Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Организация на движението на паркинги на търговски вериги

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение

Я да видим как изглежда знакът "Влизането забранено", моля. Щото по спомен от годините кога учих за свидетелство, беше червен кръг с хоризонтална бяла линия
    Виж, няма проблем. Иначе на входовете има пътен знак В14. И това виж, че си забравил.

Коментар

Колегата е прав .
      Знак B14 , който е на входа на паркинга забранява навлизането на леки автомобили...
      Който търси , намира !
      Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Я да видим как изглежда знакът "Влизането забранено", моля. Щото по спомен от годините кога учих за свидетелство, беше червен кръг с хоризонтална бяла линия
        В Благоевград , доста народ си изпати от нарушението му ...

На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение

Виж, няма проблем.

Прав си, там е забранено за влизане на изобразените на знака ППС.

Обаче при пълен паркинг с точно такива ППС защо, по дяволите, точно моя таралясник им е бръкнал някъде?

Ще си платя, няма да се дърля, ма определено не са прави. За чий им е паркинг като ще е забранено въобще да влезеш там?!

Впрочем актът ми е на основание член 98

HTML Код:
          Чл. 98. (1) Престоят и паркирането са забранени:
          1. на място, където превозното средство създава опасност или е пречка за движението или закрива от другите участници в движението пътен знак или сигнал;
          Последно редактирано от сто; 26-11-19, 21:16.

Коментар

Прав си, там е забранено за влизане на изобразените на знака ППС.

Обаче при пълен паркинг с точно такива ППС защо, по дяволите, точно моя таралясник им е бръкнал някъде?

Ще си платя, няма да се дърля, ма определено не са прави. За чий им е паркинг като ще е забранено въобще да влезеш там?!

Впрочем актът ми е на основание член 98

HTML Код:
            Чл. 98. (1) Престоят и паркирането са забранени:
            1. на място, където превозното средство създава опасност или е пречка за движението или закрива от другите участници в движението пътен знак или сигнал;
            Ако същите знаци са все още там - формално погледнато дъщеря ти е в нарушение, та не съм сигурен че има какво да обжалваш.

Реално погледнато - въпросът ти е по скоро към мениджмънта на Лидл. Защо, бидейки техен лоялен клиент, и пазарувайки в техния магазин, си глобен на техния паркинг. Ибо знаците не допускат (и от двата входа, доколкото се ориентирам по картата) достъпа на техни клиенти с личните им МПС до техния паркинг. Демек - бил си наказан за това, че си предпочел да пазаруваш при тях, вместо при конкурентите им. Тук вече според мен си струва да пораздухаш историята, ако ти се занимава.
            Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

• сто
              сто коментира
              Редактиране на коментар
              Да, формално с тези знаци на входа (там са си, минах сутринта да погледна) е в нарушение. Обаче актът е на друго основание и не е да няма какво да се обжалва евентуалното постановление.

Първоначално публикуван от Еmil Преглед на мнение
            От: Организация на движението на паркинги на търговски вериги

Това, което виждам до момента е прехвърляне между законите и никъде не видях категорично написано, че Законът се прилага и за частните пътища. Дори имам ситуция с познат, когато полицията отказва да направи протокол за ПТП, понеже е на паркинг на мегамаркет и не било в тяхната компетенция...
            Последния случай от преди 2 седмици в двора на завода . Леко ПТП между 2 автомобила . КАТ категорично са отказали да дойдат защото това е частна собственост производствена площадка и правилата за движение се определят от собственика или упълномощено от него лице и Кат там нямат правомощия . Поради тази причина вътрешно - заводския транспорт не се регистрира по общия ред за регистрация на МПС . Преди няколко години един отворко се натресе в мотокара и пи една студена вода няколко пъти Пак късмет извади че го караше колегата той е по жалостив ако бях аз колата щеше да му е тотал щета
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

В акта пише името на фотографа (като свидетел). Снимай го и ти
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                В акта пише името на фотографа (като свидетел). Снимай го и ти
                Пише го, видях и телефона му, и е-пощата, ма аз с него нямам какво да деля.

Гризе ме просто дали правилно омърморих малката или не е трябвало да го правя.

Коментар

• windwarrior
                  windwarrior коментира
                  Редактиране на коментар
                  За дъщеря ти не знам, но аз също бих се подвел че мога да паркирам там, признавам си честно.

Пише го, видях и телефона му, и е-пощата, ма аз с него нямам какво да деля.

Гризе ме просто дали правилно омърморих малката или не е трябвало да го правя.
                Акта е за неправилно паркиране. И е съвсем точен. В ляво от входа е място за маневри. То и за това са разкарали кашпите.
                Паркоместата са нарисувани.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение

Акта е за неправилно паркиране. И е съвсем точен. В ляво от входа е място за маневри. То и за това са разкарали кашпите.
                  Паркоместата са нарисувани.
                  Между сградата и местата, разграфени за паркиране, има двупосочна "улица". Ако тя е място за маневри...

Коментар

Между сградата и местата, разграфени за паркиране, има двупосочна "улица". Ако тя е място за маневри...
                    Ами, баш за това е.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение

Ами, баш за това е.
                      Е тъй, ама целокупния селтак (да не се бърка със селянин) си спира там и като го питаш дали са свършили местата на 20-те декара паркинг той налита на бой и ти обяснява "Как'ши пъркира дет' си иска"
                      42

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение

Е тъй, ама целокупния селтак (да не се бърка със селянин) си спира там и като го питаш дали са свършили местата на 20-те декара паркинг той налита на бой и ти обяснява "Как'ши пъркира дет' си иска"
                        Започвам да се амбицирам

Значи на паркинга, като махнеш възможността въобще да влезеш там заради знака, важат правилата за движение по пътищата. Забранено ли е спирането на двупосочна улица вдясно по посока на движението, освен когато изрично е забранено с маркировка или знак?

Коментар

Започвам да се амбицирам

Значи на паркинга, като махнеш възможността въобще да влезеш там заради знака, важат правилата за движение по пътищата. Забранено ли е спирането на двупосочна улица вдясно по посока на движението, освен когато изрично е забранено с маркировка или знак?
                          А пък ти опитай от еднопосочна улица да паркираш в дясно на паркомясто широко по-малко от 3 метра. И да се отпаркираш съответно.
                          В конкретния случай двупосочната "улица" е за вход и изход към паркинга. Не се иска много акъл, за да разбереш, че паркирайки като кашпа - пречиш.

Коментар

Забранено е в района на кръстовища, в близост до входове/изходи на сгради и паркинги.
                            В случая на такъв паркинг с означени места за паркиране, е забранено извън означените места.
                            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X