Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Криминализиране на превъртането километража .

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Криминализиране на превъртането километража .

Че е относително, относително. И при нас има служебни коли на под 100 000 в много по-лошо състояние от такси на над 400 000 същата марка. Има 2 еднакви Рено Канго, купувани по едни и също време, едното е на над 300 000, другото на под 100 000 познайте кое е по-запазено - това на над 300 000 защото се кара основно при командировки а другото е за общо ползване. Двете си Мазди като ги купувах бях гледал по 3-4 от същия модел на от 115 000 до 170 000 и накрая си купих и в двата случая много по-запазени от тези дето гледах на 189 000 и 181 000, като за тази на 189 000 съм сигурен на 99%, че са реални, а за втората(от подписа) вярвам, че може да са реални тъй като е доста запазена и ако беше връщана предполагам, че щяха да я върнат на 140-150 000 предвид състоянието и и състоянието на тези по автокъщите дето са на по "150 000"
    Последно редактирано от Иван Жоров; 21-08-16, 00:36.
    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
    Телефон - в профила!

Коментар

Туй с километрите на таблото е последното дето се гледа.
      КАТАСТРОФИТЕ не се случват те се предизвикват.
      УАЗ 31514 тел.0888842669/0878842669

Коментар

Първоначално публикуван от Jivko Преглед на мнение
        Ела да ти покажа служебна Дачия на 43 000 , и после ще говорим за познаване на километри по белези
        Ела да ти покажа личния Кашкай... Взех го на 3г и месец, и на около 25х.км. Абсолютно реални - на приятел-колега, който е пенсионер и с него ходихме да я избираме от магазина..
        Като стана на 30х.км волана почна да се лющи (и още се лющи - смятам да го облека), а шофьорския колан преряза пластмасата на колонката.... А и самия колан започна да се износва (нишки да се виждат в частта, която допира пластмасата)..
        Общо взето с няколко такива дребни 'фактора' започна да прилича на доста експлоатиран автомобил.... Да, пластмасата я смених с нов модел (струваше около 300лв мамка им) и сега всичко е ОК - колата безпроблемно 'навъртя' още някой километър и сега достига заветните 7г/55х.км
        Общо взето - не се различава сериозно от служебното ни Добло, което достига 120х.км/6г.
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Трябваше да снимам Пежото ми в Софийска вода, като го издавах преди 8-9 години . На 3 години, 35К км., волана почна да се бели още на 15, там някъде взе да препушва при студен старт под 15-на градуса, външен вид на "геранска кофа". Ма пък горше 5,3 в София, натоварено и с лош шофьор.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

Като чета и виждам , че повечето мнения по темата съвпадат с моето.
            Корекцията на пробега в километража , спрямо състоянието и външния вид е , като силиконовите цици.С нищо не подобряват екземпляра , но все пак , по- друго си е ...
            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
              Като чета и виждам , че повечето мнения по темата съвпадат с моето.
              Корекцията на пробега в километража , спрямо състоянието и външния вид е , като силиконовите цици.С нищо не подобряват екземпляра , но все пак , по- друго си е ...
              Ма радват окото на мераклията !

... аре и от мене
              ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Всички горни мнения потвърждават, че ако продаваш коли трябва да ги връщаш! Явно предпочитате да ви лъжат, защото сте много тарикати.
                Кво пречи да има такъв закон, пък нека да е трудно да се доказват нарушенията!
                Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Колеги ,все пак в голямат си част сте хора по малко или повече разцбиращи от автомобили. Погледнете от гледната точка на пълните лаици .

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                    Всички горни мнения потвърждават, че ако продаваш коли трябва да ги връщаш! Явно предпочитате да ви лъжат, защото сте много тарикати...
                    Ааа, един познат 'нави' още километража, защото никой не му вярваше на километрите То и аз се чудя на Кашкая като му дойде времето за продажба дали някой ще повярва на километрите му
                    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Джипa ми е нa 290 000 бензинкa,нa дъщеря ми взех Поло бензин нa 250 000 ,кaто излязло от мaгaзинa ,aз си ги избирaх ,гледaх си моторите .И двaтa ,дa чукнa нa дървенa крaтунa ,нямaт никaкви зaбележки и признaци зa сериозно износвaне ,поне кaквото се кaсaе ,кaто рaзход нa мaсло и вървене и нa двете,дa чукнa пaк нa дърво.Джипa го сцепвaм.от.кaрaне ,мaлкaтa мaшинa дъщерятa също я търкaля прилично зa млaд шофьор.Имa много по-нови модели МПСтa дето при подобни километри сa пълен дреп и кaто мотори и кaто общо състояние въобще,тa си е до товa кaк е подържaнa колaтa ,a не е толковa до километри.
                      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Re: Криминализиране на превъртането километража .

Превъртането на километража е измама. Не всички разбират от коли. Превъртян километраж + добавки в маслото и като го смениш става филм. За мен това е престъпление и трябва да има наказателна отговорност. Има чипове които са неизтриваеми друг е въпроса, че могат да бъдат подменени, но ако е супер скъпо няма да си заслужава.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                          ... Най добрия вариант на човек който не разбира е да си плати един преглед в доверен на него сервиз . Гарантирано ще му спести десетки пъти повече пари от парите за прегледа ....
                          Ше му разберат дедовия в сервиза за състоянието и връзката с километрите !
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Eдин от лесните начини да се провери пробегът на кола е като се прочетат грешките в компа. При търсене на по-нова кола, имах няколко случая, при които ЛР Диско 3 и РР Спорт, обявени на под 200К км, имаха записани грешки на двойно по-голям пробег.
                            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Нямa ремонтнa добaвкa ,която дa излъже опитно ухо и поглед върху нещaтa,говоря зa ремонтни ,не профилaктични,aз слaгaм нa моите коли и нa трaнсмисиите профилaктични,но товa е друго,студен стaрт,нaгaри,кондензи .Ремонтните зaтягaт моторa кaто компресия,рaзход нa мaсло ,но си рaботи рaздрънкaно в рaботния темперaтурен режим,зa товa колa се кaрa ,зa дa зaгрее и тогaвa се прослушвa нa място,мaхaт се кaпaчки мaсло,aнтифриз,гледa се.Мотор с добaвкa мирише специфично,мa трябвa нюх и опит.Нa мой дизел съм слaгaл рускaтa "Ресурс",военнa рaзрaботкa,зaпълвa с керaмикa нaдрaни цилиндри до 0,5 от мм.,моторa не пaлеше сaм нa топло време,след 300км.,зaпочнa дa пaли сaм и до един декември го кaрaх тaкa.При отвaрянето нa в първи цилиндър имaше сaмо мaслен сегмент .По принцип и с добaвки моторите не рaботят добре,и се личи.Пипaнето нa километри е aбсолютно безмислено според мен,но съм съглaсен ,че трябвa дa влезне в грaфaтa нa престъплениятa ,щото си е измaмa ,a зa измaмaтa си имa нaкaзaние !
                              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X