Обява

Свий
Няма добавени обяви.

До колко използвате мигачите при шофиране?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До колко използвате мигачите при шофиране?

Здравейте на всички!

В тази тема искам да споделя един проблем които ме дразни ежедневно по пътищата.Става дума за ползването на мигачи или по точно тяхното не използване от редица участници в движението.В моя случаи, аз използвам много активно мигачи преди всяка маневра която извършвам дори да ми се струва че няма никои около мен в момента.Правя го по няколко причини:
    1-За собствената си безопасност /винаги е по добре да предупредиш останалите за маневра дори и пак казвам да ти се струва че такива в момента няма/
    2-Може би така са ме научили на времето /прави ми впечатление че качеството на обучение сега е ниско и е само бутафорно заради взимането на книжка, за което виня инструкторите най-вече защото работата им е отговорна и не трябва да зависи от това дали им е кеф да я вършат/
    3-Защото доста километри съм навъртял в Европа /по точно Германия, а там хората са доста точни в това отношение/
    4-И накрая защото подаването на мигач е един вид уважение към другите участници в движението, демек знам че сте тук и ви приемам като равни /защото има много мърльовци които се движат като избити електрони по пътя не признаваики никои друг/

Бих се радвал да чуя и вашето мнение по тази важна за мен тема!
    174
    Винаги когато правя маневра, с много малки изключения по паркинги и т.н.
    81.61%
    142
    Само, ако наоколо има други автомобили.
    17.82%
    31
    Само, ако има голяма опасност да стане беля без тях.
    0.00%
    0
    Много рядко се сещам за тях.
    0.00%
    0
    Въобще не давам мигачи.
    0.57%
    1
    Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

До: До колко използвате мигачите при шофиране?

Ами тия дето се движат на аварийни? Кара- кара и изведнъж чукне аварийките и тръгва нанякъде, или от престой на аварийни, преминава към изнасяне на аварийни право на платното...

Коментар

Аз използвам мигач в 90% от маневрите....освен в случаите в които съм се разсеял, но..като цяло ги използвам...

Дори на магистралата или на дълъг път като изпреварвам 4-5 коли съм на мигач постоянно, за да виждат по-добре...

А в града и за незначителни маневри ги използвам, защото не мога всеки път да съм сигурен дали около мен има коли или няма...

Отделно че още от началните ми км. когато взех книжка ме научиха през 3-4 секунди да си гледам огледалата и това доста помага.
      Per aspera ad astra.

Коментар

Ужасно ме дразни закостенялото схващане, че мигачите са вързани за електромера.Полудявам от яд, когато видя някой простак да си кара като в пустиня, без да се съобразява,без да включва мигачи, смятайки, че другите четът мисли или са екстрасенси!
        Ползвам мигачите винаги , не смятам, че са излишна екстра към автомобила.
        Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Аз и в гората ги светвам.

Случвало се е, наистина да пестя тока (повреден алтернатор), тогава съм ги пропускал, само когато няма никой наоколо.

Коментар

Така ми е станало навик че ги включвам и на напълно безлюдни места.Втора природа тръгваш на ляво и без да мислиш ръката ти сама го включва тръгваш на дясно ръката щрак десния тръгваш назад задължително аварийни.А най мразя това къде го няма никъде по нормалния свят:спира лекето насред пътя пуска аварийните и отива нанякъдеИ ако го питаш що така казва ама нали съм пуснал аварийните.Най виновни са инструкторите не им обясняват главното :Не пречи на другите на пътя
            К мирной жизни не пригоден.
            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Самият факт, че обсъждаме това не говори добре. То не би трябвало да подлежи на коментар.
              Ако имаше как, щяха да ги направят да светват автоматично като стоп сигнала, но нали целта им е да предупредиш за намерението си околните, което предполага, че ги уважаваш.
              Обаче мнението на българина към всичко, което шава наоколо е "е*@л съм му м@***а".

Коментар

Първоначално публикуван от Ковача Преглед на мнение
                Ужасно ме дразни закостенялото схващане, че мигачите са вързани за електромера.Полудявам от яд, когато видя някой простак да си кара като в пустиня, без да се съобразява,без да включва мигачи, смятайки, че другите четът мисли или са екстрасенси!
                Ползвам мигачите винаги , не смятам, че са излишна екстра към автомобила.
                Напълно подкрепям, правя точно същото. Дори пускам мигачи и в гората. Алекс Марков също...
                А иначе културата ни на движение тук става все по-ниска. Мигач се пуска все по-често за да означава 'намали за да мина пред теб', като че ли е доказателство за предимство. Та мигачи спряха да използват и шофьорите в градския транспорт масово....

Коментар

Всъщност действителноста е още по-лоша. Освен масовото не даване на мигачи, често се сблъсквам и с феномена забравени мигачи. Не веднъж ми се е случвало при чакане за ляв завой от уличка без предимство, по главния път от ляво да идва автомобил пуснал десен мигач, т.е. ще завива и аз мога да тръгна... да, ама не... спирачки, клаксони... той просто си карал човека с пуснат мигач, нищо че не иска да завива. Вече съм стигнал до там, че докато не видя, че някой върти волана, въобще не му вярвам на мигачите .
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Винаги използвам мигачите при извършване на маневра. Дори и по полето, дори и на празен паркинг. (Понякога го правя и когато паркирам в нечий двор ).
                    Неприятно ми е, когато виждам по улиците водачи, които включват мигачите "само на Национален празник". Както и такива "състезатели", които излизайки на главните пътища или магистралите, включват ляв мигач и карат така, докато пристигнат.
                    Все пак, на пътя важи с пълна сила правилото - отнасяй се с останалите така, както искаш да се отнасят другите с теб.
                    proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                    NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                    Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Пзволих си да добавя анкета.
                      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

хм, тая тема може да е еквивалентна на темата
                        "като влизате в ресторант, отваряте ли вратата на дамата, придържате ли и стола, от коя страна сядате" и още хиляда неща от етикета

ако един човек е джентълмен, той това отношение не е само на пътя, а въобще...

и това по някакъв странен начин се връзва с възпитание, с първите седем годинки, с думичката "моля", и с " извинявай"

мигачи, аварийни, каране в насрещното, и още какво ли не, за да подчертае липсата на тия пусти 7 годинки.....

или казано по друг начин, ако човек е простак, той си е простак и на пътя, и в асансьора, и в автобуса...

под простак не визирам прост ( необразован ) човек, а простак- с малко "п"

Коментар

Винаги ги използвам при маневра.
                          ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                          Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                            Всъщност действителноста е още по-лоша. Освен масовото не даване на мигачи, често се сблъсквам и с феномена забравени мигачи. Не веднъж ми се е случвало при чакане за ляв завой от уличка без предимство, по главния път от ляво да идва автомобил пуснал десен мигач, т.е. ще завива и аз мога да тръгна... да, ама не... спирачки, клаксони... той просто си карал човека с пуснат мигач, нищо че не иска да завива. Вече съм стигнал до там, че докато не видя, че някой върти волана, въобще не му вярвам на мигачите .
                            Точно при такъв случай имам акт /на ул."Козлодуй" и "Будапеща"/.Човека си дал мигач,ама в последния момент си продължи направо.Аз съм без предимство и съм виновен.Та трябва не само да ползваме мигачите,но най-вече да ги ползваме когато трябва.
                            Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                            -----------------------------------------------
                            Питието определя съзнанието....
                            -----------------------------------------------
                            0887770735

Коментар

Ужасно доволен съм от това което чувам да казвате.От известно време се чувстам като самотник на пътя които при изпреварване винаги подавам и ляв /които е по важния/ след това и десният мигач /най-вече заради точка 4 в първият ми пост/.Когато някои ме вози /това се случва горе-долу веднъж в годината/ винаги му правя забележка за не използване на мигачите без да ме е еня какво ще си си помисли за мен.Ако и вие правите така има шанса да променим малко от малко нещата и да се приближим до цивилизационно по напредналите от нас поне в тази посока.Пък малко по малко знае ли човек.......
                              Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X