Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бакшишите и телевизията...

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бакшишите и телевизията...

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
    Колега, всеки в своята работа, който работи с живи хора се е сблъсквал или ще се сблъска с проблеми с клиенти, пациенти и хора с които се среща при или по повод на работата си. Но Вие не трябва да се държите към всеки клиент като към евентуален нападател застрашаващ здравето и живота Ви.
    Или примерно, ако Автомобила Ви е стегнат, технически изправен и чист независимо дали е стар или по-нов, и Вие да сте прилично облечен и чист не би трябвало да предполагате, че по-голяма вероятност да Ви "бомбят".
    Разбирам Ви, че претърпяната черепно мозъчно травма е оставила трайни следи във Вашия живот, но Ви моля за Ваше добро да се обърнете към специализирано заведение за лечение и профилактика в специализирано медицинско заведение.
    Аз този проблем си го реших като спрях да возя мъже!Ако само една нощ го правиш това този ти пост няма да го напишеш по този начин.
    Иво (таксито) Андреев
    0988 91 80 50
    Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      На тебе какъв ти е проблемът, та веднага се мяташ на лични нападки, че даже и в Пирогов ми пожелаваш да се озова?!? Па може и там да се окажа, ако имам малшанса да се окажа по траекторията на някой пропадняк с 1,8 промила, който работи на такси, щото единствената му квалификация е наличието на шофьорска книжка. Ама какво точно искаш да докажеш с тези си изцепки, освен че май си зле с нервите, ти си знаеш ...
      Върни се по нагоре да видиш кой пръв започна с личните нападки.Пръстите пак са ти по бързи от мисълта.Аз за тази работа съм завършил училище и имам повече категории от колкото ти имаш косми по главата.А това дето си го изпил за последната седмица,е повече от това което съм изпил аз за последните 20 год.
      Иво (таксито) Андреев
      0988 91 80 50

Коментар

Първоначално публикуван от suzuki team Преглед на мнение
        Върни се по нагоре да видиш кой пръв започна с личните нападки.Пръстите пак са ти по бързи от мисълта.Аз за тази работа съм завършил училище и имам повече категории от колкото ти имаш косми по главата.А това дето си го изпил за последната седмица,е повече от това което съм изпил аз за последните 20 год.
        Колега хайде по-кротко, долна предавка и лекинко спирачка, че в тоя дух в който си тръгнал се задава една форумна поледица на която с тази скорост ще излетиш от завоя, та ако ще с таксито да можеш между Княжево и Горнобански път с двеста да закараш на капака тава с печено агне без да му падне и едно картофче от устата...

Най-приятелски. Не считай личните си тълкувания на чуждите думи за зелен светофар за лични нападки.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Аз този проблем си го реших като спрях да возя мъже!Ако само една нощ го правиш това този ти пост няма да го напишеш по този начин.
          Е явно аз не мога да схвана нещо.

Моля Ви да ми обясните малко по-подробно. Или как бих го написал, ако возя/не возя само една нощ мъже.

Предварително Ви благодаря за вниманието и отделеното време.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Щом си рекъл, връщам се.

Ти реагираш първо ей на това, което дори не е адресирано към тебе. Къде е личната нападка?!? Тръгваш с рогата напред, защото съм казал, че няма да се кача в мърлява кола. Ами, в редките случаи, когато използвам такси, правя точно това - гледам да не се качвам в мърляво такси и хич не ми пука дали онзи, когото подминавам, ще може да си плати арендата. Нищо лично, просто имам правото да избера на кого да дам парите си и го използвам.

Ако се обиждаш от факта, че сред колегите ти има мърлячи, това си е твой проблем, за който аз нямам вина. Просто няма как да ми докажеш противното, при положение, че ще трябва първо да ме убедиш, че никога не съм влизал в кола, която отвътре не е виждала парцал от много време и подът е обсипан с пепел от цигари; че след возене в такси не съм си давал дрехата на химическо чистене, за да отстранят голямо мазно петно; че на детето ми никога не му е прилошавало поради смрадта на газ в купето от неизправна газова уредба и т.н.

После ми пожелаваш да отида като пациент в "Пирогов", щото съм ти казал, че пътниците могат да се придвижат и без вас, но вие без пътниците не можете, освен ако не изпълнявате курсове, които са "малко по-така". Що така бе, другарю образцов водач? Да не би да е лъжа? Къде е личната нападка?

Ако рипаш от споменаването на "специални" курсове, пак ще трябва да ме убедиш, че такива няма. И пак ще ти е трудно, защото в един момент пред блока ни (на малка улица вътре в квартала) вечер не можеше да се паркира от струпани таксита, които возеха насам-натам едни "девойки", подвизаващи се в нает апартамент на приземния етаж. А такситата изчезнаха от района, след като в един хубав ден въпросният апартамент беше посетен от полиция и се разбра, че е бил нещо като "складова база" за жива плът, която се доставяла на адреси по заявка по телефона. Ха познай от 3 пъти кой е предоставял транспортната част от услугата!

Ти можеш да имаш каквито си искаш квалификации, но това няма да промени факта, че много от жълтите коли се шофират от хора, които я имали основно образование, я не; че немалко от колегите ти дори не познават града, в който карат. Да не ти разправям какви тиради съм слушал точно по отношение на последното от твой колега, който беше спрян от друг таксиметров шофьор с питане къде се намира популярно столично заведение ...

Та така! Моите съчувствия за това, че си имал лош късмет и преживявания, обаче това не е причина да тръгваш с щанга в ръка срещу всеки, който каже нещо, което не те кефи по някаква причина. Ако толкова си мразиш клиентите, мога само да те съжалявам, че продължаваш да работиш същата работа!
            Последно редактирано от Чавдар (V93); 18-07-13, 20:18.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Не,аз работата си я харесвам,избирал съм си я и ще си я работя още дълги години по начина по който смятам че трябва да я върша,с оглед на това което се е случвало през годините и всички други съпътстващи случки около нея.Ама ти а и някои други както така добре сте наскачали и мятате камъни(разбира се след конкретната случка на Цариградско),като сте такива мъже къде бяхте да вдигате същия шум когато пиян полицай прегази 4 човека на пешеходна пътека(от които едно малко дете) или пияния депутат дето пак на пешеходна пътека мина през майка с количка? Защото и за двамата тия требе да ти кажа че освен уволнението засега нищо друго не им се е случило.Ама не,онова е власт и не смеете а тия шофери са никои и може да се правим на велики!Не ми се продължава такъв безсмислен спор с човек дето е специалист по абсолютно всичко,което всеки може да го види навсякъде по целия форум!
              Иво (таксито) Андреев
              0988 91 80 50

Коментар

Въпроса ми беше колко е нормално да се кара в града с работещ телевизор на арматурното табло и до колко това пречи на шофирането.
                На сърбела майката му е чесането.
                Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                  Е явно аз не мога да схвана нещо.

Моля Ви да ми обясните малко по-подробно. Или как бих го написал, ако возя/не возя само една нощ мъже.

Предварително Ви благодаря за вниманието и отделеното време.
                  Имах предвид че ако само една нощ за всичките 12 часа возиш наред всеки който изяви желание,ще си промениш мисленето по доста от въпросите,и определено ще разбереш защо спрях да качвам мъже(които не познавам)!!!Щото някакси не е коректно като някои други хора,които при абсолютно непознаване на материята стрелят като за световно без да ги е еня изобщо за обективноста.Поздрави!
                  Иво (таксито) Андреев
                  0988 91 80 50

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                    Въпроса ми беше колко е нормално да се кара в града с работещ телевизор на арматурното табло и до колко това пречи на шофирането.
                    Естествено че не е нормално а и не трябва който и да е да го прави,без значение другия до него какво прави в неговата си кола.То дори и по телефон не трябва да се говори,защото там не е проблема дали си с не знам какво си в ухото,а че мозъка ти е зает с разговора.А много продължават да си карат всякак.Ама не е като да се каже за най лесно че всички са маскари и готово!Никакви крайности не са хубави,както тука стана,не без помощта на онези най разбиращите които са навсякъде!Ама здраве да е,требе да сме над нещата!
                    Иво (таксито) Андреев
                    0988 91 80 50

Коментар

• От: Бакшишите и телевизията...

Не,аз работата си я харесвам,избирал съм си я и ще си я работя още дълги години по начина по който смятам че трябва да я върша,с оглед на това което се е случвало през годините и всички други съпътстващи случки около нея.Ама ти а и някои други както така добре сте наскачали и мятате камъни(разбира се след конкретната случка на Цариградско),като сте такива мъже къде бяхте да вдигате същия шум когато пиян полицай прегази 4 човека на пешеходна пътека(от които едно малко дете) или пияния депутат дето пак на пешеходна пътека мина през майка с количка? Защото и за двамата тия требе да ти кажа че освен уволнението засега нищо друго не им се е случило.Ама не,онова е власт и не смеете а тия шофери са никои и може да се правим на велики!Не ми се продължава такъв безсмислен спор с човек дето е специалист по абсолютно всичко,което всеки може да го види навсякъде по целия форум!
                      Да се пробвам да си обясня твоята позиция:

1. Когато пиян депутат, полицай, марсианец прегази пешеходец-това е много лошо. Когато пияна свиня се вреже в спирка-това е ОК, щото пияната свиня случайно е таксиметров шофер.
                      2. Да возиш клиентите си в кочина, смърдяща на обор е ОК, щото рентата требе да се изкарва.

Ъф корс, ти можеш да си работиш работата си по начина, по който ТИ смяташ за нормален. Нюз-флаш - ти си този който предлага услугите си. Клиентите са тези които купуват услугите ти. Те без теб могат - таксита в София един билюк, и малка каручка. Ти без тях не можеш. Щото иначе цял ден ще люпиш семки и ще решаваш судоку на стоянката. Толкоз от мен, за без пари. Следващите курсове по "Основи на начинаещия предприемач" са платени.

П.С. И ако си мислиш, че си единствения със здравословни проблеми поради естеството на работата си - слез на земята и си направи reality check. Преди 2 години 37-годишен колега почина от инфаркт. Само дето това не се появи в новините. Щото нали не е такси драйвър. Ай сиктир. Да ти кача епикриза от мойте болежки, придобити поради работата ми ? И кво, ще ми плащаш прегледите при доктора или процедурите ? Имам да минавам ЯМР - ще помогнеш ли с некоя кинта, щото живота на офисния планктон сиибал майката? М ?
                      Последно редактирано от windwarrior; 18-07-13, 22:56.
                      Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Ей не се спряхте...

Коментар

Що, бре, нали се возим.
                          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Ми няма да се спра (освен ако модераторите не ме сецнат в полет ). Ибаси, от цела държава бачкери - миньори, селскостопански работници, пенсионери с 120 кинта пенсия - точно па таксиджиите в София се изкараха социално слаби, тежко преработени, и онеправдани. Чак ми иде да прегърна първото попаднало ми такси и да орося с корави, мъжки сълзи предния капак на Маджентиса. Че и сметка ни държат, че не оценяваме саможертвата им. Аре нема нужда. Наглеци.

Коментар

И аз си избирам клиентите.. За добро на всички.. Пияници, цигани и други проблемни не идват тука.. Нали така е по-добре?

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                                И аз си избирам клиентите.. За добро на всички.. Пияници, цигани и други проблемни не идват тука.. Нали така е по-добре?
                                Ти си мислиш, че си избираш клиентите А всъщност поради факта, че си наложил определени рестрикции, ТЕ избират ТЕБ, на фона на заобикалящите те 3-4 сходни заведения, но със занижени критерии за посетители.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X