Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каране в снега

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Каране в снега

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Двигателят не може да блокира колелата. Освен, ако не го загасиш, но даже и тогава, действа като ABS, тъй като е доста инертен.
    Да, изразих се неправилно с това "блокиране". Имах в предвид, гумите да започнат да се движат по-бавно от скоростта на автомобила, тоест да приплъзнат. Представям си следната ситуация. Да речем от четвърта със 70 км/ч, вкарвам втора и пускам съединителя, на хлъзгав път с кофти гуми, и/или по наклон някакъв. Или по стърмен хлъзгав наклон да кажем с дизел, спускам на втора(първа) на високи обороти и рязко отнемам газта.

Коментар

Първоначално публикуван от solenoid Преглед на мнение
      Да, изразих се неправилно с това "блокиране". Имах в предвид, гумите да започнат да се движат по-бавно от скоростта на автомобила, тоест да приплъзнат. Представям си следната ситуация. Да речем от четвърта със 70 км/ч, вкарвам втора и пускам съединителя, на хлъзгав път с кофти гуми, и/или по наклон някакъв. Или по стърмен хлъзгав наклон да кажем с дизел, спускам на втора(първа) на високи обороти и рязко отнемам газта.
      Шейна

Коментар

Е, нека не е по наклон с газ де, аз пък съвсем се олях !

Коментар

Колкото по хубави зимни гуми толкова по добре.Аз съм с Мишелин Пилоте с три снежинки отстрани.Ситроенчето АХ 1.4 дизел върви като един малък танк.Вчера и днеска му правих такива яки тестове и няма закъсване.Върти и влачи корема и пак върви из снега.Самата гума като я бараш с ръка си е гума а не като пластмаса.Та за мене най велики за снега са си печената марка Мишелин.Поздрави
          К мирной жизни не пригоден.
          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
            Не помня да съм закъсвал някъде, не помня чистеха ли или не, май другаря Тодор Живков забраняваше зимата (....тая година зима няма да има.....),
            Чистеха толкова , колкото и сега . И зимите бяха същите ( аз карам малко поотрано - от 81`ва ). Само че тогава нямаше компютри , респектимно форуми в които да се жалваме ...и медиите не се жалваха , щото иначе ...жална им майка на всички .
            Гумите се деляха основно на 4 вида :
            1. "руски" - такива , с каквито идва колата от завода .
            2. "Виденки " - масовите
            3. "Вида -спорт " - можеше да се купят само "под рафта" , с връзки и бяха върха на сладоледа.
            4. "Пнеумант" - на Графа и Трабантчето от ГДР.,плюс чешки и полски .
            Никъде не се говореше за зимни , летни и всесезонни !
            Спомням си някъде около 88`ма пуснаха за пръв път корейски Hankook и хората ги заобикаляха в Мототехниката , че били скъпи . Като обух Жигулито с тях , за пръв път разбрах какво значение има гумата за автомобила . И то при положение че бяха нещо като всесезонни.
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

83г. баща ми имаше ЗАЗ не си спомням някъде да са ми трябвали вериги / спомням си че искаха да има торбичка със сол/.Гумите бяха някакви "Г.Димитровки" за доживот!
              Сега Нивата съм я обул с "VOLTYRE" - /нещо като хляб "Добруджа" от 45ст./
              Относно преодоляването на хлъзгав и не-много стръмен участък, ако го изкатеря без блокиране на междинен диф, то при спускане задницана "играе". Когато включа блокажа спускането е нормално и при натискане плавно на спирачките колелата не блокират.Прави ми впечатление че мнаго колеги не спазват дистанция и при евентуална нужда от маневра/напред-назад/ няма място. И се почва една...!
              Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Малко по темата: най-неподходящи за зимата
                Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                  Малко по темата: най-неподходящи за зимата
                  Така както виждам сте обърнали гумата да върви в обратната посока, нищо чудно, че ви се вижда неподходяща...
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Както писаха и други колеги не е важна чак толкова марката на гумата,а това ,че е за сняг.
                    Дори и евтините гуми за сняг според мен са по-добри от марковите всесезонни.
                    В момента си карам "Caddy"-то с гуми "Lassa" с цена от 100-тина лева и нямам проблем със снега.Дори карам доста смело та понякога сам си "удрям"спирачки като видя,че се движа много по-бързо от разумното.
                    Зимните гуми/тия за сняг/са меки и в големите студове и контактът с пътя е по-добър,докато всесезонните стават твърди при температури под 4гр. и повече заприличват на пластмаса отколкото на гума.Не считам мнението си за миродавно,но това са си мои виждания по въпроса за зимното кормуване.
                    Прикачени файлове
                    Чавдар Владимиров
                    0887/912075
                    Ленд Ровър Диско 1
                    Самуад в проект

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      Така както виждам сте обърнали гумата да върви в обратната посока, нищо чудно, че ви се вижда неподходяща...

Накъдето и да я обърнат, на утъпкан сняг и заледено ще се пързаля.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Привет на всички колеги и за много години!
                        Аз също карам Астра 1.6 бензин-газ и за две години не ме е оставяла никъде. Средства за поддръжката и не пестя. На всеки три месеца ходя на диагностика на двигателя и да и погледнат ходовата част. Не че и има нещо, просто аз да съм сигурен какво карам.
                        Няколко пъти се спомена, че всичко е в гумите и в главата на шофьора. За мен на първо място е шофьора, после всичко останало. Ако ще и по джанти да кара. Днес като идвах на работа един пред мен се беше залепил като гербова марка зад един автобус, и буса като му светнаха стоповете, оня хукна в насрещното и едвам овладя колата. Чист късмет, че отсреща нямаше никой. Ей такива като ги видя и се разтрепервам...
                        Ако дължиш 100 лв. на една банка, проблемът си е твой. Но ако дължиш 100 милиона, проблемът е на банката.
                        B (Rh +)

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                          Аз няма да кажа на никой!
                          Аз пък немога да чета !
                          Тази земя, по която тъпча сега,
                          тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                          тази земя – не е моя земя,
                          тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Първоначално публикуван от stariat Преглед на мнение
                            Колкото по хубави зимни гуми толкова по добре.Аз съм с Мишелин Пилоте с три снежинки отстрани.Ситроенчето АХ 1.4 дизел върви като един малък танк.Вчера и днеска му правих такива яки тестове и няма закъсване.Върти и влачи корема и пак върви из снега.Самата гума като я бараш с ръка си е гума а не като пластмаса.Та за мене най велики за снега са си печената марка Мишелин.Поздрави
                            Не е Пилоте а Алпине извинявайте за грешкатаМишелин Пилоте са за камиони
                            К мирной жизни не пригоден.
                            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              Накъдето и да я обърнат, на утъпкан сняг и заледено ще се пързаля.
                              То на леда всичко се пързаля.
                              Само шипове помагат. Иначе този грайфер си е предвиден да работи в точно определената посока. За който не знае, а и не поглежда маркировката на гумата за посока на въртене(не може да няма такава при положение, че гумата си е предвидена да се върти в точно тази посока) положението се определя така: ако си представим, че грайферите образуват нещо като стрелка, то на следата оставена от гумата тази стрелка трябва да сочи назад.
                              Последно редактирано от Кольо; 06-01-09, 20:10.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                                ... Иначе този грайфер си е оредвиден да работи в точно определената посока ...
                                Това е ясно. Само че съм срещал из форуми съвети при гуми от подобен тип отзад да се слагат наопъки. Не ми е ясно каква ще да е целта на упражнението, та ако някой може да коментира ...
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X