Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой е с предимство?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    От: Кой е с предимство?

    Пресметнал е , че вероятността да го питат , дали е пил е по-голяма от тази да те питат , дали можеш да караш.
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

    Коментар


    • #47
      От: Кой е с предимство?

      Темата ме заинтригува, защото се отнася до нещо, с което не се бях сблъсквал на практика никога в реални условия, освен някога(1992 г.) в тестовете. Ако не ми изневерява паметта, в "онзи" правилник, който адаптираха по "европейски" с неясни текстове, пишеше, че водачите, движещи се по двупосочните платна са с предимство пред тези от еднопосочните. Т.е. би трябвало тези от локалните да са БЕЗ предимство. В конкретния случай това правило се прилага с приоритет пред правилото за дясностоящия. Дори в сборника имаше куп въпроси точно с такива ситуации, но никога не бях виждал нужда от ползването на правилото. Но какво се случи с този текст в новия правилник, май не мога да кажа.

      Ето текста в СТАРИЯ правилник:
      Чл. 80. (1) На кръстовище на път с три или повече платна нерелсовите пътни превозни средства, които се движат в средното двупосочно платно, имат предимство пред движещите се по еднопосочните платна.

      Мисля, че е оставена сериозна дупка в новия правилник, защото тълкуванието в момента за дадената ситуация, без горният текст би следвало да е - право на дясностоящия при съседни ленти, като по този начин се дава предимство на малките улици пред булевардите, което няма никакъв смисъл.
      Последно редактирано от Еmil; 25-11-16, 22:16. Причина: добавяне на извадка

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X