Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теглене на автоплатформа с лек автомобил из Европа?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Теглене на автоплатформа с лек автомобил из Европа?

И празна да е платформата трябва да имаш ВЕ !!!!!!!С поздрав Борето

Коментар

BE не се коментира - това е ясно и е даденост
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
        Колега, ти ли не четеш, аз ли...? Хората това казват- ремаркето + лодката няма общо да надвишат разрешеното за автомобила.
        Я виж пак...
        Заради хора като вас съм вече повече сеиржия отколкото редовен читател и писател ! Все по-рядко щи си изказвам мненията !
        По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
          и пак казвам, гледа се реалното тегло в момента а не макс допустимото!
          Гледа се максималното допустимо тегло! И извинявай колега, теглил ли си нещо из Европа?

Коментар

То всъщност не е точно авто-платформа, а по-скоро универсално... Но си е големичко и ще бие на очи /550х225см товарна част/

помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от ANARCHY Преглед на мнение
              Гледа се максималното допустимо тегло! И извинявай колега, теглил ли си нещо из Европа?
              Да колега, случвало ми се е няколко пъти, при това и са ме проверявали теглейки ремарке с макс маса 3000 кг. с автомобил с разрешени 1850 кг. на теглич.Платформата натоварена не е превишавала разрешеното за теглещото ПС.Проверяван съм в Швейцария и в Германия и проблеми не съм срещал... вероятно съм попадал на некомпетентни полицаи , там е пълно с такива! Аз спирам да се обяснявам...
              ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

На мен ми се е случвало да тегля голямото ми ремарке - 2700 кг. 6 метра товарна площ с вана . Вана имаше по талон 2200 кг. При проверка в Германия не съм имал проблеми . На практика гледат колко си натоварен - общо тегло . Но това по белите държави . С оглед на маршрута който си споменал , съм сигурен че при проверка няма да минеш без санкции . По добре помисли да пътуваш с друга кола при възможност .

Коментар

имам опция да взема на заем едно МБ Виано, но гледам и то е до 2000кг...
                  Сега се зачетох, че в тъпата Унгария ограничението с ремарке по магистралата е 80кмч, а не 100кмч, както е у нас, в Чехия и т.н... Май-май не можеш да си изряден в тая страна, дори да искаш...

Коментар

Иначе за в Германия е ясно - там е "друга бира"...
                    Като си докарвах баничарката от аватара, ме спряха /бях превишил ограничението на аутобана/, огледаха ми документите, питаха ме за колко съм си купил колата и като им казах "200 евро", се засмяха и ме пуснаха...

Коментар

Пламене ,ще си позволя допълнение.Много голяма значение има с каква кола си ,с какви номера ,кога пътуваш,през къде пътуваш.Как си облечен ,как подхождаш към тях.
                      Въпрос на късмет е да не се заядат при положение ,че си неизряден с нещо.
                      Аз когато пътувам гледам да съм изряден във всяко едно отношение и не оставям нещата на късмета.Понякога риск печели- риск губи.
                      А винаги в документите пише: технически допустима максимална маса (F.1) ,допустима максимална маса на състав от превозни средство(F.3).
                      Затова в Гърция и Унгария искат големите талони.

пише (O.1) технически допустима максимална маса на тегленото ремарке със спирачки.
                      Последно редактирано от Чавдар (V93); 20-03-15, 15:58.

Коментар

За Испания - взима се талона на влекача, взима се талончето за ремаркето и се сравнява. Ако на талона на автомобила пише максимална маса на тегления товар 2000кг, а на талона за ремаркето пише максимална допустима маса 2050кг, нямам идея какво става, но е извън закона. Масата не се измерва на око, а с уреди и за леки автомобили знам, че не ползват. Също така знам, че е голям проблем ако в талона ти не пише масимална маса на тегления товар.
                        Но винаги може някой да направи компромис и да те пусне.

п.п.
                        Опита ми е от дърпане на разни каравани.

Коментар

Да - в талона на моето волво например не пише нищо... Било им е трудно да напишат явно! Погледнах на баничарката - и там нищо... Само на жена ми нисанчето в талона са вписали "1000"... Ама не съм му слагал теглич...
                          Работата отива на отказване...

Коментар

Понеже темата се разводни, да попитам..аз на теглича съм с разрешено теглo( маса на ремаркето +товар) 3300кг. със спирачки.
                            В графа общ състав,имам само и единствено звезди,тоест не е упоменато.
                            Та питането ми е, колко ще общо допустимата маса по закон....?

Коментар

Първоначално публикуван от Lacho Botev Преглед на мнение
                              Понеже темата се разводни, да попитам..аз на теглича съм с разрешено теглo( маса на ремаркето +товар) 3300кг. със спирачки.
                              В графа общ състав,имам само и единствено звезди,тоест не е упоменато.
                              Та питането ми е, колко ще общо допустимата маса по закон....?
                              Стриктно погледнато - това, което пише в талона като максимално допустима маса на композицията. Ако е вписана зввездичка и на колата имаш евротабела с тази информация - няма проблем, талона се преиздава. Ако нямаш евротабела - гориш. Аз лично (джипа е стар и няма евротабела) се наложи да си направя такава преди пререгистрацията на джипа - просто ми допълниха данните от "евротабелата" в талона.

Коментар

Сега гледах евро табелата-има ги данните, но в талона липсват.
                                В немските талони също ги има..толкова ли е трудно да ги копират администраторите в Кат.
                                Ще утрепаме,още един работе ден, по опашките- ама здраве да има.
                                Тенкю Павлов!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X