Обява

Свий
Няма добавени обяви.

АКТ за немахната стара винетка!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: АКТ за немахната стара винетка!!!

От тази година и евровинетката (поне за камиони) е виртуална. Спира те полицая, чуква те на компютъра и си готов. За леките коли не знам дали го въведоха.
    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Винетка и данък плащат едно и също нещо, което не получаваме. Накичил съм се с 9 документа, преди да седна зад волана. Вече гласят и тол-такса. След макс. година ще почнат да глобяват и ако си с наднормено тегло. Близо половината от доходите ми отиват за данъци и такси, и живеем в треторазредно гето. Ако пусна детето си след стъмване - ще го изядат бездомните песове.

Коментар

днеска видях темата и се замислих, че и аз имам две стари винетки на едната кола те бяха седмични...едната се скъса на 7-8 парчета а другата се отлепи цяла ...не ме питайте как стана-жената я маха с ноктите някка си и то само докато взимах кафе, така че просто си намирате подходящата жена и няма да имате проблем с винетките

Коментар

Годишните винетки от последните две години са доста здраво залепени...
          По стъкларниците ги махат(местят) с нож за винетки и препарат.
          Обаче има и по-лесен начин: в пластмасова бутилка - приерно от дестилирана вода - се налива вряла вода и се подпъхва от вътрешна страна на стъклото. След три минути винетката пада почти сама (или с нокът) Който си я е залепил почти в основата на стъклото ще се мъчи повечко... Аз моята от 2008 я смъкнах цяла по този метод...

Коментар

Винетката се сваля като се полее с топла вода от вън, около 7-8 литра, а е добре и да е стояла на слънце преди това. Захваща се единия край с макетен нож и после внимателно издърпвате и излиза като нова.Може да се залепи и на друго стъкло.
            FREELANDER 2000 TDI 1999 г.

Коментар

Може и със сешоар.Нагрява се стъклото от външната страна и внимателно с макетен нож(от тесните) се отлепя,може да се залепи и на друга кола.Само не я дърпайте защото се разтяга.

Коментар

Преди около три години на път, за който си бях купил винетка минах през голяма дупка и явно съм изкривил едната джанта.След това се прибрах.На другия ден отидох на работа и когато тръгнах да се прибирам видях, че гумата е спаднала(заради джантата).Сменях гума при -20градуса.Без малко да ми изпаднат ушите и пръстите на ръцете Много псувах.От тогава винетка не съм си купувал, а старите стоят на стъклото.Въпреки това мисля да почна да си купувам годишни, че с катаджиите оправия няма, ама все още ме е яд за онази дупка през която минах в тъмното.
                Междо другото, чувал съм от крадец на винетки(има и такива), че най лесно се махат като преди това се нагрее стъклото от външна страна със запалка.Информацията не е проверена и не знам дали става.Въпросното момче ме обеждаваше, че ги махало цели.

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
                  Ами, колега, тогава защо не карате и двете коли с една регистрационна табела? Нали не ги карате едновременно? Слагате я само на тази, която изкарвате от гаража.

Ама, нали това ни е национален манталитет:

Някъде беше написано, че граждани от т.нар. "развити демокрации", на които са разказвали нашата нарицателна история за Андрешко, винаги са изпадали в недоумение, че хората възприемат като положителен героя, който всщност е закононарушител. И си мисля, че са прави.
                  Непрекъснатият стремеж "да прекараме държавата" (да не си плащаме данъците, да нарушаваме законите и да бягаме от отговорност по всякакъв начин, да прикриваме закононарушения от криворазбрана солидарност и др. подобни) ще ни тежи като воденичен камък. Защото този манталитет се предава от поколение на поколение, мултиплицира се от дребното към глобалното, от неплатените стотинки или левчета, до "спестените" милиони (всеки - според общественото му положение и статус).
                  Затова имаше и подобна дискусия във форума: Бихте ли купили "евтина нафта"?

И, понеже в България, за да се спазват ограниченията, трябва да са направени така, че не да не трябва да се нарушават, а да не може, се надявам по-скоро да бъдат въведена системата за заплащане при преминаване по т.нар. първокласни пътища, магистрали или както ги нарекат. С който автомобил желаеш да преминеш - за него плащаш. При следващо преминаване - отново. За отаналата част от републиканската пътна мрежа, нека да има сравнително невисока пътна такса, дължима за всеки автомобил. (imho)

ПП. Колега lama69, абсолютно нищо лично няма в коментара ми, просто въпросът е принципен.
                  Нищо лично колега ,но да попитам ,ти какво получаваш от Държавата в замяна.
                  0887632135-Краси

Коментар

С макетен нож става със сигурност. Колегата по поддръжката на автомобилите в работата така ми отлепи винетката от старата служебна кола и я залепи на новата. Сигурно си има и някакъв чалъм де...
                    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Отмяна на Наказателно постановление за незалепена винетка

http://bgzakoni.com/index.php?option...8-36&Itemid=82

видях го от друг форум, интересно как ще го коментират юристите

Коментар

[чл.100, ал.4.(2) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г.) Водачът на моторно пътно превозно средство е длъжен да
                        постави валиден винетен стикер за платена винетна такса съгласно чл. 10, ал. 2 от Закона
                        за пътищата в долния десен ъгъл на предното стъкло на моторното пътно превозно
                        средство при движение по републиканските пътища и да премахва незабавно винетния
                        стикер след изтичането на неговата валидност.

Чл.179 (3) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г.) Водач, който управлява пътно превозно средство по
                        републиканските пътища, за което не е заплатена съответната винетна такса по чл. 10, ал. 2
                        от Закона за пътищата , или управлява пътно превозно средство, на което е поставен
                        невалиден винетен стикер или винетен стикер с изтекъл срок, се наказва с глоба, както
                        следва
                        :1. при управление на пътно превозно средство, предназначено за превоз на товари с над 2
                        (две) оси, на състав от пътни превозни средства, както и на пътните превозни средства по
                        чл. 10а, ал. 6, т. 3, 4 и 5 от Закона за пътищата с над 2 (две) оси - 1000 лв.;
                        2. при управление на пътно превозно средство, предназначено за превоз на пътници с
                        повече от 8 (осем) места за сядане, без мястото на водача, или на пътно превозно средство,
                        предназначено за превоз на товари с 2 (две) оси, както и на пътните превозни средства по
                        чл. 10а, ал. 6, т. 3, 4 и 5 от Закона за пътищата с 2 (две) оси или на теглещо ремарке, за
                        което не е платена отделна винетна такса - 500 лв.;
                        3. при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 места, без мястото
                        на водача - 200 лв.;
                        4. при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 или по-малко
                        места с мястото на водача - 100 лв.

изглежда има резон
                        наистина няма глоба за незалепен стикер

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Еми не е, разбира се. Затова да ги направят по-лесно махаеми. Те хората затова и не ги махат - щото си е приключение. Особено с годишните, дето се махат зимата по студовете, а цяло лято са се пекли на слънце. Нали ти казвам - италианската я отлепих без никакви проблеми, при това цялата, а не на парчета. Все пак обаче си личеше че е отлепвана, в смисъл, не можеше да си я залепя пак.
                          Пръскаш с препарат за почистване на стъкла,чакаш 2 мин., и се маха без проблем.
                          Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Вчера си купих една малка пластмасова джаджа за отстраняване на стикери от стъклото. Още не съм го тествала, но струва 1,50 лв в бензиностанциите на "Лукойл" и там ме увериха, че ставало лесно и бързо
                            Тези дни ще споделя и личния си опит с това приспособление.

Коментар

Вътре има бръснарско ножче, да не забравиш да го изкараш .
                              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                                Вътре има бръснарско ножче, да не забравиш да го изкараш .
                                Благодаря ти
                                Става за минутка ако има кой да те предупреди за бръснарското ножче.
                                Естествено стария стикер пада на части, но без проблем

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X