Обява

Свий
Няма добавени обяви.

обжалване на акт от кат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: обжалване на акт от кат

Не споря, сигурно зависи от застрахователя. В моят конкретен случай извикахме репатрак, който да ме закара до офиса за деклариране на щети на застрахователя, това след консултации със застрахователния брокер, кол центъра на застрахователя и КАТ и един час на моста (не пречех много на движението слава богу). Все още не ми е платена, а минаха пет години от казуса

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
      КАТ нарочно пишат актове за да си намалят работата. Защото не искат да си я свършат. Не е вярно, че няма какво друго да направят освен да напишат акт. Всъщност зависи и какво са писали в теи актове... но си остава очевадно, че не си вършат работата и в тези случаи.
      В конкретния случай, какво е трябвало да направят? За мен не е очевадно, поне в тази конкретика.
      Иначе работата не си вършат напълно или отчасти поне 60% от сънародниците ни в България.

Коментар

Първоначално публикуван от Димитринка Преглед на мнение
        .....при разминаване, автомобил от насрещното навлиза в моето платно и ми счупва огледалото. ....
        Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
        .....англичанин с обратен волан влезе в моето платно в тесен междуселски път....
        Като ви гледам - и двамата демонстрирате публично непознаване на ЗДП . Така че е препоръчително да избягвате да дразните Ораните , че ще ви подведат под отговорност за нарушение поради горното . Има такива текстове в Закона.
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Абе лента/платно - няма значение Когато се налага да разговаряме на високо ниво - прецизираме говора си

П.С. ама в конкретния случай практически нямаше две ленти, а едно асфалтово, и едно офроуд платно
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

...Абе лента/платно - няма значение .....
            Има , има . И то - голямо.

ПС. Нищо чудно , ако колежката е дала подобно обяснение пред органите - затова и тя да е получила акт вместо констативен протокол
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
              Има , има . И то - голямо.

ПС. Нищо чудно , ако колежката е дала подобно обяснение пред органите - затова и тя да е получила акт вместо констативен протокол
              Прав си
              Обаче само до някъде... Дори и такова обяснение може да мине метър - нагледал съм се на толкова неграмотно написани документи от родната полиция (не само КАТ), че не е истина
              Но причините за това са съвсем друг въпрос - да не откланяме темата...
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Относно събитието, при всички случаи когато има някакви щети се уведомяват компетентните органи. При по големи имуществени щети, ако има пострадали или са повече от едно МПС се съставя Протокол за ПТП или Констативен протокол за ПТП с пострадали лица. Ако щетите са малки, например ПТП е между две МПС, няма пострадали, МПС са в движение и т.н. се съставя Двустранен констативен протокол, който също е официален документ и се признава от застрахователите. Важното в случая е, че трябва да е ясно чия е вината за ПТП, защото при неуточнена вина, няма как да попълните двустранен протокол, а и застрахователя няма да ви признае събитието. Това какъв документ ще се състави зависи от органите на КАТ и техните указания. При всички случаи трябва да определите /да се разберете/ с другия водач, кой е виновен за ПТП и подробно да обясните ситуацията на контролните органи или на 112. Ако всичко по ПТП е предварително ясно със сигурност ще ви бъдат дадени указания за попълване на Двустранен протокол, който трябва да заверите в КАТ и от там при застрахователя.

Коментар

Първоначално публикуван от grozew Преглед на мнение
                  ... Ако всичко по ПТП е предварително ясно със сигурност ще ви бъдат дадени указания за попълване на Двустранен протокол, който трябва да заверите в КАТ и от там при застрахователя.
                  Заверка в КАТ ли?!? От 112 дават един номер, който се вписва на протокола. Друга заверка не ми е известно да се изисква и застрахователят не я е искал.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

В София протоколът се заверяваше в една будка на паркинга вляво от изхода.

Коментар

Първоначално публикуван от blago72 Преглед на мнение
                      В София протоколът се заверяваше в една будка на паркинга вляво от изхода.
                      Преди няколко години!

Сега (чрез 112 дават дежурната на КАТ) от КАТ:
                      Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      ... дават един номер, който се вписва на протокола. ....
                      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Съвсем възможно, последните пъти са ми давали номер (ако няма да идват на място), заблуждавал съм се, че са паралелни възможности.

Коментар

Всъщност, ако трябва да бъдем точни, номера не е задължителен, но е задължително уведомяването на компетентните органи чрез 112. Ако от там Ви дадат номер вписвайте него. В наше село се ходи до КАТ и от там слагат номер и печат. Ако заведете преписка при застрахователя, без въпросната заверка, компанията задължително ще направи писмено запитване в КАТ дали сте уведомили за събитието, като отговорът от там се бави около три месеца, защото умниците нямат договор с куриерска фирма или пощите, а ползват вътрешните си секретни пощи. Мъка! Така, че горещо препоръчвам да си търсите заверката за да не чакате прекалено.

Коментар

Първоначално публикуван от ikristiqn Преглед на мнение
                            да, и запоменте следващия път да не разкарвате катаджийте за глупости.
                            п.с. нали няма пострадали?
                            Катаджии са за съжаление, а не полицаи както е в белите държави ...

Бедата е че и те самите се възприемат като "катаджии" ...

П.П. Вярно е и че "катаджиите" ги мързи и точно мързела им разгонва м@мата на закона...
                            Вярно е и че повечето участници в ПТП лъжат, но нали това е работата на "катаджиите" да разберат кой лъже ...Е трябва да "се вложи интелект", но само ако го имат ...А бре докато се назначават в МВР неграмотни хора с образователна степен "Ханко Брат" така ще е ...

На който не му изнася да емигрира или да направи нещо по въпроса ...
                            Последно редактирано от Justif; 10-06-14, 00:34.

Коментар

...
                              П.С. ама в конкретния случай практически нямаше две ленти, а едно асфалтово, и едно офроуд платно
                              Абе лентите са си практически поне две. Включително, налагало ми се е да доказвам странично разстояние до невидима двойна непрекъсната линия. Защото според широчината на платното, независимо от липсата на всякаква маркировка, беше определено наличие на четири ленти и двойна непрекъсната линия в средата. Има едни такива тънкости в закона.

Коментар

Не съм навлязал в такива тънкости на анализ на ситуацията. Имах предвид, че пътя бе доста тесен, и със сигурност не би побрал по ширина две стандартни ленти.
                                Като единствения начин за физическо разминаване бе той да стъпи с двете гуми в банкета - от моята страна вдясно бе едър храсталак до границите на асфалта (огледалото бе почнало да ги обира). Но имайки предвид следите по моя автомобил явно обратната дирекция го е подлъгала, и той напротив - е тръгнал да се приближава до автомобила ми (освен края на огледалото ми, се оказа, че е леко драсната и дръжката на задната ми врата)...
                                Става въпрос за следния път, като не съм 100% убеден, че случката бе станала на точно същото място :
                                https://www.google.com/maps/@43.0976...6Ir6vIRWvg!2e0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X