Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каране в снега

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Каране в снега

Да, и най-общо казано, трябва да се действа по-внимателнно с педалите.
    Включително този на газта. Нито резки настъпвания, нито резки отпускания. При рязко отпускане на газта, двигателя действа като спирачка и може да блокира колелата. А спирачния път е дълъг, крив и непредсказуем.

Коментар

В снега най-добре се карат ски, сноуборд, шейни, в краен случай и парче найлон върши работа.С автомобилите е доста по-сложно.
      И аз се чудя как преди години карахме без зимни гуми и "вълшебни" копчета?
      Вчера карах "Тойота"-та, тя е фултайм, с нови гуми, и какво?
      Не буксува, не поднася, спира и тръгва дори по големи наклони, направо ми отнема тръпката от карането на сняг.Ама като подкарах днес ситроенчето на жена ми,1.5 дизел с предно предаване, е, друго си е!
      Катериш на 3-та или 4-та, с пълна газ, да се "мъчи" двигателя.
      Напред и само нагоре, никакаво спиране, щото спреш ли тръгване нема!
      Ако не изкатери напред, връщаш и щурмуваш на задна!"Дебиш" с газта, да не пробуксуват колелата.И спирачката леееееекичко, иначе лошо, тръгва колата в произволна посока.
      То па това снег ли е?Кви снегове имаше едно време.............

Коментар

Първоначално публикуван от nikito776 Преглед на мнение
        Витара с междинен диф
        Я сподели по-подробно.
        Ми ти к'ат нИ знаИш ... що се обаждаш ...
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
          Ми ти к'ат нИ знаИш ... що се обаждаш ...

Ми,уж да науча....ама.....май шси остана тъп

Коментар

Първоначално публикуван от nikito776 Преглед на мнение
            .....май шси остана тъп
            Аз няма да кажа на никой!
            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Предлагам част от книгата "Безопасна скорост" на известния полски автомобилен пилот Собиеслав Засада.

http://www.rally-club.bg/books/Bezop...0skorost-7.pdf
              http://www.rally-club.bg/books/Bezop...0skorost-8.pdf

На който му се чете повече, може да го направи от тук:

http://www.rally-club.bg/articles/bezop.htm
              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Двигателят не може да блокира колелата. Освен, ако не го загасиш, но даже и тогава, действа като ABS, тъй като е доста инертен.

Карането на първа предавка в снега (еле па от ниския ред) има недостатъка, че всяко трепване на педала на газта или съединителя, има силата да приплъзне колелата, а те после могат да решат да продължат да се хлъзгат. Ниският ред все пак е удобен, защото имаме по-голям избор от предавки за потегляне и движение (по-горните предавки се различават по-малко от по-долните).

Коментар

Карам от 1986г. До 1998, когато си купих първата западна кола, не бях чувал за зимни или летни гуми, важното беше да има гуми на колата. Не помня да съм закъсвал някъде, не помня чистеха ли или не, май другаря Тодор Живков забраняваше зимата (....тая година зима няма да има.....), сега карам предимно в града, със зимни гуми и ми е трудно минаването, кмета всяка година зимата го изненадва, затова си купих джип да не съм изненадан аз....струва ми се, че искам да се върне 1986 година и да не съм и чувал за зимни гуми........

Коментар

Истината колеги е в гумите и естествено в главата но този,който кара!
                    Преди десетина години си купих първите истински зимни гуми-Фулда кристал.По това време карах едно Рено Рапид и за моя иненада този избор се оказа много успешен.
                    Решихме тогава да посрещнем Нова година извън село в едно крайпътно мотелче.Компанията беше от 20-30 човека с различни коли.Докато се веселяхме" баба Зима"си беше свършила работата-сняг около 50-60 см.+навявания и преспи.Колкото и нескромно да звучи единстен аз се прибрах без да се налага да ме бутат или дърпат.Останалите коли закъсваха постоянно и на сутринта дори запалихме трактор да дръпнем един бус/оставаха му 300-400м.да влезе в село/
                    Та така и сега преди зимния сезон задължително се обувам с ГУМИ ЗА СНЯГ!Животът на семейството ми е в милиони пъти по-скъп от 2 или 4 гуми за сняг.
                    Чавдар Владимиров
                    0887/912075
                    Ленд Ровър Диско 1
                    Самуад в проект

Коментар

Между другото гумите, от които съм най-доволен зимно време са Мишелин ХРС... въпреки че по принцип се водят "всесезонни, с усилени възможности за зимни условия". В неутъпкан сняг, киша и кал са в пъти по-добри, от която и да е зимна гума, а на утъпкан сняг и лед най-малкото не отстъпват на добрите чисто зимни. Имам чуството, че това "всесезонни" е добавено най-вече заради формата на ламелите(зигзакообразни), които позволяват нормално каране и върху сух асвалт, за разлика от повечето чисто зимни.
                      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от чаро 4х4 Преглед на мнение
                        Преди десетина години си купих първите истински зимни гуми-Фулда кристал.По това време карах едно Рено Рапид и за моя иненада този избор се оказа много успешен.
                        Рено Рапид с Фулда кристал...сила неземна и непобедима. И аз имах такава "сглобка", Бял, 1,1 бензин, направо не се удържаше..
                        Аз също сглупих да си взема чисто нови всесезонни гуми "дънлоп" за Тойотата. И с целия си акъл в края на лятото. Още на първият сняг изтичах за нови. Незнам кой нормален потребител на 4х4 си мисли, че с всесезонни обувки може да се ходи по преспите..
                        лошото е че слизам от Ксантия и в момента се чувствам като на ледена пързалка с развързани кънки...страх голем

Коментар

Първоначално публикуван от bliss-stick Преглед на мнение
                          Рено Рапид с Фулда кристал...сила неземна и непобедима. И аз имах такава "сглобка", Бял, 1,1 бензин, направо не се удържаше..
                          Аз също сглупих да си взема чисто нови всесезонни гуми "дънлоп" за Тойотата. И с целия си акъл в края на лятото. Още на първият сняг изтичах за нови. Незнам кой нормален потребител на 4х4 си мисли, че с всесезонни обувки може да се ходи по преспите..
                          лошото е че слизам от Ксантия и в момента се чувствам като на ледена пързалка с развързани кънки...страх голем
                          с BFG АТ може, пробвано многоократно

е, не е като със зимна гума, но пълно щастие няма

Коментар

На тази Витара съм с Гудиър Вранглер Ултра грип ,но на моменти усещах съвсем леко плаване на задницата ,на старата бях с Дънлоп пак чисто зимни и не съм усещал това плаване.На Спринтера също съм с Дънлоп, но той е двоина гума и с ЕСП и не се усеща.
                            На заледен или утъпкан сняг помагат само шипове.Тогава все едно си си лятото.

Коментар

Задължително зимни гуми,по възможност нови,а марката вече е глезотия. За жалост всяка зима късам по някоя нова гума от "добре поддържаните" ни пътища.

Коментар

Аз съм много доволен от Yokohama G012 (всесезонни се водят).Има към вилата един път (300-500м) по който тече малко поточе а сега е обледен почти изцяло (стъкло) и е дори под наклон.С тези гуми и внимателно каране разбира се почти безпроблем стигам до вилата.Само на едно място с малко по-стръмен но къс баир пробоксувах,но с малка засилка си го качих.На утъпкан сняг колата стои доста стабилно.Вярно,че гумите са от лятото,но все пак...
                                Ето и снимки от връщането обратно по този път
                                Прикачени файлове
                                Renault Scenic RX4 2.0 16V 140hp

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X