Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теглене на автоплатформа с лек автомобил из Европа?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Теглене на автоплатформа с лек автомобил из Европа?

Първоначално публикуван от Lacho Botev Преглед на мнение
    Сега гледах евро табелата-има ги данните, но в талона липсват.
    В немските талони също ги има..толкова ли е трудно да ги копират администраторите в Кат...
    Не толкова... По-трудно им е даже... Направо се плаша от нашата държава и службите й!
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
      Не толкова... По-трудно им е даже... Направо се плаша от нашата държава и службите й!
      Оказва се, че за това трябва да се грижи собственика по време на регистрацията, тоест трябва да го знае. Винаги е по-добре тези данни да ги има в големия талон.

Коментар

На тия в КАТ не им ли това работата, за какво им плащаме?
        .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
        Киа спортаж2000тди 98г
        Ауди А3 1.9ТДИ
        Каравана Аdria 390Q

Коментар

Явно са започнали да ги вписват данните и нашите катаджии...
          Сега погледнах талона - попълнени са:
          F.1 - технически допустима максимална маса
          F.2 - допустима максимална маса, определена от компетентните органи
          F.3 - допустима максимална маса на състав от превозни средства (ба, то като камион бе - 6449кг)
          О.1 - технически допустима максимална маса на теглено ремарке със спирачна уредба
          О.2 - технически допустима максимална маса на теглено ремарке без спирачна уредба
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Павлов, какво е евротабелата?
            Къде трябва да е, и как да разбера дали имам такава?

И интересно, след като почна да се говори за преиздаване на регистрационни талони, може ли да бъде изискано по някакъв начин липсващите, но необходими данни да бъдат вписани?

Всъщност, как може въобще да бъде изискано вписване на някакви данни в регистрационния талон, след като нямаш никакъв достъп до дебелите и мързеливи жени зад гишетата в институцията КАТ? ( то аз и не искам достъп до тях, де - само да ми свършат работата правилно и компетентно)

Аз имам спомен за успешно искане за нещо от тия тунеядци - като регистрирах паджерото, и ми дадоха две правоъгълни табели, като задната просто нямаше къде да се тури. С огромно нежелание ми издадоха нов талон, с нови номера, като задния беше квадратен...

Нежеланието беше ОГРОМНО, можеше с ръка да го пипнеш - просто ме мразеха жестоко, заради двойната работа...

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
              Павлов, какво е евротабелата?
              Къде трябва да е, и как да разбера дали имам такава?

И интересно, след като почна да се говори за преиздаване на регистрационни талони, може ли да бъде изискано по някакъв начин липсващите, но необходими данни да бъдат вписани?

Всъщност, как може въобще да бъде изискано вписване на някакви данни в регистрационния талон, след като нямаш никакъв достъп до дебелите и мързеливи жени зад гишетата в институцията КАТ? ( то аз и не искам достъп до тях, де - само да ми свършат работата правилно и компетентно)

Аз имам спомен за успешно искане за нещо от тия тунеядци - като регистрирах паджерото, и ми дадоха две правоъгълни табели, като задната просто нямаше къде да се тури. С огромно нежелание ми издадоха нов талон, с нови номера, като задния беше квадратен...

Нежеланието беше ОГРОМНО, можеше с ръка да го пипнеш - просто ме мразеха жестоко, заради двойната работа...
              Евротабела има всяка кола под около 25 год. На нея пише номер на рамата, брутно тегло на колата, на композицията, максимално натоварване на преден/заден мост. Моята кола е стара и фабрично не беше попълнена - имаше само номер на рамата. Наложи се да я доработя на ръка.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2015-03-21 17.33.30.jpg
Прегледи:1
Размер:94.1 КБ
ID:5649587 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2015-03-21 17.33.39.jpg
Размер:140.3 КБ
ID:5649588

Коментар

Ясно - разбрах какво е евротабела. И останалото тоже.
                Благодаря.

Коментар

Здравейте колеги,чета темата и гледам доста се разводни.За основния въпрос доста са ме проверявали из Европа и навсякъде се проверява реалния товар а не колко може да бъде натоварена една платформа.При леките автомобили изискването е платформата с товара да не надвишава теглото на теглещия автомобил.И както каза колега по горе само в Унгария от споменатия марширут може да те спрат за проверка. Лек ден и приятно пътуване.
                  Вярвам, че българското правосъдие ще намери всеки крадец и ще го накара да делят!
                  Внос на автомобили от Швейцария по поръчка.

Коментар

Първоначално публикуван от go66ko Преглед на мнение
                    Здравейте колеги,чета темата и гледам доста се разводни.За основния въпрос доста са ме проверявали из Европа и навсякъде се проверява реалния товар а не колко може да бъде натоварена една платформа.При леките автомобили изискването е платформата с товара да не надвишава теглото на теглещия автомобил.И както каза колега по горе само в Унгария от споменатия марширут може да те спрат за проверка. Лек ден и приятно пътуване.
                    Хумор ,сатира и забава !
                    По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Тук пише за същия хумор сатира и забава http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=154434

Чл. 150а.(2) За определяне правоспособността на водачите моторните превозни
                      средства се делят на следните категории, различни от тези по чл. 149,
                      обозначени с латински букви:
                      .......
                      3. категория B - автомобили, чиято допустима максимална маса не
                      надвишава 3500 кг и броят на местата им за сядане, без мястото на водача, не
                      превишава 8; към тях може да се прикачва ремарке с допустима максимална маса
                      не повече от 750 кг; допустимата максимална маса на състава не надвишава
                      3500 кг; допустимата максимална маса на ремаркето не може да надвишава
                      масата без товар на теглещото превозно средство;
                      .....
                      6. категория B+Е - състав от пътни превозни средства с теглещо моторно
                      превозно средство от категория В и ремарке, когато:
                      а) допустимата максимална маса на ремаркето надвишава 750 кг;
                      б) допустимата максимална маса на ремаркето надвишава масата без товар
                      на теглещото превозно средство;
                      Вярвам, че българското правосъдие ще намери всеки крадец и ще го накара да делят!
                      Внос на автомобили от Швейцария по поръчка.

Коментар

Първоначално публикуван от go66ko Преглед на мнение
                        ...При леките автомобили изискването е платформата с товара да не надвишава теглото на теглещия автомобил....
                        Сигурен ли си в твърденията си колега...
                        Защото в талона ми на лек автомобил черно на бяло е написано, че максималното тегло на автомобила е под 3 тона, а максимално допустимото тегло на ремарке 3.5 тона (максимално тегло на композицията 6449кг)....
                        Т.е. съвсем законно платформата може да надвишава теглото на теглещия лек автомобил...
                        Последно редактирано от slowtraveler; 11-04-15, 08:42.
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Така е теглих от Бохум Германия до България през Унгария и Сърбия преди време,спираха ме само за категория ,но при мен са всички,Може би и късмет съм ичкаралНатиснете снимката за да я уголемите

Име:P1100007.jpg
Размер:124.4 КБ
ID:5653459Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1100004.jpg
Размер:122.7 КБ
ID:5653460

Коментар

Първоначално публикуван от pifco Преглед на мнение
                            Така е теглих от Бохум Германия до България...
                            Тераното не е ли до 3.5т прикачен товар със спирачки?
                            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Може и така да е,чесно не съм се и интересувал ,стана инцидентно.Спирачки иначе си има колесара.Иначе колесар 740 кг и лодката е 3400= 4140

Коментар

Лодката 3400 собствена маса ли е или максимален товар и също така колко е максимално допустимия товар на колесара?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X