Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Слагате ли предпазни колани в гората?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Слагате ли предпазни колани в гората?

Запомнил съм записването си във форума (или дали не беше момента в който станах активен) с автоматичен имейл за помощ за едно момче което се беше обърнало с витарата при катерене с пешеходна скорост. Върти ми се че проблемът беше че поради липсата колан беше изпаднал при обръщането и витарата го беше затиснала доста гадно.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Колан се слага винаги- независимо дали на асфалта или в гората... И независимо от карането на 1-ва бавна... Ще го осъзнаете един ден- дано е в резултат само на материални щети и натъртени кокали, че другите варианти са много лоши...

Коментар

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
        ... А вие слагате ли, или разчитате, че и без колани сте подсигурени?
        Слагам задължително. Без значение, че в гората скоростите са по-ниски. Скрити от релефа или растителността дупки и ровове, внезапни срещи с пънове или скали, лягане на врати, че и минаване през таван ... Сещам се за един без колан, който едва оцеля след обръщане и прекара някое време по болници, както и за друг, който минал 4 пъти през таван, но се отърва с дребни драскотини заради 4-точковия колан. На екстремни наклони пък предпочитам коланите да ме държат в седалката, а ръцете и краката да са ми свободни за да работят с педалите и волана, вместо да се чудя как да се подпирам.
        Така че, който иска да се прави на мъж. Аз предпочитам да не се *бавам излишно със законите на физиката!
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Преди четири години се отъркаляхме с витарата на Антон от Сливен. Паднахме в пропаст дълбока около 7-8м. без колани. Не си спомням колко шева имах по главата,натъртванията отделно. От тогава винаги с колан, сега карам с четириточков, много е удобен.
          ТЛК-120 Николай Колев
          0898521295

Коментар

На 98% карам винаги с колан. Спомням си преди две години в зимния период решихме със жената да се разходим със Самурая покрай река Марица .Зимата беше от тежките и имаше доста сняг , но слънцето грееше и температурата беше над нулата .Разходката се състоеше -каране до втора скорост и,снимане и естествено постоянно се слизаше и колани не поставяхме . След последното качване в джипа и потеглянето ,малко преди да включа на втора скорост , предните гуми на джипа пропаднаха във образувала се под леда рекичка ,при което Самурая спря на место и задните гуми вероятно се отлепиха от земята ... джипа изкриви кормилна щанга аз изкривих волана ,а жената изби предното стъкло със глава .... от тогава и на паркинга слагам колан !
            Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
            New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Задължително, независимо дали аз карам. В джипа съм с 4-точкови комфорта с тях е голям
              Газ 69 2.4i
              Густо майна, пътят свърши !!!
              GSM: О895 7О6О59

Коментар

И аз слагам винаги колан независимо в гората или на пътя! С него се чувствам много по-комфортно.
                В момента в който се сдобия с "горска" машина веднага ще монтирам 4 или 5 точкови колани с подходящи седалки - е могат да се сравнят със стандартните, но за съжаление са неудобни за всекидневна употреба.
                о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Слагам колан още като седна на седалката .И аз се правех на герой ама на 11 септеври 11год. както си карах на 2 без газ един мини ван така ме прасна в задна лявя гума че джипа се превъртя през таван 4 пъти и счупи ел. стълб.Спаси ме единствено колана да не се покажа през люка....Отървах се само със натъртване на гърдите от колана.Купето на джипа отиде на вторични -прав детайл нямаше по него .Бях пуснал тема...
                  ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
                    Тук, темата се отнася само за каране по черно.
                    Пепи (pecix) съвсем правилно ти е дал линковете към обсъждани неща! Лично аз слагам колан в гората! А защо? Ми писано е.
                    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Да.
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Винаги слагам колан включително и в гората, но не защото е задължително, а защото съм си изградил този навик от 95 година, и ако не го сложа се чуствам некомфортно и някак си гол.

Коментар

Не,пречи ми,а на шосето се омотавам два пъти с него.

Коментар

Естествено, че винаги съм с колан, особено на черно. Много по-сигурно се чувствам, не се пързалям наляво надясно напред назад по седалката. Краката ми трябват за педалите, а не да се подпирам с тях докато карам. От гледна точка на сигурността си е задължително. Не само аз, а всички в джипа са с колани и по-черно.

Всъщност лично аз не разбирам въпроса, моля питащия да уточни какво е имал в предвид?
                            С какво тази тема ще е полезна на всички ни и няма ли да е загуба на време да се чете, след като всички знаем какви са двата типа отговори и всеки за себе си е преценил.
                            Последно редактирано от Ivich; 02-01-14, 23:55. Причина: допълнение
                            ... to be continued

Коментар

Задължително поставям колан в гората ,нивата където и да е по четен път.На асвалта пропускам но сляза ли от него колан, ако може 4 точков+спортна седалка за да бъде ефекта пълен .А това (аз карам бавно в гората и нямам нужда от колан) е слабо чувство за самосъхранение.Дори и с 5 километра да се кара като подскочи на някои бабуна или камък и хоп си се отъркалял в дерето.
                              Слагаите колан
                              Suzuki samurai sj 413 jx gsm.0897876505 Ямбол

www.youtube.com /ASK Yambol 4x4 extreme

Коментар

Винаги. В гората, на асфалта, или където и да е - навик. Пък и ми е по-комфортно да не се суркам насам-натам по седалката по бабуните.
                                Comin' in on a wing and a prayer, Comin' in on a wing and a prayer
                                Though there's one motor gone, We can still carry on, Comin' in on a wing and a prayer

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X