Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на скорости без съединител

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Смяна на скорости без съединител

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
    Защо никой не говори за потеглянето
    Първа при изключен двигател, потегляне като електрокар, а нататък уцелване на обороти
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Пробвал съм и др вариант...Уаз- на бавни-свободен ход-рязко ръгаш 1ва понякога влиза от 1вият път ако влезе и дадеш газ не угасва и мощно натоварваш сичко трансисия раздатка кардани корона...полуоска в моя случаи на 3-4тото такова потегляне (за да не тормозя стартера...) скъсах полуоска отзад...кофти работа затова вече като няма съединител си го ремонтирам хаха...
      S10 & Frontera

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
        Първа при изключен двигател, потегляне като електрокар, а нататък уцелване на обороти
        Но това тръгване е само за аварийни случаи.При него стартера се на товарва максимално и после с манивелата(които имат).
        Gaz69.Suzuki SAMURAI 0887006977

Коментар

Първоначално публикуван от finci75 Преглед на мнение
          Ако сте карали газ51,газ53,газ63 няма да имате никъкъв проблем при включване на предавките без съединител,на какъвто и да е автомобил,защото при тях със съединител или без ефекта е един исъщ.НЯМА СИНХРОНИЗАТОРИ.
          В казармата карах молотовка 4х4, която поне 2месеца беше без съединител.
          Пали се на нулева ск., подгрява се двг., гаси се вкл се на 1-ва и пак се натиска педала на стартера. Като тръгне един път няма проблеми. Само са трудни маневрите.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Еххх точно я бях усъвършенствал тази техника на служебната кола и напуснах. Ако бях останал досега да бях станал факир. Пробвал съм и с моята един два пъти ама като изкъркориха скоростите и вече не искам да си правя експерименти. Иначе за изключването от скорост без съединител никакъв проблем. Като намаляваш когато оборотомера е около 1000 тогава винаги става без никакво съпротивление.

Коментар

Преди 2 години на микробусът на баща ми му се бяха повредили синхронизаторите и на 2-ра не можеше да включиш а на 3-та беше много, тогава за 1-2 седмици успях да разбера, че с повечко услушване и игра с гастта можеш да постигнеш много

Естествено при по-бавна скорост тази техника е много по-лесна. Колкото по-висока е скоростта толкова по-трудно е да нацелиш правинля момент да бутнеш лоста до край.
              One Planet, One Internet!
              We Are All Connected!

Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

Коментар

Добре че не работиш при мене!!!

Само не ми е ясно как не се натоварва трансмисията. Какво наричате трансмисия - та да не се натоварва?!!!?! не се натоварват само лагерите на не водещите колела.

Няма нищо по щадящо от правилната работа със съединителя!!! То той за това се намира там за да осигури безпроблемното и без върхови натоварвания предаване на въртящия момент до колелата.

Има книги с описание на устройството на автомобила... препоръчвам ги на любителите на смяната без съединител!!

Само моля не пробвайте да спирате без Спирачките ...

Дано не съм прекалил
                Т5
                Crossrunner

Коментар

Да де, ама като нЕмаш съединител? Ами спирачки? Та по-добре да знаеш как, пък...
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

В училище на карането без съединител му викаха висш пилотаж ама ,който го научи все е имал полза.А може и да се спира без спирачки ,три години в армията карах караулна кола ,която през ден нямаше.

Коментар

Имам приятел който си кара Волгата ГАЗ-24 без съединител от дълги години.Ползва го само за включване при тръгване.Возил съм се многократно при него,човека си е свикнал,не се заслушва в шумове и т.н.До сега не съм чул едно хръкване.За износване на синхронизатори не говорим,онази Волга е служебна и той я е почнал от 900 000 км.,сега е над милион,т.е. за над 100 000 в неговите ръце синхронизатор не се е предавал.
                      С "Фармахим" - непобедим
                      Дизел - само дънки!

Коментар

При правилно включване няма никакво значение дали се ползва съединител или не,наличието му е заради това че не всеки може да е факир,синхронизаторите и те са измислени по същата причина.

Коментар

Да,това имах предвид.Още повече не е необходимо да карате през цялото време с наострен слух за шумове от скоростна кутия,обороти на двигател (ако няма оборотомер).Но това е само при синхронизирана скоростна кутия.При тези с плъзгащи зъбни колела това е немислимо.
                          С "Фармахим" - непобедим
                          Дизел - само дънки!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X