Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Грешно написан АКТ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Грешно написан АКТ?

Скъпо фолио - 20 лв. и няма да е еднократна цената, а абонамент.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Ето го и моето как стои. Досега не съм имал проблеми, а е доста тъмно. Ако ми пишат акт, ще искам изрично да упоменат в акта колко % е стандартно на автомобила и колко % съм го затъмнил аз за да сме коректни и двете страни. Имах преди подобен случай на заяждане от страна на катаджии, които не искаха да ми върнат книжката на своя глава. Позвъних на 112 и казах, че са ми взели книжката и не искат да ми я върнат и след 2 мин ми я върнаха с обяснението, че нямали време да се занимават с мен. Та надявам се да постъпят компетентно като замерят стъклата, че иначе на базата на какво определят намалената видимост. За мен колегата Emil е доста прав в разсъжденията си. Отделно преди съм ровил по въпроса и някъде из нета бях намерил, че Португалия е наказана точно за това. Има европейски правила които бяха нещо от порядъка на 15% челно и 25% предни странични. Според мен е въпрос на време някой да се заяде за някой акт и да стигнем до Европа, след което ще се наложи да синхронизираме закона за движени по пътищата с правилата в Европа. Ето и едно клипче по темата малко да се посмеете:
      http://youtube.com/watch?v=68jT4O1KJCs
      Прикачени файлове
      Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
      http://www.facebook.com/JeepBG
      LZ1GGC

Коментар

Според това, което виждам в текста на закона и цитирането му във въпросния акт, ако фолиото е изрязано по линията на погледа на водача към страничните огледала, основание за наказание не би трябвало да има(непроверена информация, предупреждавам).
        Лично за мен, предните странични стъкла е по-добре да не са потъмнени, заради видимостта в кръстовища. При някои коли, обаче, слънцето може да създава сериозни проблеми и да заслепява(заслепяването в редица случаи е по-опасно от намалената прозрачност), което е основателен аргумент за частично потъмняване на горната страна. Отнася се най-вече за автомобили с овал на горната страна на стъклата към тавана. Карал съм такава кола. Горните ръбове бяха заводски потъмнени с преход от 10% до около 30% и пак пречеше слънцето през лятото.

Коментар

На повечето съвременни леки коли коли всички стъкла са фабрично тонирани. На моите са в зелено (Ленд Ровър Диско-2) и в кафяво (Ауди А6). На задните врати и задното стъкло затъмнението е такова, че отвън навътре почти не се вижда, но не съм имал проблеми нито с видимостта, нито с КАТ-овете по Европа и Западна Азия. Не ми е ясно защо КАТ.Бг (и КАТ.Ру ) имат тия изисквания.
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

КАТ.елиники имат същите, а с'я де.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Същите ама към българите, че дори не са и баш същите . Иначе снимката е точно от там, снимана е на един остров.
              Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
              LZ1GGC

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                КАТ.елиники имат същите, а с'я де.
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:С3.jpg
Прегледи:3
Размер:261.3 КБ
ID:5601206 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:С7.jpg
Прегледи:2
Размер:244.0 КБ
ID:5601207Натиснете снимката за да я уголемите

Име:С8.jpg
Прегледи:1
Размер:244.3 КБ
ID:5601208

Вероятно, има изключения, към моята имат респект, сигурно щото е от ВеликоБритания
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

В твоя случай нямаш нарушение, при наличие на огледала за задно виждане и предните ти прозорци не са затъмнени а само задните, нямаш повод да те спират

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                    В твоя случай нямаш нарушение, при наличие на огледала за задно виждане и предните ти прозорци не са затъмнени а само задните, нямаш повод да те спират
                    Взе ми думите от пръстите, а към колегата със снимката на острова - нямаш проблеми защото полицията по пътищата е 1 патрул на 300 км. Виж, ако попаднеш в ситуация са там за около 5 минути, не ти го пожелавам, и не, не е към българи специалното отношение, при 4 спрени за превишена скорост коли, само една беше БГ, другите бяха ГР. И то между Серес и Промахон, където БГ колите са поне 3 пъти повече.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Колега масово гърците карат с тъмни стъкла но не ги закачат, а ако има някой наказан за това ще е българин. Както и в много други случаи, ако си българин ще отнесеш глобата, а гърците ще ги пропуснат. Местните шофьори се толерират в много отношения. Не че ние специално спазваме много правилника.
                      LZ1GGC

Коментар

Първоначално публикуван от gogosi Преглед на мнение
                        Колега масово гърците карат с тъмни стъкла но не ги закачат, а ако има някой наказан за това ще е българин. Както и в много други случаи, ако си българин ще отнесеш глобата, а гърците ще ги пропуснат. Местните шофьори се толерират в много отношения. Не че ние специално спазваме много правилника.
                        А тук не е ли така? Повечето българи се разминават с размахване на пръст, а другите под ножа.
                        Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Не че съм ходил много до Гърция, 6 пъти за 10 години, ама не помня чак масово да са със затъмнени предни странични стъкла, ама явно не съм ходил на правилното място, все по селата, не по баровски курорти, иначе то и в сервизите на Ферари масово колите са Ферари.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

За тук ясно че е така въобще не го обсъждаме. Аз примерно доста отдавна нямам нарушение и съм с 39 точки, но това не значи че не ми се случва да направя някое и друго нарушение. Няма шофьор който минава много км ежедневно и да не прави нарушения.
                            LZ1GGC

Коментар

Малко не е по темата, ама да не отварям нова. Какъв е срока, в който трябва да се издаде НП? Преди месец ми съставиха акт в София, вчера ходих до КАТ, не беше готов и ми удължиха срока до 30 април 2015. На човека преди мен също. Търсих из интернет, но не намерих нищо конкретно, най-често се споменава срок от 6 месеца. Питам, защото имам намерение да обжалвам.
                              По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Първоначално публикуван от VHS Преглед на мнение
                                Малко не е по темата, ама да не отварям нова. Какъв е срока, в който трябва да се издаде НП? Преди месец ми съставиха акт в София, вчера ходих до КАТ, не беше готов и ми удължиха срока до 30 април 2015. На човека преди мен също. Търсих из интернет, но не намерих нищо конкретно, най-често се споменава срок от 6 месеца. Питам, защото имам намерение да обжалвам.
                                Точно 6 месеца е.
                                Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X