Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем - Скъсано жило на съединител - изводи и препоръки...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Закъсване*скъсано жило на съединител) изводи и препоръки...

Кажете нещо за "без спирачки"
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
      Кажете нещо за "без спирачки"
      Ами преди години са ме теглили на въже нямайки спирачки (дори и ръчна), скоростите на 1ва и съединителя е спирачка ама с обратен рефлекс.
      О899 2б2 1З2

Коментар

за без спирачки си е самоубийство.даже е опит за убийство на другите хора.
        има платформи за тва.или мазни ръце което е най доброто

Коментар

сега в момента съм паркирал на наклон и ръчната отказва. под мен има кола и ако натисна съед. .... цялата нива връз нея. остава да нощува докато не се дръпне пича.
          - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
          - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
            сега в момента съм паркирал на наклон и ръчната отказва. под мен има кола и ако натисна съед. .... цялата нива връз нея. остава да нощува докато не се дръпне пича.
            Два камъка толкова ли не можеш ли да намериш?
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Подкрепям че може и да се кара без съединител, прибирали сме и голям натоварен камион от Димитровград до Бургас без съединител, с пилотна кола отпред естествено. Напълно е възможно. Колега ти добре си носиш жило, ама аз съм с две помпи, основен цилиндър и изпълнителен и, а и има и гумено съединение тип маркуч между тях, сега да си помъкна още две помпи и маркуч ли, а и колко често ти се къса жило на съединител? Аз да си призная до преди няколко години носих по 200 кила разни такива "глупости" из колата си "за всеки случай" и един ден се "събудих" и разкарах всичко. Имам приятели, а и само от икономията на горивото от допълнителния товар ще мога да си платя пътната помощ на няколко години веднъж си мисля. По една кола има хиляди неща които могат да я направят паметник (каре, полуос, ГНП, бобина, .... и много други )
              А колкото до спирачките, ми се е случвало да ми се пръсне спирачен мАркуч преди червен светофар, повярвайте, усещането е че колата се засилва. Успях да не загубя самообладание, да опъна докраЙ ръчната, да ама чудото продължи да не спира, с мнооого междинна газ вкарах втора и угасих мотора, слава Богу колата спря без да се надъня в предния, място за бягане в страни нямаше, това става наобяд, аз бях в средната от три ленти, абе гадна работа, не го пожелавам никому. За 10 секунди отслабнах сигурно 10 килограма, в кръга на шегата разбира се.
              Съвет: НИКОГА, АМА НИКОГА НЕ ТЕГЛЕТЕ АВТОМОБИЛ БЕЗ СПИРАЧКИ С МЕКА ВРЪЗКА.

Коментар

Колега в белите държави хората не знаят как се сменя гума, защото има 24/7 платена Пътна Помощ, която идва да ти помогне винаги и по всяко време, аз нямам приятели или по скоро нямам такива на които да разчитам, при такива обстоятелства ще си мъкна инструментите с мен винаги, защото досега винаги са ми били само в полза.

А и в белите държави се е случвало на празници или при срив на Комуникационната мрежа или просто да те отсвирят и закъсали да стоят с часове посред нищото, ами зимата ами като си със семейството и тях ли ще ги рискуваме за да ни е удобно и да имаме място в багажника... сори но аз живея все още в Абсурдистан където ако не си помогнеш сам няма кой да чакаш да ти помогне първо.

А сравнението да си носиш две помпи го приемам като лична обида казах, че с метално жило може да свършиш 1001 едно полезни неща не само отнасящи се до съединителя, а това вече за 1 година ми се случва два пъти и смея да твърдя, че или има автомобили на които каране без такъв не става или аз не успявам, което и да вярно няма значение - МПСто бе неспособно на самоход.

Тук надали има безумци, които да си мислят, че са на Дакар и да носят сервизен автомобил със запасни части с тях...така, че всеки си спестява "глупостите" в багажника по своя воля и на свой риск.

Поздрави,
                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Съжалявам ако съм те обидил, това далеч не е била целта ми, аз също си нося кутия с инструменти. Може би не съм те разбрал достатъчно добре . Аз смятам че човек може да си помогне сам в доста ограничен кръг от ситуаций без резервни части, а съм против носенето на резервни части. Ще си помогнеш сам ако се скъса някой горивопровод и си го пристегнеш с бишоп, за да се прибереш, или ако се скъса жило на газта и с една връв ще докараш колата, има такива примери много.
                  Още веднъж ти се извинявам ако съм те обидил с нещо.
                  А колкото до семейството, то е най-важното, ако трябва за да ни забележат и обърнат внимание ще запаля проклетата кола, горяща кола се вижда от километри, все пак с блокирал двигател или биела извън блока би ми била полезна само за подслон, колкото и инструмент да имам нищо не бих могъл да направя.

Коментар

ОК, мина ми...

Според мен металното жило е не резервна част а по-скоро инструмент, така както колана за теглене е такъв и има 1001 приложения...от там нататък човек само да има въображение и желание може да си ги ползва за безброй неща.

Нека не се налага но това нека не се случва не важи за хората дето се врат по горите дето са МСС дето разчитат на МПСтата си да им свършат работа или да помогнат на други хора, тогава няма оправдания...

Поздрави,
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

По повод карането без съединител, и без спирачка-когато бях тракторист/комбайнер почти никоя машина нямаше спирачки, но нямаше и катастрофи, дори и най-малките чуквания. Просто се изисква много работа със скоростния лост/вариатора и педала за газта. И МНОГО внимание!
                      А без съединител не е нищо особено-ако владееш междинната газ и двойното амбриране, разбира се.
                      Последно редактирано от Кольо; 18-10-07, 23:51.
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

От: До: Закъсване*скъсано жило на съединител) изводи и препоръки...

Когато на мен ми се скъса жилото на съединителя отидох при http://mikrondocev.com и ми го оправиха за 50 кинта
                        Какво е това 4x4...:confused:
                        [FONT=Arial Black]Мечтите са си твои,ако ги споделиш със друг си е за твоя сметка...:rolleyes:[/FONT]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X