Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КАТ и корупцията

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• КАТ и корупцията

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
    Тая идея със снимките ми харесва, защото така ще направите само добро на патрулиращите! Най-много да накарате някой голям началник да се размърда и да се окомплектоват патрулните коли с хубави гуми, което пък е в + за патрулиращите полицаи! Кой не иска да кара с хубави гуми?!
    Много сте го закъсали, щом по този начин ще си уредите оборудване.
    Дежурните смени не заделят ли по нещо за оборудване от авантата.
    Понеже гледам пък и знам от ченгета че всичко се пише та после от общия кюп да се задели на тези които почиват (в края на краищата може да е силна смяна след много слаби и защо всички да не получат по равно) или са в болнични (на всеки може да се случи, защо да си губи далаверата).То една патрулка ако за една седмица не изкара за комплект зимни гуми трябва да се порицае на всеослушание в цялото районно и да се свали от патрул.Такива само в пеши патрул да им дойде акъла в главата или да бичат стойки пред районното

Истината е че ако искаме да имаме модерна и добре оборудвана полиция трябва РПУ-тата да минат на стопанска сметка
    Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

До: КАТ - задължителни зимни гуми?

Първоначално публикуван от Keltis Преглед на мнение
    Много сте го закъсали, щом по този начин ще си уредите оборудване.
    Дежурните смени не заделят ли по нещо за оборудване от авантата.
    Понеже гледам пък и знам от ченгета че всичко се пише та после от общия кюп да се задели на тези които почиват (в края на краищата може да е силна смяна след много слаби и защо всички да не получат по равно) или са в болнични (на всеки може да се случи, защо да си губи далаверата).То една патрулка ако за една седмица не изкара за комплект зимни гуми трябва да се порицае на всеослушание в цялото районно и да се свали от патрул.Такива само в пеши патрул да им дойде акъла в главата или да бичат стойки пред районното

Истината е че ако искаме да имаме модерна и добре оборудвана полиция трябва РПУ-тата да минат на стопанска сметка
    Мдаа, те "бившите" по ги разбират тия работи! И може би за щастие все по-често разбирачите стават "бивши" !
    "Do not correct a fool, for he will hate you;
    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Мдаа, те "бившите" по ги разбират тия работи! И може би за щастие все по-често разбирачите стават "бивши" !
      ха хаха моля, моля никога не съм бил ченге.Чак толкова не съм се намразил, че да упражнявам тази професия Така че и при голямо желание не мога да бъда бивш.Горното се знае от"настоящи" не от бивши.Пък и аз си давам лептата когато е неизбежно, но вътрешнообщностното разпределение си остава за ченгетата.Така че не са решили не са си изкарали за модерно оборудване.В повечето провинциални градчета може и да не взимат , защото ченгето трепери, че ако остане без тази работа му отива заплатката-малка и сигурна,статута на държавен служител и......имиджа в очите на роднините на съпругата примерно, но тук в София........не е така.

Знае се от всички как стоят нещата, но и всички тези са в схемата от патрулния та чак до шефа на РПУ-та.
      Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

...Пък и аз си давам лептата когато е неизбежно, но вътрешнообщностното разпределение си остава за ченгетата....
        Колега, това което давате не се нарича с името на стара гръцка монета, дори и в преносния му смисъл, това си е корупция в най-чист вид...
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Пък и аз си давам лептата когато е неизбежно, но вътрешнообщностното разпределение си остава за ченгетата.Така че не са решили не са си изкарали за модерно оборудване.В повечето провинциални градчета може и да не взимат , защото ченгето трепери, че ако остане без тази работа му отива заплатката-малка и сигурна,статута на държавен служител и......имиджа в очите на роднините
          По въпроса за това дето му викаш "лепта" си има поговорка: "Докато има овци, ке има и вуци да ги ядат!"

А по въпроса за треперенето, от една друга тема разбрах че имаш повече опит от мене по тоя въпрос , та няма да ти възразявам! На мене не ми се отдава много (треперенето де)!

П.П.Какво ли разбирам аз скромния собственик на Макарена, купена в годините, когато бях на 220 лева заплата , с надеждата, че ако ме съкратят ще се хвана някъде охрана .
          "Do not correct a fool, for he will hate you;
          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

По въпроса за това дето му викаш "лепта" си има поговорка: "Докато има овци, ке има и вуци да ги ядат!"

А по въпроса за треперенето, от една друга тема разбрах че имаш повече опит от мене по тоя въпрос , та няма да ти възразявам! На мене не ми се отдава много (треперенето де)!
            о треперел съм да и сега също ми се случва(примерно от студ или от смях когато чета разни смехории тука) нещата се променят, само опита остава .И Макарената да ми напомня откъде съм тръгнал.За да полетиш един ден първо трябва да се научиш добре да ходиш-така са ме учили мен.Не се срамувам от пътя, който съм извървял до днес. Ти май нещо си се почувствал засегнааат .Гузен негонен бяга.....???Не съм визирал теб, нито полицията в Сандански, нито в Смолян и разни други градчета по границата.То и всъщност какво да визирам разни безлични ОДП-та дето имат по едно две престъпления за разследване годишно и са от битов характер(между другото как се справихте със секс туризма към Сандански и невероятната бройка на труженички, която съотнесена към населението на града давеше доста интересен процент, та чак и вестниците писаха).Виждал съм канските напъни на полицията в тези градове да докаже че и тя някаква работа върши.Което само по себе си е глупаво защото ако полицията няма работа, значи всичко е наред.
            В края на краищата нали за това са измислени разни завъртени термини от рода на "профилактика на криминалния контингент"

Че се казва корупция така е, но както е казал Христос-нека първия камък го хвърли този който никога не е съгрешил( в случая този който никога не е ползвал услугите на корупцията не само на пътя но и на други места)..........давайте да видим.

П.П. А за поговорката-винаги ще има овци и вуци.....винаги, въпроса е да не се объркаш кое е вука и кое овцата
            Лично за мен ( мое мнение,не ангажирам никого освен мен с това мнение) полицаите не са вълци не са и вълкодави а са най-обикновенни ловни псета дето се подчиняват на тоя който ги изкара на лов без значение кой е.
            Лекции по морал мога да слушам от теб, но само от твое име не и от името на системата Ви защото инак ще е все една да ми четат лекции по ЗДП шофьори на маршрутни таксита

Към теб нищо лично, може и да си от тези дето се опитват да променят нещата......успех(искренно ти го пожелавам).....болшинството не успяхме и просто станахме част от нещата.
            Последно редактирано от Keltis; 06-11-07, 12:07.

Коментар

До: КАТ и корупцията

Разделих темата, защото смятам, че няма общо със зимните гуми.
              Двоумях се дали да не изтрия тези мнения, защото в повечето такива теми доста бързо се стига до заключване.
              Все пак ценя мнението на всеки от вас, и за това отварям тази тема.
              Моля придържайте се към добрия тон, и уважението. За да не се превърне и тази тема в заключена!
              LZ1HKW
              Реглаж на преден и заден мост
              My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Благодаря, но за мен е темата е приключена.Изложил съм вижданията си, без желание да обиждам никого персонално.Ако имам персонални претенции към човек от състава на МВР ще ги отнеса където трябва и форума ще е последното място, където ще ги разисквам.Вижданията ми са плод на наблюдения и контакт с хора на посоченото министерство.

П.П. Отивам да си потреперя скришом......дори и заради героите с палка и пагони

Коментар

Че се казва корупция така е, но както е казал Христос-нека първия камък го хвърли този който никога не е съгрешил( в случая този който никога не е ползвал услугите на корупцията не само на пътя но и на други места)..........давайте да видим.

Виж ми подписа.

Коментар

о треперел съм да и сега също ми се случва(примерно от студ или от смях когато чета разни смехории тука)
                    Ми не ги чети смехорийте за да не треперишЩото аз като ги чета твойте смехорий и хуморески-направо падам от смях
                    П.П.Я си кажи бивше ченге ли си?
                    Като чета какви ги говориш ми се струва че си от ушевите

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                      Виж ми подписа.
                      и понякога цял живот не му стига.

Коментар

Жената я спраха в Пирдоп с превишена скорост. Обади ми се и аз и казах да попита за "евентуална почерпка". Отговорът на полицая беше следният: "Това да не ти е София?", по номера на колата явно се е досетил откъде е. Евала на ченгето. Написал и акта без да се полакоми. Но София е друга губерния. Има един полицай дето казва: "Като изляза на дежурство си сипвам в резервоара (на служебната кола-б.а.) по 20-30 лева и гражданите са длъжни да ми ги възстановят." Край на цитата и без коментар от моя страна за да не нарушавам добрия тон.

Коментар

"Докато има овци, ке има и вуци да ги ядат!"
                          Абсолютно поддържам.Аз съм давал преди много време(десетина години) докато в един момент реших:край.Съветвам всички същото.Корупцията по пътищата може да се спре само така-като никой не дава.Не с камери и подобни измишльотини.
                          Последно ми поискаха 20 лв. за да не ми пишат акт.Аз не дадох и платих 50 лв.(плюс три точки).Не съжалявам и пак бих постъпил така.Между другото,в отсечката Факултето-Околовръстното в София патрулират едни и същи полицаи.Спирали са ме няколко пъти и явно знаят,че съм "недаващ".Отдавна,вече трета година не ме спират.
                          НЕ ДАВАЙТЕ!И СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛНИКА,ДОКОЛКОТО Е ВЪЗМОЖНО.
                          Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                          имат право да гласуват на избори.

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
                            Ми не ги чети смехорийте за да не треперишЩото аз като ги чета твойте смехорий и хуморески-направо падам от смях
                            П.П.Я си кажи бивше ченге ли си?
                            Като чета какви ги говориш ми се струва че си от ушевите
                            Вземи почети малко и ще разбереш какъв съм бил......вместо да пишеш разни смехории.
                            Ха ха ха хбивше ченге....

Коментар

При мен е обратно на Халата - не давах и една стотинка на боклуците и се правех на луд, винаги си получавах акта; разултатът - останах без книжка; после колко ядове, разходи, разправии - сега вече си плащам за удоволствието да карам из София (и не само там - по главните пътни артерии челният опит е усвоен) и толкова;
                              естествено, почнах и да се старая да не им давам повод - тогава е истински кеф - всичко е наред, те са тъжни, оклюмали : )))))))) от инат ще стана (почти) примерен водач
                              Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X