управлението нямаш избор просто, достатъчно е да погледнеш % образовани и разпределението на IQ-то в стадото
            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
            Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              Начи сега е момента да пусна те тва в масова продажба
              какво прави това, че днес съм на тема DLR модули

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                какво прави това, че днес съм на тема DLR модули
                Пуска фаровете след контакт, или запалване на мотора, по избор
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Пуска фаровете след контакт, или запалване на мотора, по избор
                  не ми е достатъчно, моите си се пускат на контакт
                  днес гледах реализирано друго: пуска дългите на 30% /може и друг %/ няколко секунди след запалване и ако пуснеш фаровете се изключва, та търся такова

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                    В големия пек, вариантите да ти трябват фарове за да си видим, са доста, и е доста по-рисково точно щото имаш нагласа че всичко се вижда.
                    В големия пек единственото място където от фаровете има някаква полза е извън града, когато има мараня над пътя. Насрещните се забелязват по-лесно и от по-далеч. Аз извън града и без друго много отдавна ги ползвам (напоследък предимно диодните DRL). Някой по-горе беше писал за правилата в различни държави - при жабарите например използването е задължително извън градовете. Може да са всякакви, но в случая са проявили някаква форма на здрав разум.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                      пуска дългите на 30% /може и друг %/ няколко секунди след запалване и ако пуснеш фаровете се изключва
                      Може да добавиш и изключване при чакане в задръстване или червен светофар. Много подходящо за колите със старт-стоп система.
                      Поръчваш на turtey и си готов. Аз не щем по две причини - мързелив съм и другото го каза Спарки - за овчите мозъци и стадото. Имам си ръце и ключ на таблото...

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                        Може да добавиш и изключване при чакане в задръстване или червен светофар. Много подходящо за колите със старт-стоп система.
                        Поръчваш на turtey и си готов. Аз не щем по две причини - мързелив съм и другото го каза Спарки - за овчите мозъци и стадото. Имам си ръце и ключ на таблото...
                        аха, и като се изключи в задръстването или на червения светофар, ти ли ще ми платиш акта че карам без светлини, в нарушение на закона?
                        джаджата все пак е 29лв. и 2 бири за монтажа, а колко са санкциите за невключени светлини?

и аз имам копче, не не искам да си тормозя овчия мозък всяка сутрин дали не съм забравил да го врътна

Коментар

Айде сега. Едва ли някой ще тръгне да обикаля колоната, за да дебне несветещи.
                          А за колите със старт/стоп? Когато машинарията изключи двигателя, ти ли ще въртиш генератора? Даже, мисля че при тези коли това е направено.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                            А за колите със старт/стоп? Когато машинарията изключи двигателя, ти ли ще въртиш генератора? Даже, мисля че при тези коли това е направено.
                            Не е. Даже и климатика им баца на акумулатор като е спрян двг-то. Ползата реално е никва ама нали псевдо еко щуротии
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не е.
                              Сериозен пропуск на конструктора! Впрочем, ако се гасят фаровете при стоп двигател, това ще е допълнителен плюс за еко-то. Като порастна ще го въведа.

Коментар

Кольо,
                                законите обикновено се въвеждат точно така: Страдат всички, заради слабоумието на малцина. Несериозно е да караш шофьорите да знаят в кой ден в колко часа залязва слънцето. Също така не е приложимо шофьорите да си държат списък с дните и часовете на слънчевия график. Току виж някой "умен" се утрепал докато проверява графика в движение
                                Затова законът се прави кратко-ясен - като за слабоумни. И за съжаление е наказателен за мнозинството.

Спарки,
                                същите тези ще си карат без включени фарове и след като въведат закона. Това е ясно. И колкото да не ни се иска, това ще се оправи именно с глоби и по никакъв друг начин.

П.П. Ако не беше забранено, бих си лепнал една диодна лента по цялата предна броня. Ще очертае колата перфектно. Ще се вижда от далече. Няма да заслепява насрещното движение. Ще харчи малко - 7-14 вата/метър лента.
                                Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X