Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен казус с пререгистрация на МПС

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Странен казус с пререгистрация на МПС

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
    И в Надин искат бележка от Кат че е свалена от регистарация за да я приемат.Но в данъчното няма как да я свалят от отчет при условие че има задължения.
    Не мога да си представя физиономията на стария собственик когато разбере че 5 години му се водят данъци на колата.

Да се подобри системата-информация от данъчното(че имаш задължения) към всички държавни институции.Трябва ти бележка за нещо си,няма проблем,ама си изчисти задълженията към държавата.
    Да видиш тогава как ше ревнат "редовните" ,че държавата ги притиска
    Нали с договора за покупко-продажба старият собственик би следвало да отпише автомобила от службата по местни данъци и такси към съответната община.

А, че новият собтвеник не е декларирал е негов проблем - не е проблем на стария собственик.

Коментар

Би трябвало,ама дали го е направил?Щом 5 години "нашка" си кара с стари талони,номера ....

Коментар

Би трябвало,ама дали го е направил?Щом 5 години "нашка" си кара с стари талони,номера ....

Така започва темата

Първоначално публикуван от doni1980 Преглед на мнение
        Здравейте колеги! Имам малко странно питане за пререгистрация. Имам Паджеро което закупих преди около 5 години от София. Регистрационният номер му е СА...... Имам договор за покупко-продажбс а в който пише старият ми адрес в провинцията. Сега вече съм с нов адрес в личната карта, който е в София. Искам да пререгистрирам Паджерото на мое име в кат София. Има ли някакъв проблем, че адреса по договора и по лична карта са различни и къде трябва да направя пререгистрацията, в София или в провинцията както пише в договора? Благодаря предварително!

Коментар

И в Надин искат бележка от Кат че е свалена от регистарация за да я приемат..
          Не си прав - обратното е...
          В КАТ искат бележка от фирма като НАДИН (или декларация, че ще я съхраняваш върху личен имот)...
          Единственото което се иска от теб е да си свалиш номерата, защото в КАТ освен бележката изискват и старите номера (и талоните разбира се)...
          А в конкретния случай колегата ще трябва да плати данъка няколко години назад (да, има давност, но мисля давността бе >=2години - т.е. ще трябва да плати данък поне за две години назад)... Възможно е да наложат глоба...
          Практически процедурата ще е същата както все едно си купил сега автомобила. Само дето може да има глоби и плащания на данък за стари години.....
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Глобите са % от сумата,но опрощение за години назад неплащане няма да има.Това не са глоби или фишове от КАТ
            И в Надин искат бележка,но може и да не е от КАТ,но искат.Не помня точно каква,последно давахме кола преди 5-6г,но пак имаше някаква бумащина.

п.с дали не беше че е свалена от отчет,за да не дойдат на проверка и за колата Надин да нямат никакви докумнети,т.е може да е крадена.Наистина не помня точно.

Коментар

'Опрощение' за данъците има - просто има давност... Глобите са по усмотрение на налагащия ги
              Провери отново наредбите и законите...
              Да, първоначално ще искат да се платят всички задължения (данъци), но ако заведеш дело за задълженията извън давността - би трябвало да спечелиш...

Давал съм автомобили за скрап (последно преди около 4 месеца), така, че що годе съм запознат с процедурата... Никаква сериозна бумащина няма... Има документ (Удостоверение образец 1 по чл.19, ал.1 от Наредбата за излезлите от употреба МПС), издаван от фирмата за скрап, което да послужи за прекратяване регистрацията по чл.18а, ал.2, т.1 от Наредбата I-45/2000 за регистриране, отчет, пускане в движение, спиране от движение на МПС, ремаркета и т.н......
              Ако не го даваш на скрап, декларираш, че автомобила ще го държиш на твоя територия, а не на общинско/обществено място... Хвърляш номерата, задраскват ти талона и с това приключва цирка. Да, след това е добре да го отпишеш от данъчното, въпреки, че уж вече имали връзка с КАТ...
              Последно бях преди седмица в КАТ на същите гишета, на които част от хората си бракуваха автомобилите, така, че цирка го гледах отново наяве
              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Възможно е,както казах скоро не ми се е случвало.
                Но поне едно е сигурно-има цирк,трябва всичко да си свършиш сам,а не да разчиташ на институциите....

Коментар

Има надежда в тая държава щом спряха тоя начин на тарилатстване.
                  Една моя кола дето съм я продал преди 5 години преди 2-3 месеца ми идва смс от SDI че по полица еди си коя с номера на продадената кола ми предстояла вноска по гражданска. Цък стария ми номер в сайта на гаранционния фонд- колата си я има с моя номер. Изнамерих номера на купувача звъня му, питам го що така кара и той ама нямал пари да я прехвърли тогава и тн. Да дойдел до София да сме направели нов договор че уж сега съм му я продал. Представяте ли си каква наглост имаше хитреца му с хитрец. Не стига че му я продадох колата на цената на скрап.
                  Ники

Коментар

Кой е балъка в случая?
                    Не го приемай лично, разбира се.
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Колега, намери стария собственик, покажи му всички квитанции за платен данък през тези 5 години(за да не си помисли, че искаш да го прекараш да ги плати той), и го помоли да напишете нов договор-с прясна дата.
                      Вече с този договор и с новите данни от личната ти карта отиваш в КАТ, и по каналния ред.

Елементарно е.
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        Колега, намери стария собственик, покажи му всички квитанции за платен данък през тези 5 години(за да не си помисли, че искаш да го прекараш да ги плати той), и го помоли да напишете нов договор-с прясна дата.
                        Вече с този договор и с новите данни от личната ти карта отиваш в КАТ, и по каналния ред.

Елементарно е.
                        Какви квитанции да му покаже, като не е регистрирал колата и не е плащал данъка? Нали точно затова е решил да я регистрира, че на ГТП му искат квитанция за платен данък.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

как е минавал ГТП "около" 5 години?
                          Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Това изискване е от около година-две.Как ли,да обяснявам?

Коментар

8 години карам кола,и винаги са ми искали квитанция за платен данък.
                              Обяснявай.

ПП:Другия вариант е, на "преглед"да е ходил само талона...
                              Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Добре де, признавам, че прегледах темата по диагонал, но съветът ми все пак е работещ.
                                трябва да убеди стария собственик, че няма да му натресе плащането на данъка за тези години.
                                Има лесен начин-дава му в ръката парите за данъка за петте години, и след като всичко мине по мед и масло-си връща парите.

Ама затова си трябва доверие. То ако го има-няма да се налага да дава парите за данъка...
                                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X