Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЗК "Олимпик" фалира

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: ЗК "Олимпик" фалира

Започвам да се съмнявам, че си шофьор. Каско се купува за: кражба, щети от виновно поведение върху собственото МПС, паркинг щети, спокойствие при завеждането на щети по ГО и природни бедствия.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Крадците нямат ГО.
      Градушките също.
      И разни други стихиЙ - тоже.
      Колегите ходят с каското да им оправят тенекиите. Нали тоя дето го е ударил има ГО.
      И един не съм чул ГО да му е оправила колата. Може би при някакви големи поразии да си струва да се мъкнеш по съдилища, ама за малки ремонти никой не се занимава с ГО. Ако ГО работеше - каското щеше да покрива само кражба и градушка, за доста по-малко пари (премия ли както там се казваше).
      Започвам да се съмнявам, че си шофьор. Каско се купува за: кражба, щети от виновно поведение върху собственото МПС, паркинг щети, спокойствие при завеждането на щети по ГО и природни бедствия.
      Съмнявай се, няма лошо. Правил съм си и каско на 2 пъти, и го отчетох като безсмислено.
      Туй болднатото е много яко. Такса спокойствие
      Ако водач без "Гражданска отговорност" бъде хванат от пътната полиция на пътя, му се отнема временно книжката, докато представи валидна полица. До сключване на застраховка се спира от движение и колата.

За липсата на "Гражданска отговорност" е предвидена и глоба - 250 лв. за физическо лице и 2000 лв. за юридическо лице или за едноличен търговец.
      Значи мъкна една торба документи, отишъл съм на вилата да се откъсна от простотията, и понеже не гледам ТВ и оставам без книжка и кола. Понеже някой си врътнал далавера, виновен излизам аз.
      Монополистът не прощава!
      Последно редактирано от Ivan Terziev; 16-08-18, 14:13.

Коментар

Неимоверно по-гладко вървят нещата, когато заведеш щета по Каско, но имаш протокол за ПТП с вина на някой друг с ГО. Ликвидацията бързо признава всичко и те праща по направление за оправяне, било то официален или доверен сервиз или доста срочно ти изплаща пари, ако си по оценка.

Иии читавите застрахователи те броят при такава ситуация за клиент без щета, с всички произтичащи от това блага.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
          Колегите ходят с каското да им оправят тенекиите. Нали тоя дето го е ударил има ГО.
          И един не съм чул ГО да му е оправила колата...
          При каското условията си ги избрал ти ("доверен сервиз", който също избираш от списък, "експертна оценка", "по фактури") може да ти дадат и заместващ автомобил, докато поправят твоя, а при ГО зависиш изцяло от чуждия (на виновника за ПТП-то) застраховател и неговите условия. Ако не ти изнася - съдѝ го. Действително е по-удобно, както казва Бокомо, и по-спокойно да се разправяш с твоя застраховател по каското, отколкото с чуждия по чуждата ГО.
          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Имаш един навик да ми приписваш каквото не съм казвал, според твоето си тълкуване. ....
            Я да видим според твоето тълкуване как следва да се разбира тази глупост:

... ГО не покрива тия неща. На практика не съм видял ГО да плати нещо различно от медицински сакатлък. Ако ги покриваше нямаше да купуват каско.
            Каско се купува за покриване на рискове като: кражба, щети от природни бедствия, пожар, вандалски прояви, самопричинени щети, и т.н., при които ГО не играе.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

При каското условията си ги избрал ти ("доверен сервиз", който също избираш от списък, "експертна оценка", "по фактури") може да ти дадат и заместващ автомобил, докато поправят твоя, а при ГО зависиш изцяло от чуждия (на виновника за ПТП-то) застраховател и неговите условия. Ако не ти изнася - съдѝ го. Действително е по-удобно, както казва Бокомо, и по-спокойно да се разправяш с твоя застраховател по каското, отколкото с чуждия по чуждата ГО.
              Тъй де, хората не са тъпи да кихат по хилка допълнително, няма спор, че е по-удобно с каско. Просто защото на теория ГО е едно, на практика е друго. На хората не им се търчи по съдилища, а все си мисля, че ГО би трябвало да върви гладко като каското. Ама нямат сметка. Обикновено каското се прави в същата застр. компания. Да не са луди да пропуснат едни тлъсти суми?

https://www.dnevnik.bg/biznes/2018/0...mments-wrapper
              Коментарите долу са много яки. Пилат Бойко

Коментар

Терзиев, ташак си правиш, нали.

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                  Терзиев, ташак си правиш, нали.
                  Напълно съм сериозен. Теб да не би да те кефи да плащаш зелена карта, без да я ползваш? Бая оскъпява застраховката, въвели са закон за някакви грамадни обезщетения по чужбинско, и ти го плащаш.
                  Виж коментарите под горния линк, правят едни груби сметки за далавери за стотици милиони. КТБ втора серия, пък аз да съм си подбирал застрахователя според Боко. И тия ще си станат мулти милионери, пък за нас глобите че сме имали лош късмет.

Коментар

Тая фирма "Олимпик" на #КОЙ e?
                    Всъщност работела САМО на българския пазар Явно чрез "клон на чуждестранен застраховател":
                    1. По-лесно се взима лиценз за застрахователна дейност у нас;
                    2. Винаги можеш да пуснеш кепенци и да завлечеш бенефициенти по застраховки;
                    3. ...
                    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Терзиев, ако Майкрософт фалира, а ти си платил доживотна поддръжка на техен продукт, пак ли Бойко ше е виновен и ще му викаш ли пак КТБ 2?

Коментар

... на теория ГО е едно, на практика е друго.
                        Я бре.

Като се изключи сегашната случка с Олимпик (в нашия семеен казус никакво каско нямаше да помогне защото човекът беше много по-счупен от колата), ГО винаги ми е вършила работа. Разправията с "чуждия застраховател" е в пъти по-малко от нормална разправия с държавната администрация примерно. Включително когато ни удари кола с чужда регистрация и чужд застраховател.

Представяш, оглеждат, плащат, даваш на ремонт и парите стигат. Максимум половин ден загубен, още половин покрай даването на сервиз и вземането оттам.

Коментар

Терзиев, може и бан да си докарам, ама ти и Боко сте на един акъл.

Коментар

Тая фирма "Олимпик" на #КОЙ e?
                            Стигнахме и до тоя въпрос.

Аналогията с кипърската банкова криза лекинко се натрапва - вероятно благодарение на същите люде със същите пари при аналогична "международна обстановка" (т.е. санкции).

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов Преглед на мнение
                            Терзиев, ако Майкрософт фалира, а ти сицплатил доживотна поддръжка на техен продук, пак ли Бойко ше е виновен и ще му викаш ли пак КТБ 2?
                            Ако Майкрософт фалира, КТБ и Олимпик ще ни се видят песен.

И да, пак Бойко ще е виновен. В краен случай - Курнелия.

Коментар

Един колега изгоре и той, ходил при брокер за нова полица, та оня му казал "достоверната причина" за фалита на Олимпик. Тежка катастрофа в Австрия с 2ма починали и един тежко ранен, и присъдено обезщетение от 3 млн Евро. Най вероятно е ЕЖК, ама да го споделя, нали съм си клюкарка.
                              Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                                Може и бан да си докарам, ама ти и Боко сте на един акъл.
                                Аз ли? Ще го приема като кръвна обида и само с бан няма да се разминеш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X