Обява

Свий
Няма добавени обяви.

1969г. за 16ч. София -> Кан възможно ли е? ~113км/ч средна скорост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 1969г. за 16ч. София -> Кан възможно ли е? ~113км/ч средна скорост

Абсолютно възможно ако е имало "договорка" с югославяните.

В Сърбия магистрали имаше чат-пат, отделно пътищата им бяха добри. Излизането от Югославия към Италия съм го минавал няколко пъти между 82ра и 85та - италиянеца махаше отегчено с ръка да минаваме всички. Средната скорост с един заспал Вартбург със семейство и багаж беше към 80км/ч, какво остава за Алпин с наежен маниак вътре.

Алпинчето в добри ръце почти навсякъде извън магистрала може да си държи 160км/ч по километраж, разхода му не е висок, пробега с един резервоар ще е читав - останалото е до задволанното устройство.

Аз преди десетина години като пробвах Редбул за пръв път взех Страсбург - Калотина за 19 часа общо, включая 40 минути чакане на границата Хърватия - Сърбия. Вярно - цяла Германия / Австрия / Хърватия / Сърбия бяха магистрала.

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
    Нито е имало колони от тирове, нито задръствания по границите. К'ви проверки, к'ви 5 лева, проверката е само на излизане от БГ.
    А и радарите са били кът.
    Проверки имаше на всяка граница, а в Югославия между отделните републики имаше солидни катаджийски постове често с подвижни бариери. Документи се проверяваха на влизане и на излизане навсякъде, включително и между Италия и Франция. За това толкова се шашкахме че на влизане в Италия италиянеца ни махаше да вървим.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Служебния паспорт не беше дебел като дипломатическия, но и не ги даваха на всекиго, така че наистина правеха границите силно прозрачни. Като видеха че е червен, най-много да погледнеха че снимката вътре е твоята, без всякакви въпроси. Какъв е сега статута му не знам, отдавна нямам такова нещо.

Коментар

Гоблин говорим за 1969г. като цяло нищо общо със споменаваните от теб години. 80-те в Югославия намам спомен за КПП-та между отделните републики а само за полицейски такива пред някои от които имаше бариери. Виж за ленивите италианци си прав. За сръбските полицаи не ми се говори щото те без радар, така на око решаваха с колко караш...
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Стефане служебният паспорт беше кафяв-бежавеникакъв, червен дипломатическият.
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

За да направиш такава средна скорост при тогаващните условия, трябва да си ги минавал на слалом като скиорски колчета. За такава дистанция, няма начин да минеш между капките, все някъде ще видиш белия колан с готината катарама на италианския полицай. Служебния паспорт / с цвят "повърнато от куче/ ще помогне ама не толкова бързо, че да наваксаш. Червеничкия паспорт те откача от ситуацията за 10 секунди. Не е само до кола и каране, трябва и правилния жокер. И преди, и сега, през толкова граници и за такава дистанция, той е само червен.

Имаше едни хора на времето, нямаха зелени паспорти /българските обикновенни тескерета/ и им се налагаше, щат не щат да се легитимират. Под 10 секунди средно. Като смяна на гуми на формула 1. Ама важеше само от тая страна на браздата.
            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Тогава сигурно съм ги объркал. Единия се сдаваше където трябва като се върнеш. Повече от 20 години, че и това да ми е било в акъла ... Някакъв бежов имах, и някакъв червен. Дипломатически не съм имал.

Коментар

Приемаме че са били дипломати ама пак не става. Според мен са го направили с две коли и с мълчаливо съгласие/незнание от югославяните.
                или пък директно са излъгали без никакви организации

70-те започват строежите на магистрали в Югославия че даже и в Италия. Всъщност в Италия около Триест доскоро още довършваха.
                само преди 10год. средна скорост София<-> Ниш над 80 си беше жив адреналин,за компенсиране само на това трябват ~2 часа твърдо със 160, а магистрала Ниш-Белград е нямало.
                Последно редактирано от DBRS; 09-03-13, 09:13.
                байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                Суперспам - спама на суперите

Коментар

Е кво сте се хванали и вие, ми то тука сяка трета тема е как с терано (примерно) може да се поддържа 140 км/ч средно
                  Та време оно пак така си е било. Секи си хвали и леко бърка максималната със средната пък ся некви си 5-6 часа отгоре кво са

Последния път като ходих до Ниш си отвисях на сръбската граница, пък колата ми не е нещо кой знае колко странно ма минаха пет митничара да се навират вътре и да питат как така е двеста и кусур коня пък не е на газ и що не нося цигари видите ли. И как така можело калниците да са пластмасови и да има кухини и да не им работи мнооо коректно уреда за проверка
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    Е кво сте се хванали и вие, ми то тука сяка трета тема е как с терано (примерно) може да се поддържа 140 км/ч средно
                    Та време оно пак така си е било. Секи си хвали и леко бърка максималната със средната пък ся некви си 5-6 часа отгоре кво са
                    Не бе, коректни са си хората...лекинко вадят престоя де. А и малко кат сбъркат, сега нема да им придиряме.
                    Първият път като ходихме с Цвета до Балчик, като казахме, че сме пътували към 6часа, кви "истини" чух. От сорта: Кой бе, аз за три часа и 20,30 мин. стигам, кат не бързам многу...а да кажеш, все хора от форума бяха.

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                      аз правих 1600км за 18ч. в Гърция ама 80% по магистрали, пък 69-та магистрали ?

а и за 113км/ч средна, поне 2-4 часа трябва да е с над 160
                      А защо да са му магистрали,ако на пътя нема никой?
                      А и ако си карал Алпин нямаше да си задаваш този въпрос!
                      Последно редактирано от suzuki team; 09-03-13, 10:49.
                      Иво (таксито) Андреев
                      0988 91 80 50
                      Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

щото пътя 69-та около Генуа, Монако и Югославските планини не позволява физически даже над 80 средна скорост.(виж средна скорост на планински участъци на съвременно рали)
                        Последно редактирано от DBRS; 09-03-13, 11:29.
                        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

Освен това умората идва още след първите 300 километра, или по-малко. Ако си във форма. И връщаш именно средната скорост. Нали затова правят 24-те часа на Льо Ман, и там също се забелязва. Хем са професионалисти и състезатели. А купона се смята за едно от най-трудните състезания изобщо.

Коментар

Средна скорост рали Финландия (практически няма планини) - 123 км./ч. и то се смятат само специалните участъци, без да се взема времето за спиране и дължината е само 300 км.! И говорим за съвременни рали автомобили! Е да помислим малко!
                            יעבור
                            «И това ще мине»

Коментар

Цитата от биографията на Луи Рено за кървавото състезание Париж-Мадрид, прекратено след първия етап Париж-Бордо:
                              "Луи Рено превръща състезанието в бясна гонка. Когато прекосява финалната линия в 12:14 ч., е изминал 552 км. от етапа за 5 ч. 29 мин. 39 сек., с над 100 км/ч средна скорост; според някои свидетели е достигнал и дори надвишил 130 км/ч по склоновете."

Състезанието е на 24 май 1903 г.
                              Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                              Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                                Средна скорост рали Финландия (практически няма планини) - 123 км./ч. и то се смятат само специалните участъци, без да се взема времето за спиране и дължината е само 300 км.! И говорим за съвременни рали автомобили! Е да помислим малко!
                                http://clubs1.bg/news/rali-finlandi-...-skorost-23901
                                е то темата май ще стане точно тест за мисленето,
                                щото фактите са горе долу ясни.

пп
                                май и ти не си карал Алпин

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X