Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бакшишите и телевизията...

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бакшишите и телевизията...

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
    Извинявайте много, не искам и не Ви обвинявам Вас лично в нищо конкретно. Ще си позволя да напиша един виц разказващ за проблемите на адвокатите:
    Цитат от протокол на годишно отчетно изборно събрание: "... И защо заради някакви си 95 % от нас цялата адвокатска гилдия има лошо име в обществото?"

А за правописа Може ли Вие да ми обърнете внимание и да посочите грешките ми?

Също съм малко скаран с чуждите езици, какво е това ТЕТ-А-ТЕТ, което го правят мъжете, не беше ли някакъв интимен сапун?
    Ама то точно лично и конкретно си прозвуча ама неам(умишлена грешка)нерви вече!Справка (ПАК) в пост 53!

Това е последно.Не можах да разбера какво значи да се ""къпиме""?

А другото за сапуните,няма да го коментирам.Отдавна тази фраза е станала почти нарицателно,ама щом някой го вижда само като сапун,халал да му е,щом само до там му се простират интересите!

Може би е по добре да се помисли малко повече преди да се задействат бързите пръсти!

Щото и за това има поговорка ама така няма никога да приключим това!!!

Всичко най розово!
    Последно редактирано от suzuki team; 17-07-13, 20:48.
    Иво (таксито) Андреев
    0988 91 80 50
    Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      А като ти е мърлява колата, аз ще те подмина и ще си стоиш на стоянката. Т.е. пропускаш приход. Какво става с арендата?!?
      За него не знам,ама аз мъже не качвам!Така че си ме пропускай колкото искаш. Ама като(ако)ме видиш на стоянка,спри да си ти дам печалбата поне,така през прозореца,без да влизаш!Щото по моя аватар поне си личи кой съм.
      Иво (таксито) Андреев
      0988 91 80 50
      Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        А като ти е мърлява колата, аз ще те подмина и ще си стоиш на стоянката. Т.е. пропускаш приход. Какво става с арендата?!?
        Ами смятай арендата в повечето софийски фирми е между 35 и 50 лева на ден при средна цена около 70 стотинки за километър . За да вържеш тия 50 лева чисти имаш още толкова разходи гориво ; поддръжка а това са минимум 150 пълни километра ако приемем че началната такса и престоя компенсират до някъде празните километри ама пълен празен горивото и амортизацията вървят . От там нататък трябва да изкараш и нещо за тебе така че минимум 250 километра на ден в София . Колкото повече ти остарява колата толкова повече изваждаш за поддръжка .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Не ме интересува каква му е колата, как е облечен и дали е изкъпан. Нямам нищо против таксиджиите- карал съм такси в зората на демокрацията/ още бяхме държавни/
          Интересува ме да си гледа пътя.Като стои на стоянката да си гледа телевизия, да плете чорапи, да шие гоблени, ако ще и лютеница да вари в багажника- все ми е тая. Колко опит има също не е важно като гледа телевизора вместо пътя. А като гледам 80% от водачите на таксита са двадесет и кусур годишни хлапета, които имат по-малко километри напред, отколкото аз назад. Просто закона трябва да е еднакъв за всички.
          На сърбела майката му е чесането.
          Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            Ами смятай арендата в повечето софийски фирми е между 35 и 50 лева на ден при средна цена около 70 стотинки за километър . За да вържеш тия 50 лева чисти имаш още толкова разходи гориво ; поддръжка а това са минимум 150 пълни километра ако приемем че началната такса и престоя компенсират до някъде празните километри ама пълен празен горивото и амортизацията вървят . От там нататък трябва да изкараш и нещо за тебе така че минимум 250 километра на ден в София . Колкото повече ти остарява колата толкова повече изваждаш за поддръжка .
            Никога не съм разбирал подобен тип мислене, честно. Ако отидеш на ресторант, и ти сервира пиян келнер който от 3 метра мирише на некъпано, и то в неизмити чинии (сори баце, наема е Х лева, спестявам от вода за миене на съдовете и заплати на персонал, щото иначе не ми се връзва сметката) - как ще се почувстваш ?

Когато се кача в такси, държа то да бъде чисто, климатика да е пуснат, от уредбата да не дъни Планета Пайнер Микс 2012, водача да е учтив и да не ме ползва за личен психоаналитик, да кара с разумна скорост и да не гледа телевизия/разговаря по мобилния си телефон без хендс-фри докато ме вози, ако е пушач - да ме попита за разрешение преди да запали. Ако намеря пропуск - правя забележка. Ако отговора е "Къв си ти бе, че ше ми даваш наклон в личното ми такси ?" учтиво моля да отбие, плащам сметката до момента (макс бакшиш 10 стотинки, и то ако нямам да му дам точно) и си викам друго такси. Сметката от Центъра до Дружба си е все едни и същи кинти, дали ще ги дам на Бай Хой #1, или на Бай Хой #2 ми е дълбоко безразлично. Грижата и напъна да ми вземе кинтите е негова, не моя. Боли ме фара колко изкарва и колко километра трябва да мине днес, за да си изкара арендата - никой не му е сложил чатала на врата, като не му изнася - друм, и да си търси друга работа. Търсене за общаци по строежите има винаги. Мен никой не ме пита за как си изкарвам кинтите, не виждам защо таксиметровите шофьори трябва да са привилигеровани в това отношение. Ай, байгън.
            Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

А какъв е варианта, да си поръчаш да ти пусне някакъв канал, който да му е скучен и хич да не гледа в дисплея?
              Влизал съм в таксита преди време и вътре чалга, ама уредбата яка.. Поръчвам си рап и да я усили до край.. Пуска, клиент съм, няма на къде..
              Що с телевизията да не е същото?
              Аз тоя монитор един вид го виждам като екстра за клиента..

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                Аз тоя монитор един вид го виждам като екстра за клиента..
                Съгласен, ама в движение , особено нощно време му взема очите и все ми е на ума, че вижда пътя.
                На сърбела майката му е чесането.
                Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

А ако си поръчаш да угаси монитора, щото на тебе ти вади очите?
                  Трябва да се пробва...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                    В закона пише точно какво може да имаш на предното стъкло и това са винетен стикер, гражданска и технически преглед. Изтеклите стикери също са нарушение. Огледалото за обратно виждане, както и сенниците са одобрени с типовото одобрение на автомобила и не си ги поставил ти.
                    Принципно никой не се заяжда за навигациите.
                    Понеже го знам това, заобикалям закона по следния начин:
                    1. камерата поставям крайно вдясно, така че да е по линията между мен и гредата на предната врата. Няма и един сантиметър, ограничаване на видимостта, тъй като там тя вече е фабрично ограничена от гредата. Т.е. камерата не закрива зрителното поле навън.

2. Навигацията съм поставил на модифицирана стойка, която я изнася почти до арматурното табло. Контактът на вакуумната опора със стъклото е крайно долу, по линията между мен и предния капак - пак няма ограничаване на видимост.

Иначе, нещото, което най-много ограничава видимостта в колата, която карам, е нещо заводско - точно въпросните опори/предни греди на тавана, пред предните врати(по-точно - лявата, защото е по-близо до мен). Широчината е от 10 до 20 см и закрива понякога за момент изцяло пешеходец, пресичащ от лявата ми страна. Всеки път поглеждам пред нея и после зад нея, когато спра на пешеходна пътека, за да не ми остане някой "невидим". Много гаден пропуск, според мен.
                    Последно редактирано от Еmil; 18-07-13, 00:05.

Коментар

Първоначално публикуван от suzuki team Преглед на мнение
                      За него не знам,ама аз мъже не качвам!Така че си ме пропускай колкото искаш. Ама като(ако)ме видиш на стоянка,спри да си ти дам печалбата поне,така през прозореца,без да влизаш!Щото по моя аватар поне си личи кой съм.
                      Ами твоя си работа. Не качвай. Дръвчи се наляво и надясно. Таксиметровите услуги не са стока от първа необходимост, пък и вие сте напъплили улиците в твърде голямо количество. Ваша си работа. Като цяло, хората без вас могат. Вие без клиентите ...

Е, който заработва от доставка на туй-онуй на адрес - друг въпрос. Тогава пътници не трябват ...

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                      Ами смятай арендата в повечето софийски фирми е между 35 и 50 лева на ден при средна цена около 70 стотинки за километър . ...
                      Хич не смятам. На който не му излиза сметката - да сменя бранша. При всички положения, дълбоко се съмнявам, че ти ще си навит да отидеш на почивка на амортизирано бунгало с мизерно обслужване, пък да платиш като за 4-5-звезден хотел с всички удобства, щото, видиш ли, на собственика му трябвали пари да си построи нов хотел.
                      Последно редактирано от Чавдар (V93); 18-07-13, 00:10.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Еmil Преглед на мнение
                        Понеже го знам това, заобикалям закона по следния начин:
                        1. камерата поставям крайно вдясно, така че да е по линията между мен и гредата на предната врата. Няма и един сантиметър, ограничаване на видимостта, тъй като там тя вече е фабрично ограничена от гредата. Т.е. камерата не закрива зрителното поле навън.
                        Аз моята камера съм я монтирал високо в центъра на предното стъкло, зад огледалото за задно виждане (мога да кача и снимки). При нормална стойка на шофьорското място - даже не я и виждам (трябва да се наведа и то доста за да я видя/монтирам на скобата), така че гуд лък на всеки мюлционер, който ще се опита да ме хване по параграфа "ограничаване на видимоста"
                        Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Кажи му бакшиш и не го обиждай ,е има и изключения
                          само бараки

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение

Когато се кача в такси, държа .......... Ай, байгън.

Дай бе бате,дай бе 5 деца имам.
                            - снимка на жена си имаш ли,дай да я видя?
                            ааааа тая не я познавам,храни си ги сам,моите не чакам друг да ги храни.

Та на 100% съм с теб.Ма не можел да се къпе,ма без телевизор не можел,ма имал да плаща за таксито.........моя проблем какъв е,къде ми е проблема на мен?Качвам се,климатика спрян и не го пуска и слизам,току що спести мъките на един клиент.

6 деца имам.....таксито плащам.........аз моята работа си я върша и ако са доволни си чакам парите,ако не са не ги и чакам.До момента засечки няма,климатика ми работи значи.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Хора, Недейте така с лошо.. Кой какво изпалаща, заем, кола, жилище и пр.. Има и диваци таксиметрови шофьори, няма да ги коментираме, по новинарските сайтове си личи..
                              Стоят по 12-18 часа всеки ден от седмицата..
                              Ние, като клиенти, можем да изискваме условия..По-горе писах..Спри ТВ, намали музиката и други.. Не вярвам някой да откаже..

Коментар

Аз вярвам...
                                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X