Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем в КАТ с талон за регистрация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем в КАТ с талон за регистрация

Мани тая работа. И на мен са ми бъркали регистрация (вместо дизел - бензин), ама тука случая не е такъв. Тука си е сбъркана съвсем умишлено. Що ли в темата не се обажда ни един моторджия?
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Аз съм моторджия и се обаждам. И най малоумният милиционер, ще се усъмни, ако види малка рег. табела за мотопед на очевидно голям мотоциклет.
      Разликата е очебийна. Не ми се вярва грешката да е вярна. Недоглеждания с регистрациите стават редовно. В крайна сметка човекът едва ли е написал сам данните в талона.
      Милиционерските бази данни са наистина странни. На Радо Гадефф в талона пише Африка Туйн, при положение че моторът е GL 600. Казали му че няма такъв модел мотор, да не му пука и да си гледа работата, ако иска изобщо регистрация...
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Оф, милиционерите изключително рядко се занимават с мотоциклети, щото в повечето случаи излиза някаква такава малка драма. Я моторджията ще е без книжка, я моторът ще е нередовен, я и двете. Оставям настрана факта, че като правило такива дръгели се карат от 14-16 годишни келеши, които се опитват да бягат, претрепват се и настава още по-голяма драма. Едно време в базата с данни наистина нямаше нищо освен ИЖ и ЧЗ, ама отдавна не е така. Нали идва с оригиналната регистрация от Европа, митнически декларации и т.н.. Даже и да го няма тук, има откъде да се вземе инфо.
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
          Аз съм моторджия и се обаждам. И най малоумният милиционер, ще се усъмни, ако види малка рег. табела за мотопед на очевидно голям мотоциклет.
          Разликата е очебийна. Не ми се вярва грешката да е вярна. Недоглеждания с регистрациите стават редовно. В крайна сметка човекът едва ли е написал сам данните в талона.
          Милиционерските бази данни са наистина странни. На Радо Гадефф в талона пише Африка Туйн, при положение че моторът е GL 600. Казали му че няма такъв модел мотор, да не му пука и да си гледа работата, ако иска изобщо регистрация...
          Мога да ти покажа талон на Самурай 83 набор , на който пише че е Витара с кубатура 1000 кубика .... и при пререгистрацията не поискаха да си оправят грешката .Моя Самурай в талона му пише "лек автомобил с повишена проходимост-комби" Абсурдистан ни е държавицата !
          Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
          New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
            Оф, милиционерите изключително рядко се занимават с мотоциклети, щото в повечето случаи излиза някаква такава малка драма. Я моторджията ще е без книжка, я моторът ще е нередовен, я и двете. Оставям настрана факта, че като правило такива дръгели се карат от 14-16 годишни келеши, които се опитват да бягат, претрепват се и настава още по-голяма драма. Едно време в базата с данни наистина нямаше нищо освен ИЖ и ЧЗ, ама отдавна не е така. Нали идва с оригиналната регистрация от Европа. Даже и да го няма тук, има откъде да се вземе инфо.
            А защо не вземат инфо тогава? В моя рег. талон също пише Африка туйн а моделът всъщност се се води XRV750 както пишеше в документите за внос... На това ми обърнаха внимание едни гръцки милиционери... И уверявам те и моторът е редовен и ГО му плащам и данък, и книжка си имам от има няма 25 години.. Много обичам обобщенията за мотористи, джипаджии, беемвисти, голфаджии и т.н.

Коментар

На фона на другите, грешката в моя талон си е направо невинна - писали са, че резервоара ми е с вместимост 15 литра, а всъщност е 20 литра! Но преди 10 години когато го регистрирах, пред мене на гишето се проведе такъв разговор между един младеж и чичката пишещ документите : чичката - "Слушай ся момче такъв КТМ нямаме в компутъра, ама имаме един само с една буквичка разлика, та ще го пишем такъв да не ходиш на технотест?" момчето - "Ма нещо да не стане проблем после?" чичката - "Нема бе, нема, аз щом ти казвам, аз отговарям!".
              "Do not correct a fool, for he will hate you;
              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

К'во да се обаждаме бе Куздов!?!

Да ти снимам ли талона на моята Африка Туин (модела е XRV 750 RD04) какво са написали "умниците" .....
                XLV 750
                Питам ... абе момчета тука нещо сте се омотали бе ... аааа не бе .... такъв мотор като твоя няма в компютъра ... пиша каквото има.
                Това ми го казва офицер!!!
                Познаваме се лично от поне 20 години.
                Мотора имаше предишна регистрация в България ... правилна.
                Носих и митническата декларация по вноса ... също правилна.

Та ... не ми се "обажда" .. защото само едни "дългосвирещи" са ми в устата!

А същите тия "Компетентни служители" са изпращали хора при мен да им показвам къде се намират номера на двигатели, рами и т.н. защото не можели да ги намерят.
                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Оф, милиционерите изключително рядко се занимават с мотоциклети, щото в повечето случаи излиза някаква такава малка драма. Я моторджията ще е без книжка, я моторът ще е нередовен, я и двете. Оставям настрана факта, че като правило такива дръгели се карат от 14-16 годишни келеши, които се опитват да бягат, претрепват се и настава още по-голяма драма. Едно време в базата с данни наистина нямаше нищо освен ИЖ и ЧЗ, ама отдавна не е така. Нали идва с оригиналната регистрация от Европа, митнически декларации и т.н.. Даже и да го няма тук, има откъде да се вземе инфо.
                  Не знам каква е базата данни ама мене преди 6-7 години ме пращаха на Технотест за Хонда Доминатор която си е доволно масов мотор . А не се занимават с мотористите защото в 99% от случаите просто не им спират . На времето още с ЧЗто съм го правил тоя номер сигурно поне 100 пъти . Преди няколко години бях още с ДРа без каска въобще не ми махнаха .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Редовно омазват нещо в кат дори само при преписване (смяна талон)на документи, мотор С24NE го пишат 2000 кубика и 115 коня,което няма как да е истина...не се попълват никакви декларации! Каката на гишето си гледа и попълва.
                    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Не се хАбете, момчето не е влизало във форума оттогва, вероятно няма и да влезе повече.

Коментар

Няма нужда да обръщаме темата в поредното надплюване. Знаем си много добре кривиците и на КАТ и на шофьорите, ми да измислим как да не сме откъм прецаканата страна. Щото сега като влезе новия ЗДвП тепърва ще почнат да изскачат още такива дръвчета с проблеми в регистрациите.
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

... как да не сме откъм прецаканата страна. ....
                          В качеството на полицай или на шофьор казваш това? (майтап)
                          Иначе - ако има документ с невярно съдържание той със сигурност не е издаден от собственика а баш от КАТ

Коментар

Много от органите на реда си мислят ,че народа трябва да служи на тях ,а не обратното !Ако се промени това ... има някаква надежда да се оправим
                            Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                            New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Няма нужда да обръщаме темата в поредното надплюване. Знаем си много добре кривиците и на КАТ и на шофьорите, ми да измислим как да не сме откъм прецаканата страна. Щото сега като влезе новия ЗДвП тепърва ще почнат да изскачат още такива дръвчета с проблеми в регистрациите.
                              Има ли го някъде този нов закон ?
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Има само промените. http://parliament.bg/bills/42/302-01-48.pdf Още не е гласуван на второ четене.
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X