Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някакъв чалъм за "Зелена зона"?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• drukman коментира
    Днес, 18:07
    Гагич, само на малки селски пристани е безплатно. Иначе е далеч по-скъпо от синя зона. Питай у суратя.
    тЕрикатите масово "докуват" в Гърция. А регистрират яхтите в Полша, за да са под евроГейски флаг, все паГ.
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

• Знам къде живее Вальо, и защо. Той знае къде живея аз. Някъде около Панчарево, но по лична карта пише Бистрица. И така мноооо.. го години.
      Детето учеше в "селската" детска градина после в "селското" училище, после у "градо" ... а сега е студент 3-та година.
      Дедото и бабата и те на ... мястото на което допреди няколко години нямахме адрес!
      Няма улица, няма номер. Всики бяхме на некаква околия с номер 99.
      Е ... живи сме!
      На 20 минути без трафик сме от центъра, ама ... никой не ходи там. Околовръстното го минавам САМО по принуда. Всичко друго си има.
      Та ... опртавданията са за ОПРАВДАВАЩИТЕ се.
      Проблема е, че вече може да си поръчаш пица .... и да ти я донесат!
      И мислим по въпроса, дори има и някаква алтернатива.
      А лодката ми (орехова черупка) е с Елада регистрация, ако се сетиш защо, имаш трипъл малц.
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

• Тропчо
        Тропчо коментира
        Редактиране на коментар
        Да си шпориш лятос по гръчко?

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Даже по бързо от колкото в София идва пицата щото няма трафик . Това лято поне 3 пъти поръчвахме баш в Панчарево на ул. Ловджийска . Един приятел там има наследствена къща която доста години е била почти изоставена и му карах камиона горе да чисти двора и къщата та ми се налагаше да седя почти по цял ден .

• Сбрали сте се тука отряд мельонери-яхтаджии. "Ситият на гладния не вярва" © "Който е ял дървото, сал той знае какво е на вкус"

Коментар

• Тропчо
        Тропчо коментира
        Редактиране на коментар
        Горкия, ти.

• След толкова много философия, как не се намери поне един, който да обясни защо когато дойде време "да се завърнеш в БАЩИНАТА къща, когато джибрите в ракия се превръщат", паркингите по улиците опустяват?
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

• Тропчо
        Тропчо коментира
        Редактиране на коментар
        Именно.

• Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        Отдавна, уви, не опустяват. Годините текат, поколения измират. Имаме купища селяни по манталитет и бит, но тип "дърво без корен" ® Дедà им е бил бачкер в "Кремиковци", баща им ватман, те - квот доде (не секи мой се урéди у кварталнийо "Лидъл", требе да се пАтува ката ден). Дедовата (оти бащината е панеляка) къща отдавна мангалите са я размъкнàли, наследствените ниви са пОрдадени за да се купи БеНВето Та само ако дръпнат бРъз кредит и отпрашат "на Гърция" може да опустее нещо у Перни-Софията. Иначе се гъчкат по молове и хипермаркети, пазаруят. Иди в софийската "Икеа" и ги виж как си ходят на екскурзии там Гледат важно-важно, коментират, критикуват, нищо, разбира се не купуват, после сéдат у "ресторанта" и ядат "шведски" кюфтенца. Ово е стàндарт, ей! Никой нимой ма махна от София!!!

• Според мен, проблемът е малко по- друг и малко по- дълбок. Години наред се оправяме всеки за себе си. В съзнанието ни е вкоренена максимата "моят дом- моята крепост". Отключа ли вратата, видя ли корекомските празни шишета, дето бяха пълни; цветния телевизор, купен с връзки; мокета, дето ни го осигури Надето; секцията, която ми струваше 4 бетоновоза за вилата на Жоро, ама кво пък, да не съм го плащал тоя бетон, той беше държавен... и т.н.
      Дълбоко в себе си смятаме че си живеем добре в собствената си реалност, в собственото си "вкъщи". Това, че газим кал навън, целуваме задници и робуваме на идиоти е цената, която плащаме, за да се приберем в нашия дворец- нашата крепост, да си сипем една ракия, да си пуснем цветния телевизор и да си кажем- Е- Тва е, да го еба!
      Ако предложа на някой от вас две алтернативи:
      1. Мезонет 2 х 120 квадрата с каквото си поискаш вътре- техника, оборудване, плочки по 100 кинта за кв.м., джакузи, сауна и незнамсикво / но разположен в квартал без тротоар, разбити улици, без градски транспорт, казаните се изнасят веднъж на седмица...
      2. Едноспалнен апартамент 76 квадрата, с необходимите неща, но семпло. В квартал с изрядна атмосфера, паркове, широки улици и тротоари, близка детска градина и начално училище...аре да не задълбвам, стана ясно.
      Та-а-а-а, Бате ви Ганчо, все още предпочита мезонета. Той си е негов, а инфраструктурата е, някакси, НЕнегова, понеже е обща. Дотук ни доведе оная мантра, че всичко е общо и няма мое- твое.
      Докато не пречупим това мислене, няма да имаме удобна градска среда, всеки ще се спасява, както може, без да мисли за околните, а най- често и за тяхна сметка.
      Много често, това мислене се среща и на пътя. 'Бал съм ги и нещастните спреляци, аз ше си карам с двеста и никой не мое ми каже нищо.
      Може да изглеждат съвсем различни неща, но коренът им е един.

П.П. А тръгнем ли да печем ракия, другите проблеми избледняват.
      Последно редактирано от Тропчо; 26-11-25, 21:31. Причина: Вдъхновено от Трапера.
      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

• sonda
        sonda коментира
        Редактиране на коментар
        Да, прав си Венци. Марко Семов, лека му пръст, казваше- " манталитета ни български ще ни види сметката"...И така и става.

• trapper коментира
      Днес, 20:50
      Май не знаеш какво точно значи това казване.
      Нарочно го копирам тук, щото може и да не го прочетеш като коментар на мой пост.

И какво точно значи?

Коментар

• Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        Сбрали сте се тука отряд мельонери-яхтаджии. "Ситият на гладния не вярва" © "Който е ял дървото, сал той знае какво е на вкус"
        Бат Гагич, оти думаш за пАре бре? Говоря ти за ситуация при равни други условия. Т.е. ако имаш апартамент в центъра на стойност да кажем между 300-400 К евра, какъв ти е проблема да го продадеш и за тея пари да си купиш имот с къща в София-област?

До сега не познавам човек, който да се е махнал от София и да съжалява. София- 1 път в годината, в неделя при хубаво време, да си припомня младежките години, да видя копторите и хаоса и да затвърдя мненето си, че решението да се махна от тая гняс е било правилно.
        Последно редактирано от Urko; 26-11-25, 22:08.
        Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• Bogoljub Gagic
          Bogoljub Gagic коментира
          Редактиране на коментар
          Транспортни неуредици на първо място. Просто трябва завинаги да забравиш за София. Което не става, ако трябва да ходиш на работа там.

• drukman
          drukman коментира
          Редактиране на коментар
          Вярно. Работа има само в София. Никъде другаде.

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          И защо заради група педали да си продавам бащинията ? Все си мисля че ще е по лесно тях да ги изхвърлим .

• Гагич, много са ме питали защо колата ми е с пловдивска регистрация като съм софиянец по паспорт.
        Жал ми е за тия които дават мило и драго за софийски номер.

ПП каква ти е 7 цифра от ЕГН-то, ако не е тайна.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

• Bogoljub Gagic
          Bogoljub Gagic коментира
          Редактиране на коментар
          Шестица, розумеется
          Тия работи още по ТЗВ се знаеха. И ако е седмица, то не е защото шестиците са изчерпани, а щото човекът е "от селата" - Симеоново, Бистрица, Казичене

• Гы-гы? Присетиха се нящу:

„Колоезденето е бавната смърт на планетата.“

Френски банкер накара икономистите да се замислят, когато заяви:
        Велосипедистите са бедствие за икономиката на всяка страна:
        Те не купуват коли и не вземат кредити, за да си купят такава.
        Не плащат за застрахователни полици.
        Не купуват гориво - не плащат акцизи и ДДС, не плащат и за необходимата поддръжка и ремонт на автомобил.
        Не използват платен паркинг!
        Не причиняват тежки ПТП.
        Не се нуждаят от множество магистрали.
        На всичкото отгоре не затлъстяват.
        Здравите хора не са нито необходими, нито полезни за икономиката - те не купуват лекарства, не ходят в болници или на лекар, не допринасят с нищо за БВП на страната.

Коментар

• Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          Гы-гы? Присетиха се нящу:

„Колоезденето е бавната смърт на планетата.“

Френски банкер накара икономистите да се замислят, когато заяви:
          Велосипедистите са бедствие за икономиката на всяка страна:
          Те не купуват коли и не вземат кредити, за да си купят такава.
          Не плащат за застрахователни полици.
          Не купуват гориво - не плащат акцизи и ДДС, не плащат и за необходимата поддръжка и ремонт на автомобил.
          Не използват платен паркинг!
          Не причиняват тежки ПТП.
          Не се нуждаят от множество магистрали.
          На всичкото отгоре не затлъстяват.
          Здравите хора не са нито необходими, нито полезни за икономиката - те не купуват лекарства, не ходят в болници или на лекар, не допринасят с нищо за БВП на страната.
          Нимой са пуаши:
          1. Да си виждал наскоро колко струва ново колело? Старите ще ги забранят като опасни за движението (спирачки и т.н.)
          2. Не плащат в България застраховки. В UK и Швеция плащат.
          3. Ще се въведат винетки за ползване на велоалеите. И екстра такси за ползване на обществен транспорт.
          4. По цяла Европа има платени паркинги. А извън тях крадат яко.
          5. Ти ще кажеш за тежките ПТП-та. Погледни какво става в Холандия.
          6. Нуждаят се от многое множество велоалеи, велолифтове и веломостове/велотунели
          7. Но пък боледуват от сърце, ревматизъм и белодробни заболявания.

Коментар

• Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            Опитвам се да разуча "афганското ходене" ® ама много скучен тоя лектор, няколко пъти го прекъсвам и още не съм го догледал: https://www.google.com/search?q=la+m...KZFQF6jrI,st:0

• ezhko
            ezhko коментира
            Редактиране на коментар
            Що не пробваш с творческа командировка в Хиндукуш?

• Ха да е честито на всички засегнати . https://dariknews.bg/regioni/sofiia/...licata-2438305
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            Виж когато Шиши сезира съда, как се произнася в рамките на 24 часа Ако жалбата беше от другиго, едно две години щеше да я разглеждат, междувременно СОС щеше да е приел нова наредба с още по-обхватни зони и тройно по-високи цени.

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Злите езици казват че шиши има неограничена власт в съдебната система . Това е едно от малкото полезни проявления на това . В момента им стигат протестите за бюджета и ще направят всичко възможно да няма в момента протести и за друго . Което е добре за нас . Това за някаква жълта зона в Банкя няма как да мине . Там тартор е Бойко .
            Последно редактирано от sek.1; Вчера, 21:53.

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X