Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Последните 3год. - рязък спад на жертвите на пътя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Последните 3год. - рязък спад на жертвите на пътя

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
    С'я искаш да кажеш , че в Лом е фул трафик !? Петък е ясен - на село за бурканье, неделя обратно. Че няма паре за мамбо.
    Ех, ами туристите лятото,само фърчила ли ползват. И към Лом трафика е по-голям заради ферито в Оряхово , но средно да, и там е мъртво.

Тююю,
    жертвите на брой са колкото през 60-те. Факт! Сравнявайте с тях.(хихи, консумацията гориво тогаз е била по-голяма, айде Ясен ще се сети ли защо )
    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
    Суперспам - спама на суперите

Коментар

Голям фен съм на фишкито и гледам редовно рубриката "авария".. Та, прави ми впечатление, че ПТП-тата им главно са с ВАЗ..

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
        колите сега са поне двойно на тогава.И средния километраж също
        Колите са двойно, но предимно в града. Даже са тройно.
        Да предположим че: 1/3 от колите са на дизел, 1/3 - на бензин, 1/2 газ, метан... Повечето жертви се дават в резлтат на ПТП-та извън града.
        Имайки предвид цената на горивата и видимо преобладаващите в ежедневието автомобили със знак "Газ", ползвани от любителе шофьори по междуградските шосета... какво се получава със статистиката?
        Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          ...На километър трудно ще се пресметне, но на 1000 тона гориво жертвите в този период се увеличават.
          Реалния показател беше написан по-горе и няма нищо общо с горивото. И в този смисъл разглеждането на периода от 1950г. въобще не е нещо безсмислено.

Коментар

Хора за@бете горивата, че е смешно за таз тема.
            питам се дали наблюдавате някакви промени към по-добро в знаци,светофари,маркировка.
            аз не казвам, че мойто било бойковистко

До тук мнението,за затегнатия контрол при тех.прегледи май е нещото което пропуснах, а то определено е важно и е от значение в тая статистика.
            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
            Суперспам - спама на суперите

Коментар

питам се дали наблюдавате някакви промени към по-добро в знаци,светофари,маркировка.
              Никаква промяна. Тенденцията си продължава, т.е. все по-зле става.

До тук мнението,за затегнатия контрол при тех.прегледи май е нещото което пропуснах, а то определено е важно и е от значение в тая статистика.
              Това не съм го виждал. Виждал съм как се натискат спирачки вместо ръчна, за да излязат числата.

Коментар

...
                Koлко катастрофи са заради техническа повреда, че аз не знам ни една. Има обаче случаи на нови коли, не могат да минат газове. В Заарата още не могат да хванат мистериозния замърсител, ще се издушат вече, цял град е това!
                Безсмислени ограничения и изобилие от полиция по пътищата? Аз като тръгна с кола, значи съм си надскочил на масрафа, и има елемента "кеф". И хич не ми е кеф да ме спират защото съм им симпатичен, и да питат "ся ко ш праим", има ограничение 30 на двулентов двупосочен път с мантинела в средата. Ще кажа къде са ме спирали по този повод ако е интересно. Питали са ме за винетка в града, заклевам се! Не ми направиха проблем, но ме питаха.
                Биг Брадър в градовете е факт, светофарите ще се скършат от камери по тях. Глобите пристигат след 8 месеца, не ме питайте откъде знам. 3 послведователни за едно и също, че не съм разбрал за някакъв знак на 45 градуса спрямо мен. Мислех, че е за другото платно.
                Последно редактирано от Rabin; 29-03-13, 18:12.

Коментар

Хора за@бете горивата, че е смешно за таз тема.
                  аз не казвам, че мойто било бойковистко

Подобрение се наблюдава:
                  Светофар с изгоряла ламБа не помня от кога не съм виждал, преди си беше проблем.
                  Знаците по магистралите станаха по-големи, не помня кога, но си е подобрение, виждат се по-ясно и отдалеч. По останалите пътища си ги няма почти както и преди. В София все едно не ги гледам и карам по спомени.
                  Маркировката по новия асфалт е добре. Където няма нов асфалт, няма и маркировка.
                  Техническите прегледи не са се затегнали изобщо. Колите са средно по-изправни, но (според мен) главно заради по-малката средна възраст на автомобилите. Ако на пункта, на който ти си водиш колата се е затегнало, то всички знаем много други места, където се е "олабило".
                  В София пешеходните пътеки някак въздействат на целокупното шофьорство. Със софийските навици извън София се получават странни работи и пеш, и с кола.
                  Определено вече на почти никой не му идва на ум да излезе от колата и да прави "разбор" на някое нарушение на ЗДвП.
                  Контролът да е затегнат, да е затегнат, колко да е затегнат? Седят си по хранилките.
                  За фиш от камера се чака по 6-9 месеца. На ключови и проблемни места като Цариградско шосе работещи камери няма. Никакъв възпитателен ефект от камерите не наблюдавам.

Коментар

Светофар с изгоряла ламБа не помня от кога не съм виждал, преди си беше проблем.
                    На Борис III и Житница липсват 2 светофара. Някой ги изкърти, колко месеца вече няма. Ако не вярваш ще снимам.
                    п.с. За сметка на това си имат 2 нови глутници.
                    Последно редактирано от Rabin; 29-03-13, 18:27.

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                      Голям фен съм на фишкито и гледам редовно рубриката "авария".. Та, прави ми впечатление, че ПТП-тата им главно са с ВАЗ..
                      Каквото имат, с това и катастрофират. Извън милионните градове в Русия 90% и повече от автопарка е местно производство.

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                        Никаква промяна. Тенденцията си продължава, т.е. все по-зле става.
                        .
                        Според мен сами не виждаме как леко полеко се променят нещата! Или не искаме да видим! Шофьор съм от 1985 г., карам много, добре помня 90-те години! Промени има и то много, и данните от статистиката го потвърждават!
                        יעבור
                        «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                          Според мен сами не виждаме как леко полеко се променят нещата! Или не искаме да видим! Шофьор съм от 1985 г., карам много, добре помня 90-те години! Промени има и то много, и данните от статистиката го потвърждават!
                          1985 година Правец 82 беше върха на елхата... И банани - само по Нова Година! Подобрението не го отричам. Вие помните, вие ще кажете колко спокойно е било с кражбите. На мен конкретно това ми е причината да не карам често.
                          Последно редактирано от Rabin; 29-03-13, 18:38.

Коментар

..До тук мнението,за затегнатия контрол при тех.прегледи май е нещото което пропуснах, а то определено е важно и е от значение в тая статистика.
                            И без друго април ще минавам преглед, да те водя с мен да видиш, обаче искам бас - 20л. бензин.
                            подаръци за мъже от FACOM
                            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

...Светофар с изгоряла ламБа не помня от кога не съм виждал, преди си беше проблем...
                              Странно, почти ежедневие ми е да виждам изгорели крушки.

...Знаците по магистралите станаха по-големи, не помня кога, но си е подобрение, виждат се по-ясно и отдалеч...
                              Знаците по магистралите ВИНАГИ са били по-големи.

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                                Писах конкретно за организацията на движение. Нещата са много зле. Казвам го не само като шофьор.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X