Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Катастрофа с мотор на пистата край Ботевград.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Вчера: Катастрофа с мотор на пистата край Ботевград.

Първоначално публикуван от gss Преглед на мнение
    ...По щетите на мотора и удара ниско в сеата мотора НЕ СЕ Е движел на задна гума и това е извинение измислено от шофьора на колата.
    Добро заключение.
    joro1908, няма да е зле да вземеш от Гере снимките и да ги държиш под ръка ако се стигне до разни разследвания. То да се оправи момчето де, другото няма значение.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Дано се оправи напълно и бързо момчето.

Браво Гере за помощта.

Каската и да му е била на главата , резултата е щял да бъде същият !
      Това е пълно фалшименто - МАХ.
      Напрваво е недопустимо да се кара с такава каска !!!!

Коментар

Абе, най-добрият извод, който може да се направи от ситуацията е всеки да си отговори на въпроса защо ажеба има строги ограничения на скороста баш на дългите и прави участъци. Кой е виновен, кой не виновен е въпрос, който не е особено важен за труповете и инвалидите. Единственото, което зависи от нас е да караме с едно на ум, че винаги около нас може да има някой идиот, който да направи нещо не предвидено. Така че на пътя просто трябва да се кара с достатъчен запас, за да се реагира на всичко. И точно на дългите и прави участъци е вероятно да стане нещо непредвидено с още по-голяма скорост, отколкото на завоите... и точно за това обикновено по тях стои знак за ограничение 60 км/ч...
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от joro1908 Преглед на мнение
          Здр Гере,
          аз съм шофиора на първия мотор от онзи ден на пистата край Ботевград,искам да ти благодаря за бързата и адекватна реакция,аз не сам видял какво става отзад в последствие разбрах че нешто не е наред когато Мартин(катастрофиралия) не беше по мен.Той не е мн добре потрошена е дясната му ръка,десния крак в коляното и горе в таза,лявата ръка,но най– лошото е ,че е със спукан череп и доколкото сам запознат има оток на мозъка.В момента е в софия в окръжна болница направени са му няколко операции и оште 3-4 дни положението е критично,но тои е млад и би трябвало да се оправи.Надявам се условията в окръжна да са по добри от тези в ботевградската,защото там беше мн зле.
          Здравей, много ти благодаря, че се обади. Дръж ни моля те в течение и кажи ако можем да помогнем с нещо. Телефона ми е 0898436956
          Стискаме палци Мартин да се оправи!!!
          LZ1GYY
          0898 436 956

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Е, аз като карах курсовете си симаше обучение за това. Доктор водеше лекция кое-кога-как и защо. При това беше чишит и го правеше интересно. И показваше, и сухи тренировки имаше. Не знам сега как е, но от тогава все ми е останало нещо в главата.
            Аз карах курсовете тази година и бях на БЧК. Не съм сигурна дали обаче това ще ми помогне, ако попадна в подобна ситуация. Положението с тези курсове е трагично: пълна незаинтересованост, както от страна на курсистите, така и от страна на лекторите. Лектор ни беше една младичка, свита девойка от травматологията в Пирогов. Аз и още една жена бяхме единствените, които си записвахме и слушахме внимателно, останалите си говореха. Само аз правих изкуствено дишане и сърдечен масаж на манекена, бях и доброволец за превръзването на ръце, крака, глава. Информацията, която ни даде лекторката за честотата на натисканията при сърдечен масаж и тази във филмчето, което ни пуснаха се разминаваше, така че аз се обърках и сега не знам кое беше правилното.В шаблоните за проверка на тестовете накрая имаше грешки. Като казах това на лекторката тя каза: "а, може, ми нищо, ти и без това си минала". Принципно нямаш право на повече от 3 грешки, всички имаха шестици, без изключение, тестовете се проверяваха, ако някой случайно иска да знае какво е объркал. За каква подготовка говорим.
            Добре, че има и хора като Гере (и предполагам доста хора от този форум), които са минали някаква по-задълбочена подготовка, за да разчитаме на тях, ако недай си Боже стане нещо на пътя
            Последно редактирано от svetik; 26-08-08, 21:50.

Коментар

Аз свалих снимките и сам ги принтирал ако се наложи ще ги изолзваме.
              Тази вечер се видях с родителите на Мартин , той се възтановява добре за сега но пътят ще е дълъг,коляното му е било доста зле и 4 месеца не трябва да стъпва ,но важното е че ще се оправи,също е имало опасност да не може да си движи дясната ръка, но са я оправили.Предстоят му още една две операции ще стискаме палци всичко да е наред.
              А относно екипировката не веднъж сме му говорили по този въпрос, но за съжаление напразно,той се канеше да си копува екип скоро,може би ако беше го направил по-рано сега да е по-добре,но така е било писано...
              Гере ще ти запиша номера ако се наложи ще те потърся,ако ти имаш въпроси номера ми е 0887070873

Коментар

Първоначално публикуван от svetik Преглед на мнение
                Аз карах курсовете тази година и бях на БЧК. Не съм сигурна дали обаче това ще ми помогне, ако попадна в подобна ситуация. Положението с тези курсове е трагично: пълна незаинтересованост, както от страна на курсистите, така и от страна на лекторите. Лектор ни беше една младичка, свита девойка от травматологията в Пирогов. Аз и още една жена бяхме единствените, които си записвахме и слушахме внимателно, останалите си говореха. Само аз правих изкуствено дишане и сърдечен масаж на манекена, бях и доброволец за превръзването на ръце, крака, глава. Информацията, която ни даде лекторката за честотата на натисканията при сърдечен масаж и тази във филмчето, което ни пуснаха се разминаваше, така че аз се обърках и сега не знам кое беше правилното.В шаблоните за проверка на тестовете накрая имаше грешки. Като казах това на лекторката тя каза: "а, може, ми нищо, ти и без това си минала". Принципно нямаш право на повече от 3 грешки, всички имаха шестици, без изключение, тестовете се проверяваха, ако някой случайно иска да знае какво е объркал. За каква подготовка говорим.
                Добре, че има и хора като Гере (и предполагам доста хора от този форум), които са минали някаква по-задълбочена подготовка, за да разчитаме на тях, ако недай си Боже стане нещо на пътя
                Е, по мое време не беше така. Както казах доктора беше от тия хора, дето може всичко да ти разкажат, и да ти е интересно, дори ако се отнася за тривиални неща. А в случая не бяха тривиални, а нужни. И до сега си спомням някои неща, и слава богу че не ми се е налагало да ги ползвам. А такива лекции според мен трябва да се правят през, да речем, 5 години, на всички шофьори, или най-малкото на по-младите. Ако се повтори 2-3 пъти, вече знанията остават за по-дълго. А те спасяват живот.

Сега конкретно по темата: Стискам палци момчето да се оправи. И да си има едно на ум от сега нататък. Не мога да твърдя кой е виновен и кой не, но истината обикновено е някъде по средата. Всеки моторист трябва да си дава сметка че в някои ситуации е трудно забележим, и да е подготвен за изненади.

Но, дано се оправи и възстанови бързо и напълно. Другото си зависи от него.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Късмет на момчето и дано се въстанови ! Стискаме палци!

Коментар

До: Катастрофа с мотор на пистата край Ботевград.

Току що ми се обади бащата на Мартин. Той е по-добре. В съзнание е и вече говори. Утре му предстоят още две операции на крака. Отокът на мозъка му е спаднал. Но е много натрошен - ръце крака... Още е критично състоянието му, но стискаме палци. Пак ще се обади.
                    LZ1GYY
                    0898 436 956

Коментар

Не знам доколко е уместно, но понеже клипа е по темата и го намирам за поучителен го пускам тук:

http://vbox7.com/play:06d7e82f
                      LZ1GYY
                      0898 436 956

Коментар

Първоначално публикуван от miki64 Преглед на мнение
                        По точно е на излизане...или поне така се случва при нашите излизания. Даже сами си ги търсим, опитвайки се да преодолеем нещо, което преди не сме опитвали. Но обикновено щетите по нас и по мотора опират до...пералнята.
                        Случай като този определено засилва още повече моето убеждение, че съм взел правилното решение за сина ми, "вкарвайки го в гората".
                        Абе чесно да ти кажа,ако не си предпазлив и в гората можеш да се пребиеш толкова лошо,че да си на косъм от смърта. Вярно,че по-рядко се случва,но винаги може да се случи.Лично аз знам за няколко сериозни случая в гора.И все пак според мен когато се качиш на мотор,ако ти имаш глава на раменете с която можеш да мислиш,то шансът от това да паднеш и да се нараниш е значително по-малък.Жалкото е,че повечето мотористи(с шосейки) мислят след падането... ако оживеят.А относно полицията... в действителност няма какво да направи.Те повечето не спират когато им дигнат палката.И какво?Полицаите ако тръгнат да ги гонят най-много да има повече щети отколкото,ако ги оставят да продължат.Тва е... нямам кво повече да кажа.Съжалявам за момчето и дано се оправи.

Коментар

Ние тръгнахме около 15 човека от Враца за мотосъбора във Велико Търново. И те бяха с нас. Ние се върнахме по-рано. те са останали и като са се връщали се е случило това.
                          Дано се оправи бързо!

NIE TRAGNAHME OKOLO 15 4OVEKA OT VRACA ZA MOTOSABORA V VELIKO TARNOVO.I TE BEHA S NAS.NIE SE VARNAHME PO RANO.TE SA OSTANALI I KATO SA SE VRA6TALI SE E SLU4ILO TVA
                          DANO SE OPRAVI BARZO!!!!!!!
                          Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 03-09-08, 11:12. Причина: Превод от латиница

Коментар

Много ти благодаря, че си взел правилно решение и си се опитал да направиш всичко възможно, за да помогнеш на Мартин! Де да бяха всички хора като теб!
                            Продължавай само така!
                            Благодаря ти отново!
                            Без теб Мартин можеше да не е оцелял!
                            Благодаря!

MN TI BLAGODARQ 4E SI ZEL PRAVILNO RE6ENIE I SI SE OPITAL DA NAPRAVI6 SI4KO VAZMOJNO ZA DA POMOGNE6 NA MARTIN!!!!!!!DE DA BQHA VSI4KI HORA KATO TEB!!!!!!!
                            PRODALJAVAI SAMO TAKA!!!!!!!
                            BLAGODARQ TI OTNOVO!!!!!!!
                            BEZ TEB MARTIN MOJE6E DA NE E OCELQL!!!!!!!
                            BLAGODARQ!!!!!!!
                            Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 03-09-08, 11:14. Причина: Превод от латиница

Коментар

От: Катастрофа с мотор на пистата край Ботевград.

Как е момчето вече.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X