Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Влияние на алкохолът върху способността за управление на МПС

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Влияние на алкохолът върху способността за управление на МПС

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
    ... Ако пък нищо не излезе какво толкоз... ще сме изпили няколко бутилки и изяли малко пържоли в името на НАУКАТА
    Щом е в името на науката, става! Пък статистиката ще я нагласиме някак си. Може да изядем 400 пържоли за достоверност
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
      не става шофирането е висша нервна дейност. зависи от повече неща отколкото само рефлексите.
      + 5. Съответно алкохолът има най-различни начини да причини беля на пътя.

А на теста бих дошъл, за да... погледам. Не бих се пробвал.

На маса съм по-добър състезател, отколкото... самият аз бих искал. На волана съм на средно равнище и с достатъчно навици, за да се справя и след една-две ракии.

Но никога не смесвам едната с другата дейност. Даже на полигон.

Поздрави!
      Искам България чиста!

Коментар

Уважаеми колеги, ... НЕ КАРАЙТЕ СЛЕД УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ!
        Н е нужно да се открива колелото. Подобен тест бе проведен преди 8-10 години от http://www.tcs.ch
        За да са възпроизводими резултатите теста бе осъществен на полигон и единственото препятствие бе преминаване за време през учатъци с ограничена ширина. Участващите, преставителни групи по пол, възраст и тегло, преминаваха теста на трезво и пили със стъпка от 50 мл концентрат. Резултатите показваха слабо подобряване на постиженията в интервал 50-100 мл, последвано от катастрофално влошаване. Противно на посоченото по-горе "отпускане" причинено от алкохола, обяснениято на по-добрите резултати след 50-100 мл бе подсъзнателното максимално концентриране от страна на участника, от една страна съзнавайки че е пил и от друга стремейки се да се представи колкото се може по-добре. След това ... вижте цитата по-горе!

Коментар

То,жената вече не ми дава кат съм пил,какво остава за колата...

Коментар

Първоначално публикуван от yossarian Преглед на мнение
            Н е нужно да се открива колелото. Подобен тест бе проведен преди 8-10 години от http://www.tcs.ch
            За да са възпроизводими резултатите теста бе осъществен на полигон и единственото препятствие бе преминаване за време през учатъци с ограничена ширина. Участващите, преставителни групи по пол, възраст и тегло, преминаваха теста на трезво и пили със стъпка от 50 мл концентрат. Резултатите показваха слабо подобряване на постиженията в интервал 50-100 мл, последвано от катастрофално влошаване. Противно на посоченото по-горе "отпускане" причинено от алкохола, обяснениято на по-добрите резултати след 50-100 мл бе подсъзнателното максимално концентриране от страна на участника, от една страна съзнавайки че е пил и от друга стремейки се да се представи колкото се може по-добре. След това ... вижте цитата по-горе!
            Мисля че за катастрофалното влияние след 100-150 грама, никой не спори... Аз виждам полза от усложнения с въпроси и кашони тест, защото съм сигурен, че ще разбие убедително и мита за подобряване на уменията след 50-100 грама . С други думи ще избегнем именно концентрацията върху една дейност - шофирането, което принципно е възможно колкото и сложно да е трасето .
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Никога не карам пил. Организма ми понася много алкохол. И на кило изглеждам трезвен. За мен въпросът е не дали мога или не мога, а дали трябва или не трябва. Все едно да се направи тест как ще влияе кафето на шофирането. На едно кафе е едно, на четири е друго, ама на чеиридесет кафета как ще е? И количеството алкохол е различно дори за един човек в зависимост от ситуацията. Давам пример със себе си. Дне се прибрах от Германия, Карах почти две денонощия със съвсем кратки почивки, прибрах се наобяд, празник е, казахме си наздраве с малко твърд алкохол. Е натрупаната умора, недоспиването и напрежението си казаха думата. От стотина грама се отрязах. Факт. Който ме познава знае колко са по принцип сто грама за мен. Въпреки желанието на Г-н Петров мисля че тест няма да има.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                Все едно да се направи тест как ще влияе кафето на шофирането. На едно кафе е едно, на четири е друго, ама на чеиридесет кафета как ще е?
                Хъм, да... Аз принципно не пия кафе от доста години и сега направя ли го, още след второто наистина се чуствам по-зле, отколкото след 3 бири . Пък по закон ми е разрешено да се кача в колата .
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                  Само трябва да се намерят и шофьори въздържатели да ни извозят после
                  Хората лесно. А кой ще извози всички джипки, с които участниците са се довлякли?

Иначе аз, като принципен, но умерен трезвеник съм склонен да участвам. Също и жена ми, която убедено твърди, че след 200г шофира адекватно.

За кафетата на Zaarin: той Законът, се занимава с масовите простотии. Има куп вещества, които са способни да те направят неспособен не само да шофираш, но и да ходиш. Повечето не са описани в Закона. Даже и в медицинската литература. Да не пиеш, когато караш, е просто едно много удобно опростяване на преценката.

Коментар

Първоначално публикуван от nikito776 Преглед на мнение
                    То,жената вече не ми дава кат съм пил,какво остава за колата...
                    Аз пък прилагах този метод върху жената. Затова вече не пие.

Коментар

Със сигурност ще има субективен фактор колкото и да се старая... но пък нали ще участват и други хора... ще може да се погледнат данните им на трезво и графиката на промяна и да се сравни със същата на останалите... Все си мисля че файда ще има... най-малкото чисто информационно всеки ще си знае собствената граница в нормална обстановка... Ако пък нищо не излезе какво толкоз... ще сме изпили няколко бутилки и изяли малко пържоли в името на НАУКАТА
                      То за НАУКАТА лошо няма, но от друга страна както казва герой от най-любимия ми филм: "Братчед, науката е като хорото... ",та ако се хванем... .
                      PS. Желая на всички весели празници и умната на Гергьовден!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X