Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЗК "Олимпик" фалира

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: ЗК "Олимпик" фалира

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Тая фирма "Олимпик" на #КОЙ e? ...
    Днешен коментар на Атанас Атанасов

А бе, наглец!
    Ти /държавата/ си въвел ЗАДЪЛЖИТЕЛНА застраховка "Гражданска отговорност". Който кара без застраховка го грози репресия от Органите. Пуснал си на пазара определени компании със законовото съдействие на държавата да събират пари за определени рискове. Народа изпълнявайки закона си плаща. И сега им казваш платете пак! При условие, че всички в държавата са знаели, че компанията е регистрирана в Кипър, но скритите собственици са хората на Бул инс! Което още повече означава, че измамата е известна на служби, КФН, М–во на финансите и т.н. И... тишина. ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
      Един колега изгоре и той, ходил при брокер за нова полица, та оня му казал "достоверната причина" за фалита на Олимпик. Тежка катастрофа в Австрия с 2ма починали и един тежко ранен, и присъдено обезщетение от 3 млн Евро. Най вероятно е ЕЖК, ама да го споделя, нали съм си клюкарка.
      270 хиляди полици по около 100 лева всяка (останалото да речем са присъщи разходи) - мащабът е близък ама чак пък толкоз...

Достоверната причина е че на някого резервите на ЗК спешно са му потрябвали за друго.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        ...
        Ако Майкрософт фалира, КТБ и Олимпик ще ни се видят песен.
        ...
        И поради каква причина? Най-много да ви наспират облаците, ама другото си бачка. Оня ден инсталирах WinXP и представи си, работи!

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
        Терзиев, може и бан да си докарам, ама ти и Боко сте на един акъл.
        Няма как да сме на един акъл. Нито съм икономист да анализирам заст. дружества, нито имам това инфо, дори да бях.

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Я бре.

Като се изключи сегашната случка с Олимпик (в нашия семеен казус никакво каско нямаше да помогне защото човекът беше много по-счупен от колата), ГО винаги ми е вършила работа. Разправията с "чуждия застраховател" е в пъти по-малко от нормална разправия с държавната администрация примерно. Включително когато ни удари кола с чужда регистрация и чужд застраховател.

Представяш, оглеждат, плащат, даваш на ремонт и парите стигат. Максимум половин ден загубен, още половин покрай даването на сервиз и вземането оттам.
        Не знам, може в различни държави да живеем, бравос. Моите наблюдения са други.

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов Преглед на мнение
        Терзиев, ако Майкрософт фалира, а ти си платил доживотна поддръжка на техен продукт, пак ли Бойко ше е виновен и ще му викаш ли пак КТБ 2?
        Аз НЕ съм дал доброволно и една стинка на М$. Няма кого да обвинявам. Иначе пак ми ги прибират М$ с хилядите, защото сумите за лицензи в държ. администрация са едни от най-мръсните тайни, от 20 години насам.

Коментар

А бе, гледам какво пише в Кодекса за застраховането ...

Гарантирани от Обезпечителния фонд вземания към застраховател в несъстоятелност

Чл. 565. (1) При условията на този кодекс се гарантират вземанията на лицата по чл. 564, ал. 1 при несъстоятелност на:
          1. застраховател със седалище в Република България;
          2. клон на застраховател от трета държава, регистриран в Република България само за извършваната чрез клона дейност в страната.
          ...
          Тези що се правят на ударени и пращат хората да се оправят с кипърския гаранционен фонд?!?
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Не разбирам от закони но според мен след като има лиценз за България, би трябвало това горе да е вярно. В крайна сметка разбра ли се мойте пари за гаранционен фонд като клиент къде са отишли...
            0-

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              А бе, гледам какво пише в Кодекса за застраховането ...

Тези що се правят на ударени и пращат хората да се оправят с кипърския гаранционен фонд?!?
              Щот се указва, че под трета държава се има в предвид такава извън ЕС.

Коментар

Днес си направих две нови застраховки,да съм си спокоен и изряден.
                Брокерката ми подаде и документи Олимпик да си ми върнат парите,
                ама то като да чакам от ку@ва запис.
                .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                Киа спортаж2000тди 98г
                Ауди А3 1.9ТДИ
                Каравана Аdria 390Q

Коментар

И тъй,"Още 200 милиона приходи в държавата от новите полици".Е току що го изплякаха в новините.Кос,кос и две яки пике.Айде плащай народеее,да ти е спокойно ,докано не изгориш пак в нова афера,дето пак някои свиняр проспал контрола.БГ Сомалия с претенции за Евросила ,за държавноста става въпрос !Пълен цирк!
                  Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Няма как да е друго...
                    HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

Първоначално публикуван от dimkaraganchev Преглед на мнение
                      Няма как да е друго...
                      Освен ако е дим в очите заради нещо, което трябва да очакваме, или се е случило, без да знаем още...

Нещото, си мисля, няма да е добро...

Коментар

Ами то напоследък какво ли не се случи...падна ТР, държавата иска да прави централен бекъп на всички архиви (поръчката сигурно е отредена за поредната маникюристка, млад меринджей с фирма на една седмица и 2 лева капитал или направо някоя птицеферма), а МВР иска да прави "Дворец на паспорта"-около половин милиард лева в сграда и оборудване. Дори сграда си били харесали.
                        Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                          И тъй,"Още 200 милиона приходи в държавата от новите полици".Е току що го изплякаха в новините.Кос,кос и две яки пике.Айде плащай народеее,да ти е спокойно ,докано не изгориш пак в нова афера,дето пак някои свиняр проспал контрола.БГ Сомалия с претенции за Евросила ,за държавноста става въпрос !Пълен цирк!
                          Еее, 200 милиона. Хайде да са 50 милиона. Не че е малко.

Коментар

Кой и как ги сметна тия милиони? Данък застрахователна премия е 2%...Това е, което взима държавата. Премиите си отиват в застрахователите, 10 лева в Гаранционен фонд...
                            Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
                              Кой и как ги сметна тия милиони? Данък застрахователна премия е 2%...Това е, което взима държавата. Премиите си отиват в застрахователите, 10 лева в Гаранционен фонд...
                              Да, 50млн ще е целият оборот по предписване на полиците.
                              В държавата няма нищо особено да отиде, застрахователите ще си разделят примерно 10 млн печалба за 1 година.
                              Нищо особено.

Коментар

270 000 застараховки, да приемем средно по 3 месеца оставащи на всяка(кой на вноски, кой с изтичаща ГО) по 100лв.(за 3-те) месеца прави 27 000 000лв.. Проблема е, че има и още хиляди с неизплатени щети събрани с месеци което прави вероятно още толкова като пари.
                                Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                                Телефон - в профила!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X