Обява

Свий
Няма добавени обяви.

До колко използвате мигачите при шофиране?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: До колко използвате мигачите при шофиране?

Почти никога не давам десен мигач след изпреварване(като се прибирам)...Признат грях,половин грях...
    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Ако трябва да издребняваме - това с десния мигач след изпреварването не ми се вижда много... логично.
      Мигач се дава, когато имаш възможности за маневриране в няколко посоки; след изпреварване нямаш такива, даже си задължен да се прибереш максимално бързо.
      Но разбира се не съм против!
      Писах тук за един, който казваше: "Да, бе - само щрак, щрак! Знаеш ли колко ми струва превключвателя като резервна част?"
      Последно редактирано от Паджеровод; 11-01-09, 18:38. Причина: грешчици...

Коментар

Да, подаването на десният мигач на пръв поглед е ненужно /допуска се че на всеки му е ясно каде ще отидеш/ но за мен подаването му създава чувсто за ред и за това че в всеки момент знаеш какво правиш.Другото което ми прави впечатление е, че в новите модели коли, производителите се опитват да улеснят работата с мигачите като вече въвеждат режим при които с едно леко чукване на лоста мигача мига 3 пъти.Моята кола няма тази опция но я оценявам по достоинство.
        Последно редактирано от disko04; 11-01-09, 18:38.
        Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Може би не е правилно тълкуванието от моя страна,но когато човека който ме изпреварва даде десен мигач,значи е много на зор да се прибере.Съответно намалям и го пускам.Та като не съм на зор да се прибера,не пускам десен мигач.Колкото до уважението към другите(когато го заслужават)-вдигам ръка,мигвам веднъж на аварийни...
          Виден столичен ихтиолог

Коментар

Винаги! Въпрос на навик! Хващал съм се че понякога го ползвам и в двора!
            Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Бих се радвал да чуя и вашето мнение по тази важна за мен тема!
              Използвам ги винаги, ама аз нали съм новобранец... 9000 км. Това дори пред блока го правя, мястото малко, кандидати за паркомясто много

Коментар

Първоначално публикуван от stariat Преглед на мнение
                Така ми е станало навик че ги включвам и на напълно безлюдни места.Втора природа тръгваш на ляво и без да мислиш ръката ти сама го включва тръгваш на дясно ръката щрак десния тръгваш назад задължително аварийни.А най мразя това къде го няма никъде по нормалния свят:спира лекето насред пътя пуска аварийните и отива нанякъдеИ ако го питаш що така казва ама нали съм пуснал аварийните.Най виновни са инструкторите не им обясняват главното :Не пречи на другите на пътя
                Получавал съм и забележки за това от колеги, но е машинално без умисъл.
                А за забравени е голяма дилема дали да се довериш. Обикновенно изчаквам, докато бъда сигурен.

Коментар

Абсолютно винаги пускам мигач.Лостчето ми е много удобно и подлагам пръст под или над него.Така,че дори да не съм го натиснал предварително,при леко завъртане на волана пръста ми неволно натиска лостчето
                  Renault Scenic RX4 2.0 16V 140hp

Коментар

Първоначално публикуван от Kent Преглед на мнение
                    Използвам ги винаги, ама аз нали съм новобранец... 9000 км. Това дори пред блока го правя, мястото малко, кандидати за паркомясто много
                    Искам да те окуража, мойте километри са около 900 000, и никои не знае колко пъти подаването на мигач ме е спасявал от неприятности.Така че си на прав път!
                    Последно редактирано от disko04; 11-01-09, 19:03.
                    Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Гледам в анкетата че всички сме съвестни с мигачите ......... още един начин да се разпознаваме, защото и аз си почнах да си мисля че съм някакъв самотник на пътя в това отношение.
                      Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                        Може би не е правилно тълкуванието от моя страна,но когато човека който ме изпреварва даде десен мигач,значи е много на зор да се прибере.Съответно намалям и го пускам..
                        Досега се рових в Правилника за Прилагане на Закона за Движение по Пътищата, и единственото което открих по този въпрос е :
                        Чл. 77. (3) При извършване на маневра, свързана с излизане - частично или напълно, от
                        заеманата пътна лента, водачът е длъжен да подаде сигнал, съответстващ на страната на
                        пътното платно, към която се извършва маневрата.

Т.е. независимо дали изпреварваш, прибираш се в платното или просто си шариш наляво-надясно трябва да пускаш мигач при всяка промяна на траекторията си.

P.S. След изпреварване, винаги давам десен мигач, а ако изпреварваният ме е "пуснал" с мигач, се отблагодарявам с 1-2 пъти аварийни
                        Per aspera ad astra.

Коментар

Да си призная, като се замисля и аз не винаги давам десен мигач при прибиране след изпреварване . Правя го само, ако се прибирам в колоната...
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Аз почти винаги (примерно 90%) от случаите когато се прибирам след изпреварване си давам десен мигач. По-интересното е, че вече ми е до такава степен навик, че на абсолютно безлюден двулентов път в града посред нощ, когато няма коли като сменям лентите си давам мигач (не само тогава де ). Шантава работа... Ама не мисля да спирам да го правя - кеф ми е да си цъкам

Ще ми се повече хора да осъзнаят, че мигането на двуватовата крушка няма да им навърти електромера у дома и да спрат да пестят от крушки!
                            What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Хм, сега се сетих, че на една кола едни 7 години не са от голямо значение, за една къща, да речем, не са от много голямо значение, за едно дърво , от нищожно...

а за един човек -може да са от основно....

та да си мислим за седемте годинки, все таки...
                              Последно редактирано от Veni1; 11-01-09, 20:03.

Коментар

До колкото знам, даването на мигач е забранено със закон. Изключение правят аварийните. Не вярвате? Огледайте се.
                                На колата давам мигач в повечето случаи.
                                С мотора нямам никакви предупредителни светлини - нито мигачи, нито стоп-светлина. Това на два пъти ми е коствало удар от задния. Единия път той караше с 120 км/ч. Имам късмет, че и двата пъти въоще не разбрах за ударите, но задните винаги разбират.
                                При офроуда трябва да се спазва такава дистанция, че когато предния изведнъж падне, задния да може да спре преди да мине отгоре му.
                                За асфалта няма какво да говорим.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X