Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За или против десния волан

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: За или против десния волан

Стефане,явно не си се доспал,какви са тези глупави експерименти!Аз карам кола с ляв волан ,но невиждам каква е тази злоба срещу колите с десни волани.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
      Аз пак да питам и в тази тема Тия които си купиха "по-здрави и не изгнили и по добре поддържани коли от Англия:

Сменихте ли си фаровете или ми светите в очите за да ви излезе по еФтино?

До сега още никой не е написал "Да смених си ги". Странно?!
      Аз съм си сменил фаровете на Iveco-то. Не искаха да го регистрират, та от там, но са сменени.

Коментар

Първоначално публикуван от panaira Преглед на мнение
        Аз съм си сменил фаровете на Iveco-то. Не искаха да го регистрират, та от там, но са сменени.
        Браво!Но не трябва да се прави заради регистрацията, а всеки да го прави сам, за да сме по-сигурни всички на пътя.Волана също трябва да е от правилната страна.

Коментар

Не е злоба. По-скоро досада. И умора. Малко е дето живота скапан и светът върви наникъде, дай още да го вмирисваме зорлем, с безсмислени капризи. Че и опасни.

Коментар

За каква злоба става въпрос,преди два дни при разминаване с един прицеп почти се хвърлих в канавката щото едно говедо се показа да "надникне" дали може да изпревари.Да ама аз не съм му в дебелата сиромашка глава,де да го знам кво иска да прави та така.А за заслепяването нощем вече си имам решение и двата халогена са ми насочени точно в стъклото на насрещния и се пускат от едно удобно бутонче,ползвам си ги само за наказание.А по темата-тези които са си от страни където движението е ляво естествено че ще си карат колите и тук докато са,но да се разрешава регистрацията на МПС непредвидено за дясно движение е меко казано престъпление.Тези които си купуват такива коли не са виновни-сиромаси хора,то народа си има и поговорка в случая "То гащи няма,гайда търси".

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
              Посочете ми една страна в която е збранено на колите с десен волан да се движат и веднага се съгласявам с вас.А иначе доводи като в пленарна зала или от адвокати не ми се слуша. Мислите ли че от 7 милярда жители,ние българите сме най-умни и прави.
              за движение да ти забранят е малко по-различно (дори нас не могат да ни спрат да се движим със открити лебедки и без брони из европа, факт!). но да се регистрират и пълни със коли със обратен волан е съвсем друго....(предполагам знаете че са забранени за регистрация в повече от една държава подобни на наща където се е появил синдрома на десните волани. все пак в нормалните държави такава забрана е излишна защото хората си имат съвест) а всъщност мен дори не ми харесва идеята за десен волан и движението отляво в исторически аспект- за който не знае историята на страните на движение да прочете.... но движението отляво от древността се е считало за агресия.... а това за запазените английски кошници е вече другата градска легенда.... явно не сте обръщали внимание, че англичаните сменят скоростите когато стрелката на оборотомера е яко в ''лютеницата'' че дърпат ръчна спирачка на всяко спиране на изчакване...... че коли със малки двигатели винаги са чипвани за мощност заради застраховките...... че имаха и невероятно голям скандал преди няколко години за качеството на горивата там (явно не само у нас има лоши горива) ама май там проблема беше по сериозен и от нас защото за една седмица няколкостин коли със счупени двигатели от най голямата им верига бензиностанции.... че имат няколко милиона население имигранти които преди това не са виждали кола а за тях темата поддръжка на кола е табу. че повечето коли които пристигат тук са точно от търгове на които (както може и да се очаква) тези имигранти (знам ли как да ги нарека) са основните ''играчи''. че цените на сервизните услуги са убийствени и всеки ги заобикаля.... и ходи по индииско-пакистански ''аналози'' на сервиз. и въобще англичаните са едни от най-агресивните хора (мисля че тук няма да спорите поне) и си прехвърлят агресията върху колите. а защо са по-евтини колите им- е не е много трудно да се сетите, защото нямат никакъв пазар освен заблудени гастарбайтери от източния блок. дори нигерииците си пълнят корабите със коли в германия а не в англия... ма ние нали сме скъпи на триците....... ама има и плюс във цялата работа - скоро ще си имаме още по-евтини резервни части втора употреба от колите със десен волан.... пазара не прощава и ще си намести нещата.......
              Последно редактирано от Tony33; 27-07-09, 13:07.
              висете отпуснато

Коментар

Добре де, съжалявам за избухването. Освен Вардаров, и други хора, които уважавам, ми се караха в лични разговори. Няма да правя глупости, и няма да настоявам друг да ги прави. Въпроса е достатъчно прост, за да се изясни и без трупове.

Коментар

Купуват автомобили с десен волан защото са по-еФтини! Факт! След това започват да се обясняват,даже го изтъкват като предимство!?
                  Напълно безСмислен спор.
                  Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Колкото повече тече темата,толкова повече се убеждавам ,че всички имат известно право и тези-за и тези против,десните волани.Истината както писаха вече колегите е че стандарта ни е мизерен и се залъгва ме с някакви стари коли,било то с десен или ляв волан.А народа го е казал-хвали старо-купувай ново".Но ни докараха до състояние да спори ме от коя морга колите са по-добри.

Коментар

Първоначално публикуван от Krelion Преглед на мнение
                      Купуват автомобили с десен волан защото са по-еФтини! Факт! След това започват да се обясняват,даже го изтъкват като предимство!?
                      Напълно безСмислен спор.

Точно така!Явно всички''десняци'' си мислят,че на тях няма да им се случи да изпреварват или поне да се покажат зад някой камион и насрещно движещия се да се чуди на къде да вземе...Ами ако водача отсреща е правоспособен от предния ден и няма опит?Не,че който има не може да се паникьоса.

Аз ако нямам пари или въобще няма да си купувам автомобил или ще си взема някоя стара Лада с нормален волан, защото ми се живее.

Замислете се за тези неща преди да изберете автомобил с десен волан!

Коментар

Да се изпревари голям камьон е кофти и с ляв и с десен волан. По-кофти е с десен. Но така и незнам, кой и с какъв акъл, ще изкочи с кола с десен волан за да "надникне". Аз когато карам с десен волан, или чакам да дойде завой и да преценя, дали мога не да изпреваря, а да надникна или оставам толкова разстояние от мен до тира, че да мога да виждам без да се изнасям. Повечето тирове, карат с поне 90км/ч на извънградските пътища - като си с някое куцо пиле джип, не можеш да го хванеш, та камоли да изпревариш. А за фаровете, тотално не съм съгласен, защото колкото и да говорите кой ви е заслепил, шанса той да е бил с десен волан е 1 на поне 20, как го видяхте, че е с десен? Но темата е наистина безсмислена...спор винаги ще има. И престанете да говорите за жертви и тежки инциденти, да не предизвикваме съдбата, това са доста силни думи. Ако България беше една нормална държава, и средностатистически работник можеше спокойно да си купи 15 годишен джип със заплатата си, нямаше да има подобна тема. Колегата по-горе писал лада, че щял да кара. Ами на 50г си, карал си цял живот лада, колите са ти страст, още ти се живее и искаш да си направиш удоволствието, което си го е правил някой германец преди 15 години, на кола или джип, която ти още заглеждаш по улиците и колкото и да ти се иска, неможеш да си я купиш и изведнъж ти идват колите от Англия и това е единствената ти опция да си угодиш преди да си заминеш. Ако опцията ми (да чукна на дърво) е да карам лада цял живот или кола, ако ще и без волан, но по свястна, ще се науча да я карам, каквото и да ми коства. Та така
                        Последно редактирано от panaira; 27-07-09, 23:03.

Коментар

Първоначално публикуван от panaira Преглед на мнение
                          Да се изпревари голям камьон е кофти и с ляв и с десен волан. По-кофти е с десен. Но така и незнам, кой и с какъв акъл, ще изкочи с кола с десен волан за да "надникне". Аз когато карам с десен волан, или чакам да дойде завой и да преценя, дали мога не да изпреваря, а да надникна или оставам толкова разстояние от мен до тира, че да мога да виждам без да се изнасям. Повечето тирове, карат с поне 90км/ч на извънградските пътища - като си с някое куцо пиле джип, не можеш да го хванеш, та камоли да изпревариш. А за фаровете, тотално не съм съгласен, защото колкото и да говорите кой ви е заслепил, шанса той да е бил с десен волан е 1 на поне 20, как го видяхте, че е с десен? Но темата е наистина безсмислена...спор винаги ще има. И престанете да говорите за жертви и тежки инциденти, да не предизвикваме съдбата, това са доста силни думи. Ако България беше една нормална държава, и средностатистически работник можеше спокойно да си купи 15 годишен джип със заплатата си, нямаше да има подобна тема. Колегата по-горе писал лада, че щял да кара. Ами на 50г си, карал си цял живот лада, колите са ти страст, още ти се живее и искаш да си направиш удоволствието, което си го е правил някой германец преди 15 години, на кола или джип, която ти още заглеждаш по улиците и колкото и да ти се иска, неможеш да си я купиш и изведнъж ти идват колите от Англия и това е единствената ти опция да си угодиш преди да си заминеш. Та от там...
                          Не мисля,че трябва да се оправдаваме с доходите си за покупката на автомобил с ДЕСЕН волан.

По тази логика да не си сменяме и гумите,че и те пари струват?!

Коментар

За пореден път призовавам да спрем с тая тема,щото само се дразниме..А най-добре да се заключи ,че за една глупост и за гушите ще се хванем. ..Държавата е тази,която определя и регулира отношенията и рамките в една страна.Е,държавата го е разрешила..От там-нататък са безсмислени спорове.Пък никой не е такъв голям моралист,че да "избива на морал другите",дет се вика.Така,че викайте ми -"аморалния"....
                            [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
                            Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Първоначално публикуван от peterbg1 Преглед на мнение
                              За пореден път призовавам да спрем с тая тема,щото само се дразниме..А най-добре да се заключи ,че за една глупост и за гушите ще се хванем. ..Държавата е тази,която определя и регулира отношенията и рамките в една страна.Е,държавата го е разрешила..От там-нататък са безсмислени спорове.Пък никой не е такъв голям моралист,че да "избива на морал другите",дет се вика.Така,че викайте ми -"аморалния"....
                              Не искам да дразня никой,но държавата това сме ние!

Инициативата трябва да дойде от нас.И не само против десния волан.

Коментар

Не само, че трябва да спрем, а и на поддръжниците на десния волан трябва да им бъдат отнети правилата за управление на МПС, както и българското гражданство!!! Освен ако не емигрират в Юкей, Джапан, Аустрелиа или...Юара!!!
                                От студ умри, гъзар бъди! Че си взел некъв крив "джип" изгодно. Да ти е*а далаверата. По нищо не се различаваш от нашенските дупетати! Които са шибани далавераджии и ...изобщо боклуци...И е крайно време на емигрантите да бъде забранено да гласуват на изборите засягащи Българската държава.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X