Обява

Свий
Няма добавени обяви.

1969г. за 16ч. София -> Кан възможно ли е? ~113км/ч средна скорост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 1969г. за 16ч. София -> Кан възможно ли е? ~113км/ч средна скорост

Булгаралпин е достъпен и за някои от по-заможните частни клиенти, сред които е известният български режисьор Васил Мирчев. През 1969 г. той посещава кинофестивала в Кан, изминавайки разстоянието между София и курортния френски град само за 16 часа, благодарение на перфектата динамика на своя автомобил.
    Това според вас възможно ли е 69-та?
    вероятно са били поне 1800км - сега е 1750-60км. ~113км/ч средна скорост

Според мен си е поредната соц. пропаганда или е бил с полицейски/дипломатически ескорт.

51
    Да
    29.41%
    15
    Не
    64.71%
    33
    не мога да преценя
    5.88%
    3

Анкетата е изтекла.

байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
    Суперспам - спама на суперите

От: 1969г. за 16ч. София -> Кан възможно ли е? ~113км/ч средна скорост

А прелитайки през граничните пунктове весело е махал с ръка и хвърлял през джама "Карамел Му"

Не че не са възможни всякакви екстремизми, например това: http://www.offroad-bulgaria.com/show...93#post1848893, ама все пак...
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

аз правих 1600км за 18ч. в Гърция ама 80% по магистрали, пък 69-та магистрали ?

а и за 113км/ч средна, поне 2-4 часа трябва да е с над 160
      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

И да не спира "по нужда"...
        edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

69-та не е имало магистрали, но и задръствания не е имало много...
          Октомври се прибирах от немско с една баничарка 60кс (форд 1.8д) и постигнах над 100кмч ср.скорост... По принцип не спирам по-често от веднъж на 500-600км... Но до сръбската граница - там ми загубиха 3 часа...

Виждал съм булгаррено на хх години да се движи по "Хемус" със 120кмч...
          Според мен е възможно, макар и с голям риск...
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
            69-та не е имало магистрали, но и задръствания не е имало много...
            Октомври се прибирах от немско с една баничарка 60кс (форд 1.8д) и постигнах над 100кмч ср.скорост... По принцип не спирам по-често от веднъж на 500-600км... Но до сръбската граница - там ми загубиха 3 часа...

Виждал съм булгаррено на хх години да се движи по "Хемус" със 120кмч...
            Според мен е възможно, макар и с голям риск...
            Тъй де, ама то тогаз нито шенген, нито ЕС - граници, проверки и т.н.! А спирането за няколко минути ти изяжда голяма част от средната скорост!
            יעבור
            «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
              Тъй де, ама то тогаз нито шенген, нито ЕС - граници, проверки и т.н.! А спирането за няколко минути ти изяжда голяма част от средната скорост!
              Те реално тогава границите са били само три - България/Югославия, Югославия/Италия и Италия/Франция. От тях втората гаранция не се е минавала за "няколко минути".
              Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                Те реално тогава границите са били само три - България/Югославия, Югославия/Италия и Италия/Франция. От тях втората гаранция не се е минавала за "няколко минути".
                Абе то и първата не се минаваше за няколко минути! Ама да речем, че нашите са се договорили по някакъв начин със сърбите! Ама с италианците едва ли?!
                יעבור
                «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                  за границите ако си дипломат е бързо,

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                  69-та не е имало магистрали, но и задръствания не е имало много.......
                  след Генуа ако няма магистрали само си припомни "полицаят от Сен Тропе"

Ако се намерят рекламите от едно време, може да излезе нещо интересно как са легендирали рекорда.
                  колко я водят максималната скорост на алпината?

Коментар

Може да са имали в предвид "чисто" каране тоест времето по митниците и почивките не е включено,а пък и да са го намалили малко с рекламна цел,то тогава не са били много българите които са могли да го проиграят маршрута!!!

Коментар

С дипломатически паспорт е възможно.
                      С какъв паспорт е пътувал?
                      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Не забравяйе, че 1969 година много Българи биха стигнали Кан и по-бързо, дори пеша.
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Съединител - долен, ляв педал.
                        Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                          С дипломатически паспорт е възможно.
                          С какъв паспорт е пътувал?
                          То тогава отговорните фактори, и някои привилигировани простосмъртни са пътували с т.нар. Служебни паспорти който са били с ранг на дипломатически! Освен това съм чувал от хора пътували в тия времена че,след нашата граница никой не ти е обръщал особено внимание,просто там са знаели че нашите си ни пазят много добре,и случаен човек трудно излиза самостоятелно!!!!

Коментар

Нито е имало колони от тирове, нито задръствания по границите. К'ви проверки, к'ви 5 лева, проверката е само на излизане от БГ.
                            А и радарите са били кът.
                            подаръци за мъже от FACOM
                            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

да де, ама я мини Шипка или старата Витиня със средна над 90, ако ще сам да си.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                              X