Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Бакшишите и телевизията...
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
От: Бакшишите и телевизията...
Не е точно така..В наща яка по друг начин са нещата така, че аз избирам..Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнениеТи си мислиш, че си избираш клиентите
А всъщност поради факта, че си наложил определени рестрикции, ТЕ избират ТЕБ, на фона на заобикалящите те 3-4 сходни заведения, но със занижени критерии за посетители.
Коментар
-
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=18582
Бакшишите май са полудели
Искаме за 3 евро да ни возят през половин София, с вратовръзка, перфектно поддържана кола и какво още беше. В момента толкова струва. Запознати да кажат каква част от парите остава чисто за бакшиша. Шофера ми помогна с мъкненето - младо момче, първа работа му е. Метър ПВЦ тръба остана за него, ама не знаеше колко има и предложи да помогне по дефолт. Врънкам ги да ми возят нецапащи компоненти по ремонта, кажи го строителни материали.
3 хилки лева прибра нотариусът за час, и допусна грешка, ако и да не е значима. Без риск за живот и здраве. Към 600 останаха при него, останалите - по другите инстанции, данъци и т.н.Последно редактирано от Rabin; 18-07-13, 23:41.
Коментар
-
Та, какво било с личните нападки, дето така те докачили, че чак за Пирогов ме подкара? Има ли ги и къде са точно?Първоначално публикуван от suzuki team Преглед на мнениеНе,аз работата си я харесвам,избирал съм си я и ще си я работя още дълги години по начина по който смятам че трябва да я върша,с оглед на това което се е случвало през годините и всички други съпътстващи случки около нея.Ама ти а и някои други както така добре сте наскачали и мятате камъни(разбира се след конкретната случка на Цариградско),като сте такива мъже къде бяхте да вдигате същия шум когато пиян полицай прегази 4 човека на пешеходна пътека(от които едно малко дете) или пияния депутат дето пак на пешеходна пътека мина през майка с количка? ...
Не ми подхвърляй разни пияни полицаи и депутати!
Темата в същност не е за пияния ти колега, който изпотрепа хората, а за друго. Обаче ти успя и в нея да демонстрираш агресивния манталитет на бакшиша, на когото всички са му криви, а той е единствено правия. Само дето не си чукнал по радиото да събереш глутницата, че някой е взел да спори с тебе.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Сметката е приблизителна да не наскачат и заспалите насреща ми !
Аренда в Софето от 35 до 50 лв в зависимост от таралясника и фирмата към която карат.Наем за станция - според зависи от фирмичката , може към рендата а може и от 30 до колкото им дойде на месец. Горивцето ако е метан за средно 200 км пробег градско .Сиреч ако не изкара 50 до 80 кинта за смяната е вътре.
Колите не ги ремонтира "Бакшо" а фирмата която му скубе арендата и в повечето случай не си оправя которниците навреме.Дори често таксиджийте си плащат за гуми и дребни ремонти просто за да могат да излязат да работят.Освен всичко документите за таксиметрова дейност не се подаряват и струват и те едни пари.Дори ролките за касовия апарат си ги купуват пак те.И реално като се тегли чертата ако трябва всеки таксиджия преди да излезе да работи да ходи и до мивката за да излъска разноцветното чудо с жълт отенък не ми е много ясно какво ще сложи на масата и как ще си плати сметките.
Не защитавам никого но до това дередже са стигнали много сфери на родния бизнес !
За алкохола зад волана , телевизори в движение и какви ли не простотий изобщо няма смисъл да коментирам!Uaz 469 2.4 D MB
KTM 600 ROTAX
Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9
Коментар
-
Дреме ми
имаше една тема за нископлатените - като не ти изнася си сменяш работата.Аз не си избирам таксито по това дали вози на 16 стотинки или на 19, по красота ги избирам и като седна вътре очаквам да ме вози както аз искам,ако не си слизам и оп на друг.
Мен няма как да ме отсеят,има таксита за всички и клиенти за половината таксита.Само дето от чисто такси никой няма да избяга,а от ония с телевизора поне аз стоя далеч.А кой колко има да плаща ми е все тая,да вдигнат цените като искат.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Ами то от там идва главния проблем понеже в тая работа пари няма текучеството е голямо . Много са на клона и при тия цени си работиш почти за тоя що духа . Тук е ролята на държавата и общината да въведе квоти както е в повечето европейски държави .Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Съгласен съм с тебе за квотите, но имам въпрос. Ако бъдат въведени ограничения в броя на такситата, примерно в София, дали няма да станем свидетели на поредното шумно сборище на жълти коли пред парламента?Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеАми то от там идва главния проблем понеже в тая работа пари няма текучеството е голямо . Много са на клона и при тия цени си работиш почти за тоя що духа . Тук е ролята на държавата и общината да въведе квоти както е в повечето европейски държави .
А за малкото пари ... Не само в този бранш е така. Когато са много маймуни на клона не трябва ли човек да направи нещо, за да се открои от тълпата? Да направи така, че от многото коли на стоянката клиентът да избере него?Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Не колега, идеята на закона е, че разговора не пречи на шофирането, защото можеш да шофираш и говориш използвайки устройство "свободни ръце", а може би е направено само за хранилка на държавата и ченгетата. Т.е. мозъка работи независимо дали говориш по тел или със спътниците. Някъде имаше изследване, че не били намалели катастрофите след приемане на забраната за говорене по тел. при управление на МПС. Ако някой колега го намери да цитира.Първоначално публикуван от suzuki team Преглед на мнениеЕстествено че не е нормално а и не трябва който и да е да го прави,без значение другия до него какво прави в неговата си кола.То дори и по телефон не трябва да се говори,защото там не е проблема дали си с не знам какво си в ухото,а че мозъка ти е зает с разговора...
А мен лично ми пречи вечер, нощем светещия дисплей независимо дали е навигация, смартфон или ТВ.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Мисля,че говоренето по телефон(независимо с или без у-во "свободни ръце") много пречи по време на шофиране.Съдя по себе си-как ми се губят дълги отрязъци от пътя,през който съм разговарял по телефона,и то без да го държа.А всякакви други занимания,като гледане на ТВ,гримиране,ядене,пиене и др. не може да не окажат негативно влияние върху концентрацията на водача,а понякога 1/2 секунда може да е от голямо значение.Човек може да има адекватни реакции до скорост 30-40 км/ч(с колкото може да бяга)Природата е създала доста несъвършено животно Човек(доколко е Разумен е тема на друга дискусия) и колко и да се правят някои индивиди от мъжки пол на Супермен,Рамбо и Наполеон,обикновено не им се получава
Коментар
-
+ 1 Със сигурност ще се съберат за нула време, че и оставки на всеки и всичко ще искат. И европейския съд по правата на човека ще сигнализират.Ама мерки за подобряване на обслужването едва ли ще вземат.Щото си мислят че са най, най, по!Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнениеСъгласен съм с тебе за квотите, но имам въпрос. Ако бъдат въведени ограничения в броя на такситата, примерно в София, дали няма да станем свидетели на поредното шумно сборище на жълти коли пред парламента?
А за малкото пари ... Не само в този бранш е така. Когато са много маймуни на клона не трябва ли човек да направи нещо, за да се открои от тълпата? Да направи така, че от многото коли на стоянката клиентът да избере него?BMW R1200GS LC EXCLUSIVE, Triumph Tiger 800 XRx, Honda Transalp 600
LAND ROVER Discovery II V 8 - 4.0, BMW 530 xDrive
Не е достатъчно да си знаеш цената, трябва да се отчита и търсенето.
Коментар
-
В интерес на истината, навигациите си имат нощен режим на дисплея, в който се използват цветове, които не дразнят зрението.Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение... А мен лично ми пречи вечер, нощем светещия дисплей независимо дали е навигация, смартфон или ТВ.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Искам да чуя едно нещо, дето организира държавата - дето е станало като хората. Мъкнах едни хладилни чанти тия дни, щото е оставила хората без животоподдържащи медикаменти, буквално за денонощие се гушва букета без тях. И с пари не може да си купиш, и с автобус не може да ги пренасяш без специални условия. И да, държавата ще ме осъди, ако просто купя тоя медикамент и го занеса да го продавам там, дето тя не го е доставила. Щото има регулация и "мисли за реда". А у втора градска, дето работи сестрата на бившия Премиер - един такъв тлъст надпис - 700 лева глоба на който има 3 месеца без осигуровки. Някой да не си помисли дори, че ще има глобен от незаконния квартал, дето е в идеален център, до мол София... На тях им се полага по рождение. А ония дни стана приказка дали сме си остъклили терасите законно. Ей ти я чантаджийската оправия!Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеАми то от там идва главния проблем понеже в тая работа пари няма текучеството е голямо . Много са на клона и при тия цени си работиш почти за тоя що духа . Тук е ролята на държавата и общината да въведе квоти както е в повечето европейски държави .
http://offnews.bg/index.php/221321/d...kata-s-doverie
Е ти и статийка на Офнюз за задължителните допълнителни осигуровки. Цяла тема има в Инвестора, давал съм линк.Последно редактирано от Rabin; 19-07-13, 12:11.
Коментар
-
Не владея чужди езици и не мога да ти отговоря!Успех!!Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнениеДа се пробвам да си обясня твоята позиция:
1. Когато пиян депутат, полицай, марсианец прегази пешеходец-това е много лошо. Когато пияна свиня се вреже в спирка-това е ОК, щото пияната свиня случайно е таксиметров шофер.
2. Да возиш клиентите си в кочина, смърдяща на обор е ОК, щото рентата требе да се изкарва.
Ъф корс, ти можеш да си работиш работата си по начина, по който ТИ смяташ за нормален. Нюз-флаш - ти си този който предлага услугите си. Клиентите са тези които купуват услугите ти. Те без теб могат - таксита в София един билюк, и малка каручка. Ти без тях не можеш. Щото иначе цял ден ще люпиш семки и ще решаваш судоку на стоянката. Толкоз от мен, за без пари. Следващите курсове по "Основи на начинаещия предприемач" са платени.
П.С. И ако си мислиш, че си единствения със здравословни проблеми поради естеството на работата си - слез на земята и си направи reality check. Преди 2 години 37-годишен колега почина от инфаркт. Само дето това не се появи в новините. Щото нали не е такси драйвър. Ай сиктир. Да ти кача епикриза от мойте болежки, придобити поради работата ми ? И кво, ще ми плащаш прегледите при доктора или процедурите ? Имам да минавам ЯМР - ще помогнеш ли с некоя кинта, щото живота на офисния планктон сиибал майката? М ?Иво (таксито) Андреев
0988 91 80 50
Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та
Коментар
-
Е това е истината,по добре нямаше как да се каже!Ама некои които имат норматив от поне 5 поста на всеки 20 няма как,требе да си кажат репликите.Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнениеИ аз си избирам клиентите.. За добро на всички.. Пияници, цигани и други проблемни не идват тука.. Нали така е по-добре?Иво (таксито) Андреев
0988 91 80 50
Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар