Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Последните 3год. - рязък спад на жертвите на пътя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Последните 3год. - рязък спад на жертвите на пътя

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
    Реалния показател беше написан по-горе и няма нищо общо с горивото. И в този смисъл разглеждането на периода от 1950г. въобще не е нещо безсмислено.
    Точно така, но тук се опитва да се прокрадне мнение, че този показател си е останал същия като стойност, както от предишни години, но са намалели пропътуваните човекокилометри заради разни фактори.
    И тъй като няма как да се приведат коректни данни, за пътуванията с личните автомобили, се опитва косвено да се съди за тях по общия разход на горива в страната. Логика има, но практически точността не е достатъчна за категорични изводи. Разпределението на горивата между видовете транспорт, и разхода на гориво на превозните средства, се влияят от твърде много фактори.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
      И без друго април ще минавам преглед, да те водя с мен да видиш, обаче искам бас - 20л. бензин.
      Идвайте направо при мен, в двора на цеха има пункт за прегледи. Ще пием бира и ще зяпаме.

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Подобрение се наблюдава:
      Светофар с изгоряла ламБа не помня от кога не съм виждал, преди си беше проблем.
      Знаците по магистралите станаха по-големи, не помня кога, но си е подобрение, виждат се по-ясно и отдалеч. По останалите пътища си ги няма почти както и преди. В София все едно не ги гледам и карам по спомени.
      Маркировката по новия асфалт е добре. Където няма нов асфалт, няма и маркировка.
      Техническите прегледи не са се затегнали изобщо. Колите са средно по-изправни, но (според мен) главно заради по-малката средна възраст на автомобилите. Ако на пункта, на който ти си водиш колата се е затегнало, то всички знаем много други места, където се е "олабило".
      В София пешеходните пътеки някак въздействат на целокупното шофьорство. Със софийските навици извън София се получават странни работи и пеш, и с кола.
      Определено вече на почти никой не му идва на ум да излезе от колата и да прави "разбор" на някое нарушение на ЗДвП.
      Контролът да е затегнат, да е затегнат, колко да е затегнат? Седят си по хранилките.
      За фиш от камера се чака по 6-9 месеца. На ключови и проблемни места като Цариградско шосе работещи камери няма. Никакъв възпитателен ефект от камерите не наблюдавам.
      Тц, тц...немой така..

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
        Писах конкретно за организацията на движение. Нещата са много зле. Казвам го не само като шофьор.
        Както кажеш! Но имайки спомени какво беше движението в София 85-86 г. и сега, бих казал, че не си съвсем прав! Разбира се може много по-добре, никой не спори! Но наистина нещата се променят, при това вектора е към по-добро! Разбира се това са лично мои впечатления!
        יעבור
        «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
          Вие помните, вие ще кажете колко спокойно е било с кражбите. На мен конкретно това ми е причината да не карам често.
          Ами през 80-те с кражбите по колите всичко беше нормално, т.е. на практика нямаше, ако не смятаме чистачките например! Ама през 90-те какво беше не е истина!
          יעבור
          «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
            Хора за@бете горивата, че е смешно за таз тема.
            питам се дали наблюдавате някакви промени към по-добро в знаци,светофари,маркировка.
            ...
            Не е смешно. Поне по моите лични (т.е. субективни) впечатления през последните 2 години като че ли повече хора са започнали да карат по-икономично (т.е по-бавно) заради цените на горивата. Намалената скорост със сигурност дава някакво отражение в намаляване на смъртността при ПТП.

Естествено, със сигурност има и други фактори. Като цяло не мисля, че има особено подобрение в пътната обстановка, извън прословутите магистрали. Дори напротив. Дупки - дал господ, както и шофьори, които в панически опит да ги избегнат, кой знае защо са много склонни да се хвърлят на челен удар.
            Има и изключения. Примерно, не знам кога е направено разделянето с мантинела на двете платна на пътя за Созопол, но това, наред с наличието на камери, определено би трябвало да има принос в намаляване на загиналите в този участък, който иначе беше доста проблемен.
            Помага също и насищането на дадени участъци в дадени моменти с полицейски патрули. Пак в споменатия участък миналото лято обратното пътуване беше доста спокойно. Макар и в колона, но (почти) нямаше дижигити с рисковани изпреварвания на местата, където мантинела няма. Според мен основната причина беше точно насищането на участъка с видими патрули.

Предполагам, че роля е изиграло и известното обновяване на автопарка в предкризисните години. Едно, че се накупиха доста нови коли, но и внесените на старо също са доста по-безопасни.

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            ... За фиш от камера се чака по 6-9 месеца. На ключови и проблемни места като Цариградско шосе работещи камери няма. Никакъв възпитателен ефект от камерите не наблюдавам.
            КАТ продължава да страда от много остра форма на административна импотентност.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              ...Примерно, не знам кога е направено разделянето с мантинела на двете платна на пътя за Созопол...
              Това обезопасяване е дарение - http://www.bbars.bg/pdf/Novina.pdf

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                Както кажеш! Но имайки спомени какво беше движението в София 85-86 г. и сега, бих казал, че не си съвсем прав! Разбира се може много по-добре, никой не спори! Но наистина нещата се променят, при това вектора е към по-добро! Разбира се това са лично мои впечатления!
                Спомени за движението нямам 80-те години. Т.е. имам, но от задната седалка на семейната ни лада.
                За сметка на това знам какво и как се е правило тогава, и какво сега.
                Точно в тази област сме поне 50 години назад в развитието си.

Коментар

Точно в тази област сме поне 50 години назад в развитието си.
                  Ами проблема е, че на само в тази!
                  יעבור
                  «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                    Това обезопасяване е дарение - http://www.bbars.bg/pdf/Novina.pdf
                    Не е това. Имах предвид разделянето с мантинела на двете платна на пътя Бургас - Созопол. За него четем:

В участъка от Бургас в посока Созопол, където такава мантинела има, няма загинали при пътни инциденти.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Да, там си беше касапница. Дори е имало случай на челен сблъсък на двама мотористи.
                      Ефектът от мантинелата е огромен.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                        Точно така, но тук се опитва да се прокрадне мнение, че този показател си е останал същия като стойност, както от предишни години, но са намалели пропътуваните човекокилометри заради разни фактори.
                        И тъй като няма как да се приведат коректни данни, за пътуванията с личните автомобили, се опитва косвено да се съди за тях по общия разход на горива в страната. Логика има, но практически точността не е достатъчна за категорични изводи. Разпределението на горивата между видовете транспорт, и разхода на гориво на превозните средства, се влияят от твърде много фактори.
                        Намаленото потребление на горива определено оказва влияние, но трябва да се има предвид, че средният разход сега вероятно е по-различен от този през 80-те, да не говорим по-назад. Тогава се караха леки коли, за чийто разход надвишава този на сегашните SUV, 4х4 и т.н.
                        По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Значи една част от драйвърите карат по акуратно обаче има и една друга не малка част която върши постоянно невероятни безумия ,снощи на пътя Пловдив - Асеновград
                          наблюдавах повишена концентрация на много бързащи (и за къде ли в 18.00ч)водачи, едно 40 % си карат перманентно в насрещното. Това че инцидентите са по редки може и чиста случайност да е
                          ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

На тоя път перманентно се кара така от много години.
                            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                              И без друго април ще минавам преглед, да те водя с мен да видиш, обаче искам бас - 20л. бензин.
                              хубу де, ама да е на място на което не те познават.
                              по-рано се мръщеха "ама наистина ли ще ни занимаваш да ти мерим спирачките?!"
                              сега ако си непознат - "не приближавай докато меря,че има камери" , а за заверка без да са видели колата - забрави! тряя си много техен човек и поне да я знаят колата.

Писах конкретно за организацията на движение. Нещата са много зле. Казвам го не само като шофьор.
                              Принципно вярно е зле,
                              но вече почти изчезнаха ограниченията 50 в завой, преди него има я 60,я 70
                              най ме кефи около Габрово, там масово има препоръчителни скорости, а не ограничителни.

Интересно на созополския път колко са били жертвите, щото него май преди 3г. го завършиха
                              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                              Суперспам - спама на суперите

Коментар

В Бургас, освен мантинелата по пътя за Созопол, мантинелата на Ремиза и кръговото за Созопол спасяват много животи, през седмица две на тези места имаше много тежки катастрофи. Определено се работи, но може да е много по бързо...
                                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X