Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отписване на МПС от общината след продажба?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Отписване на МПС от общината след продажба?

Вчера минах по пътеката - закупих си джипка. При регистрирането и в общината, ако не си женен не е необходимо да ходиш, данните идват направо от КАТ и ти се зачеслява на името. Ако си женен отиваш в общината да подадеш декларация в която вписваш и съпругата като съсобственик, тъй като данъка се дели на двамата по равно. Не носиш никакви документи, тъй като всичко идва от КАТ, като информация. За отписването - най-добре в общината с договора за покупко-продажба, декларация, за отписване и това е всичко, 5-10 минути. Чиста работа.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
      Божич, Евгени ти е написал - вземаш договорите, навярно ще трябва да попълниш още по едно заявление за отписване и в Местни данъци и такси...
      Ако си подавал заявление (а по това време се подаваше), тогава някъде имаш входящия му номер...
      ОБАЧЕ - според мен само ги виждаш в справката, а вече не се водят на теб...
      Иначе отдавна да си изпищял заради неплатени данъци (че и лихви)
      Т.е. - не се изискват някакви действия от твоя страна...
      Има вариант да го подведеш лошо! До миналата година ми се водеше кола,която бях регистрирал 1996г. Продадена отдавна,но с пълномощно.След това не съм ходил до общината.Никой не ми е пращал нищо(писма,покани и т.н),но задълженията са си вървели. Няма основание да му ги отписват,при условие че не е предприел нищо!
      088пет722пет99
      http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
        ... Никой не ми е пращал нищо(писма,покани и т.н),но задълженията са си вървели. Няма основание да му ги отписват,при условие че не е предприел нищо!
        +1

Досега се е случвало от дъжд на вятър (през няколко години) да получим известие за дължими местни данъци за недвижим имот, но не и за МПС. Така че спокойно може да си висят някакви задължения и да се начисляват лихви върху тях, без никой да го уведоми.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от нихорлиев Преглед на мнение
          Вчера минах по пътеката - закупих си джипка. При регистрирането и в общината, ако не си женен не е необходимо да ходиш, данните идват направо от КАТ и ти се зачеслява на името. Ако си женен отиваш в общината да подадеш декларация в която вписваш и съпругата като съсобственик, тъй като данъка се дели на двамата по равно. Не носиш никакви документи, тъй като всичко идва от КАТ, като информация. За отписването - най-добре в общината с договора за покупко-продажба, декларация, за отписване и това е всичко, 5-10 минути. Чиста работа.
          Това на основание какво го искат, ако в талона е вписан един собственик?

Коментар

Има вариант да го подведеш лошо! До миналата година ми се водеше кола,която бях регистрирал 1996г. Продадена отдавна,но с пълномощно.След това не съм ходил до общината.Никой не ми е пращал нищо(писма,покани и т.н),но задълженията са си вървели. Няма основание да му ги отписват,при условие че не е предприел нищо!
            По-горе споменах "договор". Продажба с пълномощно не е много продажба. Не мене пък ми дойде призовка, че Интерпол издирва бивша моя кола за извършено престъпление в Италия. Те вземат справка за собствеността от КАТ, а купувача пропуснал да стигне до там. Ходих с договора в Районното, писах как много добре си спомням, че преди 14 години, в еди-кой-си ден и час, с въпросния купувач положихме подписите и за мен нещата приключиха. Бях малко сърдит на системата и дознателя в частност, че ми губят времето, а би трябвало да има начин да се направи връзката без мое участие. След една седмица ми се обади, за да ми каже, че не е било излишно, защото така намерили купувача, той пък я бил продал на друг, ама забравили да я прехвърлят... и т.н. Т.е., явно няма друг вариант за доказване на покупката..
            edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
              По добре иди и си пази документите!.. Миналата година отивам да оправям данъците и изненада - колата още ми се води! .....
              Потвърждавам,
              а като гледам си им(на чиновниците) масова практика . Който няма листче плаща пак минимум със загубено време
              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
              Суперспам - спама на суперите

Коментар

Имах предвид нещо друго...
                При онлайн справка излизат данъците, които дължиш и за какво ги дължиш (поне във Варна е така)... При мен в списъка висят няколко автомобила, които отдавна не са мои. И срещу тях стои 'дължими данъци - 0лв'....
                Та ако има предвид тази справка, при която на настоящите автомобили има изписан данък, а за бившите - 0лв, не виждам място за притеснение...
                В списъка има автомобили за които лично съм пускал декларация за отписване (и то на гише, а не по пощата)...
                А ако има документ за продажба или брак, дори и след години да стане някаква грешка и да излязат стари задължения, ти винаги можеш да покажеш документа и да ти нулират задължението...

P.S. ето какво имам предвид: партиди 4-7 са от отдавна продадени автомобили. За които лично съм заявил продажбата в данъчното (МДТ) и то преди години (май преди 4-5 за най-старата)... Стоят ми в списъка... Да, там пише какви данъци съм платил миналите години, но за текущата година дължимият данък е 0лв
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:danak.jpg
Прегледи:1
Размер:96.8 КБ
ID:5703974
                Последно редактирано от slowtraveler; 26-02-16, 11:43.
                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

За София излизат само актуалните автомобили и дължимия данък, последно отписвах кола м.11.2014 и я няма.

Коментар

Явно не сме се разбрали! Аз говоря за случай,в който не съм предприел НИЩО след продажбата. Ако Божко ги е отписал,пък му седят,е друго. Но ако не ги е,ще трябва да отиде с договорите и да свърши тази работа. Ако няма договор за продажба,трябва да ги бракува и с документа-в данъчното. Пак ще плати,но няма да е цялата сума.
                    088пет722пет99

Коментар

А при бракуване не искат ли табелите?
                      edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Искат, ама ако ги няма народа пише, че са изчезнали, загубени и т.н.. Доколкото се сещам искаха документ от МВР че номерата са заведени като липсващи..
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Относно автоматичното отписване от данъчното: днес минах през данъчното да регистрирам новозакупен автомобил. Питаха ме кога съм я регистрирал в КАТ защото щяло да стане автоматично, ама така и така съм там, не ми пречело да си подам заявлението и че е добре ако се осланям на автоматичното, да го проверя по-късно. Реших за по-сигурно да си го направя аз и 10 минути по-късно ми дадоха бележка, че съм регистрирал колата за плащане на данъци. Аз пък вече съм параноичен и пазя всичко, така че за мен си е плюс, докато българските институции не докажат, че могат да работят като хората.
                          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Седях и мислих и колкото повече мислих, толкова по-замислен ставах!

Та годините от "продажбата" на тия коли са 17. В кавички е, защото не е продажба, а замяна и то с автокъща Капитолия. Взех от тях една кола и в замяна дадох въпросните две коли. Имам договор с Капитолия на мое име, в който пише за замяната, но няма никакви данни за номера на рами или регистрации - само марката на двете коли. Отгоре на всичко, колите са на името на дъщеря ми и длъжникът е тя. Договорът не е заверен нотариално. Спомням си, едната кола продадоха на софиянец, след месец той направи сериозна катастрофа и каза, че е бракувал колата. Другата я взеха хора от провинцията и нямам никакви данни за тях.
                            Сетих се за някаква давност, след което не дължиш нищо, но формално дългът си се водел.
                            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Има давност,ама от датата на бракуване. Говорим за бракуване,защото това ти е варианта.Аз така направих.Това което го имаш с автокъщата,все едно е нищо.
                              088пет722пет99

Коментар

В такъв случай не можеш ли да попиташ Капитолия - навярно там има някаква документална следа (за последващата продажба)...
                                Давност има, ама трябва да направиш стъпки за документалното изчистване... С последната информация заявяваш, че не са продадени преди манайсе години, а не са подплатени документално...
                                Т.е. май отиваме в една друга тема, дето сме я дъвкали тук - онази с пълномощните и данъците за 'продадени' с пълномощно автомобили...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X