Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Криминализиране на превъртането километража .

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Криминализиране на превъртането километража .

Имаше наскоро някъде статия за определяне на що годе реалните километри на автомобил... Та там имаше интервю с професионалист...
    Общо взето мнението му бе - всичко може да се скрие, зависи какъв професионалист го прави... Просто проверява на доста от автомобилните компютри къде какво е записано... С надеждата 'превъртащия' да е забравил някъде някоя стойност...
    Ако 'превъртащия' е добър професионалист, остават само косвените признаци (забравени документи, или статистика и т.н.)....
    Според мен е по-добре да направят регистър, в който да се пази историята от обявените километри на техническия преглед (нали ги правят от 2-3 години)...
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

За мен лично най реалното е моментното състояние на колата а не това което показва километража . Ако човек не разбира от автомобили това е най неверния признак за моментното състояние . Най добрия вариант на човек който не разбира е да си плати един преглед в доверен на него сервиз . Гарантирано ще му спести десетки пъти повече пари от парите за прегледа .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Едно и също ли е да купиш кола на 40 хиляди км. , и такава на 400 хиляди . Приемаме че двете МПС са с една година на производство . Разликата е в посочените километри . При тези обстоятелства , цената може да е до четири пъти по висока .

Коментар

Човек който поне малко разбира от автомобили от пръв поглед ще види разликата в два еднакви автомобила на 40 и 400 000 километра .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            Човек който поне малко разбира от автомобили от пръв поглед ще види разликата в два еднакви автомобила на 40 и 400 000 километра .
            Преди дванадесет години ми нахулиха "бартер" вместо пари една "Вектра", модел 1997 г. на 270 000 км., купувана от "Булвария" и карана само от първия собственик, който всъщност ми я пробута. Първото, което ме подразни, беше "таксиджийски тип" дебел гумен калъф на волана, едвам го разкарах, с рязане, второто беше протрит "кожен" ръкав (или както там се казва, маншон ли е?) на лоста за скоростите, отдолу прозираше плат, та си купих от някаква бензиностанция "универсален" маншон за лост на скоростите, имитация на кожа и той, ама нов и си го смених сам. Давам по някое време колата да й сменят масло, антифриз и т.н. на един майстор-познавач и онзи хаФторитетно ми дръпва следното слово: "Гагич, мноу са те прийбали с тая кола, да знайш! Тя колата си е кола, ама не е на 270 000 км., ми сигурно е на милион двеста и седемдесет хиляди! Толко й се е бил изтъркАл воланът, та чак нов са турили - глей тоа колко е запазен! Ни мой да е таков ако колата е на 270 000 км.! Ти се молИ да не е имВало нещо як удар, та да е бил покривен или потрОшен воланът - престаЙш ли си ?! Та затВа да са го смЕнили?! Ама не, споко, нема следи от таков удар - просто мноу е бил износен воланът. Глей тука, на - и маншона на лоста за скоростите са го смЕнили! Туй за таквиз балъци като тебе, щото таквиз кат` мен ни мож излъгА!
            В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Ела да ти покажа служебна Дачия на 43 000 , и после ще говорим за познаване на километри по белези
              088455338две
              "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
              Джамбазов 2010г..

Коментар

Първоначално публикуван от Jivko Преглед на мнение
                Ела да ти покажа служебна Дачия на 43 000 , и после ще говорим за познаване на километри по белези
                Ся ще ти бъде отговорено, че "Дачиите" са с евтин некачествен интИриор и бързо се захабяват отвътре.
                В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

И за по малко можеш да разсипеш къде къде по качествени от дачията коли . На времето един мой приятел който и сега е търговец на Горубляне купи от търг на МВР 3 БМВта . Едно пета серия и две тройки . И трите бяха под 100 000 километра дошли нови някога . През живота си не бях виждал по съсипани коли от тези . Не знам къде са карани ама за няма и 100 000 им бяха извадили душата и като мотори и като окачване а определено не е лесно да съсипеш стария шестак на БМВ .

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                    ...Туй за таквиз балъци като тебе, щото таквиз кат` мен ни мож излъгА!
                    Най- лесно се ловят тарикати, стига да ползваш правилната стръв

П.С. По темата: в Германия веднъж е криминализирана продажбата на МПС с превъртан километраж ( § 263 StGB ) и втори път самото превъртане на километража, както и притежанието на софтуер за превъртане (§ 22b StVG) По това, че по оптимистични данни поне една трета от колите на пазара са превъртани може обаче да се съди, че доказването на тая история е тегава работа...
                    And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение
                      Най- лесно се ловят тарикати, стига да ползваш правилната стръв

П.С. По темата: в Германия веднъж е криминализирана продажбата на МПС с превъртан километраж ( § 263 StGB ) и втори път самото превъртане на километража, както и притежанието на софтуер за превъртане (§ 22b StVG) По това, че по оптимистични данни поне една трета от колите на пазара са превъртани може обаче да се съди, че доказването на тая история е тегава работа...
                      До колкото съм чувал тая работа в Германия ставала като прескочиш на един километър през границата в Полша Там би трябвало да става само ако колата излиза извън Германия щото километрите се пишат на много места и ако я продадеш с превъртян километраж на германец в Германия със сигурност ще си го отнесеш .

Коментар

С тaя темa се отвaря новa глaвa в психо-трилър фaнтaстикaтa или новa глaвa в теория нa вероятностите!
                        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Вместо да хабят енергия за "поза" закони да насочат енергията за закони повишаващи стандарта на българина .Иначе лошо няма и смисъл има да го криминализират , но какво от това в близък план.

Коментар

Преди почти година си купих едно Легаси, почти на сляпо. Беше на 129к. по километраж и изобщо не ми се вярваше да са реални, възстановен волан, липса на копчета тук-там,смяна на задните лагер-главини и доста корозирали елементи по долната част -е не съм бил прав, скоро отворих мотора и той си е в почти заводско състояние- дори личат на маховика и притисктелният диск следите от струговане.
                            В този ред на мисли, как се доказва реален пробег?

Sent from my D5803 using Tapatalk

Коментар

Първоначално публикуван от монио Преглед на мнение
                              ...насочат енергията за закони повишаващи стандарта на българина.
                              И да върнат "Мелодия на годината", ако може.

П.С. Сефте чувам че стандарта ми на живот могат да го повишат със закон.
                              Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Стандартът, че не могат да ти го повишат със закон - не могат. Ма нищо не им пречи да драснат един...
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X